18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:54
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Absurdalna sytuacja
typo • 2013-12-19, 20:07
Z cyklu "a to Polska właśnie".

właśnie wróciłem z wywiadówki swojego 8 letniego syna i jestem załamany.

zczaicie to:

Młody nie jest ochrzczony, nie dlatego, że jestem katofobem, czy wkurwia mnie kościół katolicki (chociaż mnie wkurwia), ale dlatego, że uważam, że to osobisty wybór każdego człowieka, bądź co bądź ważny wybór i powinien być świadomy. Ja jestem ateistą, dziewczyna wierząca, ale nie praktykująca, a młody miał poznawać świat z różnych stron i zadecydować. Chciał chodzić na religię i chodził - trochę czasu mi to zajęło, bo ani katecheta, ani wychowawczyni nie mogli tego zrozumieć, a wręcz byli oburzeni, że nieochrzczone dziecko na religie ma chodzić - no kurwa, już samo to było dla mnie trudne do przegryzienia, ale po kilku tygodniach dzwonienia i użerania się z ciałem pedagogicznym się udało. Stosunkowo trudne zadanie jak na społeczność uważającą się za "otwartą". Młodemu to przeciąganie jakoś wytłumaczyliśmy w sposób nienegatywny i gra gitara.

Spokój był dwa miesiące, katecheta się zmienił na jakąś nawiedzoną katechetkę i odesłała z lekcji młodego do świetlicy, bez tłumaczenia, mówiąc, że ma PODZIĘKOWAĆ rodzicom.

Ok. Trochę mnie wkurwiło, weź to wytłumacz dziecku nie najeżdżając na kościół. Pytam się dzisiaj na tej jebanej wywiadówce dlaczego tak zrobili, na co wychowawczyni powiedziała, że lekcja religii jest dla katolików i koniec. Tak się składa, że ta katechetka też jest wychowawczynią jakiejś klasy i poprosiłem, żeby ją przyprowadzić.

Obie mnie zjebały przy wszystkich ludziach (co w sumie mam w dupie, ale trochę kultury nie zaszkodzi) jak to nie niszczę psychiki dziecku, jakim to nie jestem fatalnym ojcem, że poganina i dewianta (dosłownie!) wychowam. W końcu się poddałem, żadne argumenty nie działały, a już mi zaczęły wyjeżdżać z tekstami, ze nieochrzczone dzieci są wystawione na pokusy demonów...

Najlepsze zostawiły jednak na sam koniec - młody nie ma przychodzić na wigilię klasową w sobotę (organizowana niestety poza lekcjami, prywatnie przez nauczycielkę)... bo kurwa nie. Ok, ja rozumiem, że to święto katolickie i dla katolików (chociaż nie ma ani słowa, że zwyczajowy gość musi być również tej samej wiary, mówi sie, że każdego należy przyjać, ale co ja tam bezbożnik mogę wiedzieć). Ale na litość boską to podstawówka, większość dzieciaków przychodzi na wigilię, żęby się wymienić prezentami z kolegami i koleżankami, zjeść jakieś ciasto i tak dalej. Poza tym mógłby byc właśnie wigilijnym gościem, ale niestety. Panie są nieugięte.

Krzywda niestety dzieje się tylko dziecku, a nikt na tym nie zyska. Może nawet stracić, bo już nie mam pomysłu jak to obiektywnie wytłumaczyć młodemu. Może przez noc wymyślę.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
kalinka21 2013-12-19, 23:49 1
Dziwna sytuacja u mnie nigdy się nikt nie pytał czy jestem wierzący czy nie.

Nawet miałem taki przypadek, że w liceum miałem kolegę niewierzącego ale ochrzczonego i nawet bierzmowanie przyjął (tylko po to by móc wziąć ślub kościelny jakby jego partnerka chciała co powiedział księdzu i nikt spiny nie miał) który chodził na religie i jako jedyny w klasie miał 6. Tylko dlatego, że jako jedyny słuchał księdza i z nim w kulturalny sposób dyskutował.
Zgłoś
P................8 2013-12-19, 23:51 1
a to kurwy przebrzydłe...
Zgłoś
Sosnowiec_jest_be 2013-12-19, 23:52
rafello napisał/a:

Gdzie ty kurwa mieszkasz, w Sosnowcu? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam... Jeśli nieochszczone dziecko narażone jest na pokusę demonów, tym bardziej powinno chodzić na religie, żeby może to "zminimalizować". Ale katechetki zwykle są jakieś opętane. Księża-katecheci których miałem okazję poznać zwykle byli całkiem spoko.

Piwko za komentarz:)
Zgłoś
Peter-Norivotset 2013-12-19, 23:56 1
Zarammoth napisał/a:

Już się zaczyna szczucie katolów, żebyś ochrzcił dziecko, żeby im klechów wyżywić.

Jakie 99,9% katoli? Ostatnio słyszałem o 80-85% (a i tak statystyki nabijają ateiści, którzy dali się przekonać religijnym fanatykom i ochrzcili dziecko "dla spokoju"). Poza tym jak wszystkie barany robią to samo z ojca na syna to już każdy się musi dostosować, żeby być takimi szarymi konformistami jak wy? Dlatego w Polsce jest taka szara masa bez własnego rozumu.

Tak, ochrzcić, komunia, bierzmowanie, ślub, a potem możesz być sobie ateistą? Zostanie ateistą i tak będzie musiał ochrzcić dziecko, bo i jego syn/córka będzie prześladowane przez tolerancyjnych katolików... A co jak ktoś jest buddystą? Też się musi bawić w wasze rytuały?

Brawo autorze, nie daj się, będziesz miał mądrego, samodzielnie myślącego syna, a nie członka armii zombi, który będzie w przyszłości podążał za modą i większością.

PS: A z tym argumentem pod tytułem islam to już nieźle do pieca dojebaliście. Bo ze statystyk wynika, że na islam przechodzą masowo katolicy ultra-radykalni, dla których obecny katolicyzm jest zbyt łagodny. Ateista nie da się omotać, żadnej religii.

piwo, widze, ze masz leb na karku
ps katole to scierwo
Zgłoś
vass 2013-12-20, 0:08 2
Ten temat to miód na moje serce
Tylko utwierdza mnie o kurewskiej mentalności fanatyków katolickich.
To się w pale nie mieści co te kurwy z pod znaku krzyża odpierdalają w naszym kraju.
Zgłoś
maciak 2013-12-20, 0:11 10
Rozjebały mnie komentarze typu "powinieneś go ochrzcić, jego wybór czy nie będzie wierzyć". Kurwa, ale to podejście od dupy strony. Nie wysyła się dziecka do szkoły muzycznej, bo później będzie mógł zdecydować czy nie chce być muzykiem, nie zmusza sie do trenowania pływania, bo kiedy indziej będzie miał wybór uczenia sie na polibudzie. Z jednej strony jeździcie po gimbusach że dostosowują sie do coraz bardziej debilnego otoczenia, a z drugiej "nie ochrzciłeś dziecka żeby się wyróżniać z tlumu, twoje dziecko nie jest jak wszystkie inne i ma prawo samodzielnie myśleć! Skandal!" To jest kurwa mentalność niektórych ludzi, tak jak "dziecku nie wytłumaczysz że coś jest dla niego złe, dopiero jak mu wpierdolisz paskiem albo kablem to ogarnie".

A za propagowanie katoli by powstrzymać ciapatych, islamski kutas w dupe bo jak widać chwilami są siebie warci
Zgłoś
m................t 2013-12-20, 0:16
@maciak Podpisuje się obiema łapami, świetnie napisane
Zgłoś
Sick_Stick 2013-12-20, 0:27 8
O ludzie. Jestem niesamowicie wdzięczny swoim rodzicom, że mnie nie ochrzcili i nie wjebali na siłę do szufladki z napisem "chrześcijaństwo/katolicyzm/czy chuj wie co".

Jak to jest, że księżmi mogą być tylko faceci, którzy chodzą w sukienkach i całują się po łapach? Siostry zakonne pierdolą się po kątach. Brak empatii, współczucia, miłosierdzia i innych takich co to Jezus o tym nauczał. GDZIE TO JEST DRODZY KATOLICY?
Idziecie do kościoła, klepiecie te paciorki i regułki i tyle. Co piąty do Boga, a może nawet i co dziesiąty, a później w internecie odbijacie sobie te półtorej godzinki stania i klęczenia. Plujecie jadem, aż się przykro robi.

Chciałbym tylko przypomnieć, że przed chrześcijaństwem na naszych ziemiach było pogaństwo. Kiedy kler przyjechał i wybił w pień Słowian i zasiał swoją religię. Ludzie którzy tu mieszkali, owszem pod naciskiem przyjęli nową religię, ale stare święta pozostały starymi, tylko, że pod nową nazwą (np. słowiańskie przesilenie letnie to dzisiaj boże narodzenie). Także pierdolenie o waszej wyższości nad wszystkimi w Polsce którzy nie należą do instytucji KK jest niczym. Bo to jest tradycja, a nie część waszej religii.

A teraz idźcie się pomodlić do obrazków, figurek, ołtarzyków, w końcu przestrzegacie dekalogu, prawda
DRUGIE PRZYKAZANIE BOŻE
Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!
Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, a i tego, co jest w wodach pod ziemią!
Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysięcznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań." Księga Wyjścia - Dekalog 20,1.
Zgłoś
maksym_gorki 2013-12-20, 0:29 5
AlainGerbaud napisał/a:

wiara katolicka to silna i ważna cecha polaków - jak nie będziemy chrzcić własnych dzieci i zostawiać im prawo wyboru wiary to Islam nam się wpierdoli raz dwa, bo do tego to prowadzi co zresztą widać doskonale po innych państwach gdzie ciapaci wywijają lepsze cyrki niż nasz rząd

oczywiście zachowanie kadry nauczycielskie potępiam za karygodne postępowanie i robienie chujowego PR katolikom

@Rinho
isc w strone nauki? co ty k***a pier****sz, wlasnie przez to że ludzie robią się wygodni i woleli isc w kazdą inną strone niz w kierunku wiary to nam sie islam wpie***la w rzeczywistosc. raz rozmawialem z australijczykiem, zapytalem go jaka jest u nich narodowa wiara, odpowiedzial mi "sport" .......... bez komentarza

"wiara katolicka to silna i ważna cecha polaków" - w chuj silna i w chuj ważna skoro piszesz "polaków" z małej litery. Wytłumaczysz ateiście, gdzie tę siłę i powagę widać w życiu codziennym?

"isc w strone nauki? co ty k***a pier****sz, wlasnie przez to że ludzie robią się wygodni i woleli isc w kazdą inną strone niz w kierunku wiary to nam sie islam wpie***la w rzeczywistosc" - no ręce opadają. Wygodna to jest właśnie religia, szczególnie katolicka. Cokolwiek nie zrobisz - spowiedź i odpuszczenie, coś złego się stanie - sprawa szatana, coś dobrego - boga. Pomijając już fakt, w jaki sposób ktoś, kto ma IQ wyższe od np. cegły może wierzyć (i bronić tej racji), że ktoś chodził po wodzie, zmartwychwstał, albo został zapłodniony przez ducha? Akurat Islam to pokonać może właśnie zdrowe myślenie, którego wśród fanatyków (jakichkolwiek) brakuje.
Zgłoś
Sick_Stick 2013-12-20, 0:33 8
Fraze napisał/a:

Temat jak dla mnie z dupska wysrany. ustawiasz życie swojemu dziecku wedle własnych reguł, które (na szczęście) w dobie szerzącego się islamu są dla mnie nie do przyjęcia. No bo nie można wychować normalnie bajtla jak to było kiedyś tylko trzeba mu udziwniać życie wedle swojego. :

O kurwa, bo niby twoi rodzice chrzcząc cię jako bobasa to nie ustawili ci życia według ichnich (religijnych) reguł!?

Jezus przyjął chrzest w wieku 30 lat. Był wtedy PEŁNI ŚWIADOMY swego czynu!

I przestańcie kurwa wszędzie wciskać ten islam.
Zdrowych i pogodnych
Zgłoś
artur_sz13 2013-12-20, 0:33
To nie problem czy to wina katoli czy nie katoli tylko czy się trafi na porąbaną babę której nikt nie przeruchał czy nie.

Głupie to wszystko, bo zazwyczaj oburzenie to się pojawiało jak ktoś nie chciał dziecka posłać na religię czy na Wigilię. A jak ktoś dobrowolnie wysyła to przecież zawsze jest szansa żeby dzieciaka przekabacić na swoją stronę ... Idiotki z tych bab. Powinieneś iść do dyrektora z tym a jak to gówno da (a ty będziesz chciał drążyć temat) to do wójta/burmistrza/prezydenta bo to oni płacą za ten cały cyrk to jeden telefon od władzy może wiele zmienić

Ps: jak obchodzisz święto zmarłych i jednak ten barszczyk wpierdzielasz to słaby z ciebie ateista;). Bardziej katol-buntownik:)
Zgłoś
Puszale 2013-12-20, 0:38 1
Zastanawia mnie dlaczego pozwoliłeś sobie na takie traktowanie ze strony tych kurew? Po wypowiedzi sądzę, iż jesteś człowiekiem inteligentnym, jakby ktoś potraktował mnie/moje dziecko w taki sposób jak opisałeś bardzo szybko puściłbym im z dymem tę budę. Tak dla zasady. Środków żeby tego dokonać masz masę . Powodzenia
Zgłoś
emka01 2013-12-20, 0:40 2
Jeden telefon do kuratorium ponieważ szkoła jest publiczna a dziecko jest dyskryminowane przez nauczycieli .
Zgłoś
PiotrekMMA 2013-12-20, 0:45
Mnie interesuje tylko skąd one wszystkie wiedzą, że Twoje dziecko jest niewierzące. Jeszcze chodzę do szkoły ale nikt nigdy ani w podstawowce, ani w gimnazjum, ani w liceum nie pytał mnie czy jestem ochrzczony itd. ?
Zgłoś
Malbik 2013-12-20, 0:53 8
@Fraze "Po 2 jak Ty możesz podejmować decyzje za swojego syna, który ma 8 lat ?!" No tak, decydowanie o własnym dzieciaku ośmiolatku, ale topić go w tej święcące i wpisywać go na listę katoli to na pewno byłaby jego własna, w pełni świadoma decyzja, nie? Poza tym, autor NIE ZABRANIA mu chodzić na religię, do kościoła i tak dalej. Właśnie prezentuje wkurwa, bo te dwie raszple nie dają mu tej wolności wyznania, przekonań itp. 1. Czytanie ze zrozumieniem, 2. ogarnij hipokryzję, 3. a weź spierdalaj.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem