Zalecam pani odpoczynek w szpitalu przez 7 dni a blacharzem zajmie się prokurator...
Zalecam pani odpoczynek w szpitalu przez 7 dni a blacharzem zajmie się prokurator...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ja nie byłbym taki szybki w ocenie, że to przedsiębiorca, raczej spermobiorca z chujową oceną wielkości swojego pojazdu.
Jeden mój sąsiad lata maybachem, a żonce wziął g63, drugi ma benka i też wziął g63 żonie, trzeci córce kupił G500, bo niby bezpieczne i duże. I te kurwy są najgorsze - we łbie siano i wielkie mniemanie o sobie...
No ale chuj, i tak zajebiste są te g klasy - i mam obok siebie rodzynka, bo kolejny sąsiad ma G Brabus 900 - jak to pali, to słychać go 400m dalej - ale to na weekendy fura - jak gadaliśmy to chłopina mówił, że chyba 450tys € w nią wjebał.
No chyba nie.
Tak, tak. Jasne.
Biegły nie weźmie pod uwagę czasu hospitalizacji?
Oczywiście, że nie. Możesz być i miesiąc w szpitalu a i tak liczy się czy obrażenia spowodowały rozstrój zdrowia na czas pow 7 dni. Czyli w praktyce złamania. Tu może się skończyć mandatem z spowodowanie zagrożenia w RD z obrażeniami ciała do dni 7.
[ Dodano 2024-08-05, 14:25 ]
Nie?
Art. 156 i 157 KK
Spowodowanie ciężkiego, średniego i lekkiego uszczerbku na zdrowiu.
Te przepisy jeszcze się nie zmieniły, więc może jednak coś ma wspólnego...
Ludzie mylą czas pobytu w szpitalu z czasem rozstroju zdrowia spowodowanego zdarzeniem.
Ludzie mylą czas pobytu w szpitalu z czasem rozstroju zdrowia spowodowanego zdarzeniem.
Powiedz to prokuratorom, nie będą musieli już się zajmować takim sprawami z urzędu.
A nie, czekaj...
Ludzie, policja i cała reszta mają gówno do gadania. Prokurator ma ustawowy obowiązek wszcząć postępowanie z urzędu i skierować sprawę do sądu.
Biegły do wydania opinii musi najpierw zostać powołany przez sąd lub prokuratora i nie decyduje co jest wykroczeniem a co przestępstwem.
Powiedz to prokuratorom, nie będą musieli już się zajmować takim sprawami z urzędu.
A nie, czekaj...
Ludzie, policja i cała reszta mają gówno do gadania. Prokurator ma ustawowy obowiązek wszcząć postępowanie z urzędu i skierować sprawę do sądu.
Biegły do wydania opinii musi najpierw zostać powołany przez sąd lub prokuratora i nie decyduje co jest wykroczeniem a co przestępstwem.
Biegły wydaje opinię a decyzję w oparciu o tą opinię o wyłączeniu akt na wykroczenie lub postępowanie przygotowawcze podejmuje Prokurator. Pozdrawiam.
Przedsiębiorca nie powinien wlec się za babą na skuterze. Ona jedzie na pazury, a on ma na głowie wielomilionowy kontrakt. Po to się kupuje luksusowe samochody, aby odciąć się od świata zewnętrznego i skupić się na pracy. Jak dla mnie mógłby ją rozjechać beż zatrzymywania, po to on pracuje na PKB tego kraju, a babsztyl jest pasożytem.
Madka wie że ćpiesz?
@: Chłopie, przecież tymi g klasami to głównie babki jeżdżą - wiem - bo widze na ulicy - jak jedziesz za taką to musisz uważać, bo na 90% coś zaraz odjebie - a potem wyprzedzasz i baba za kółkiem.
Ja nie byłbym taki szybki w ocenie, że to przedsiębiorca, raczej spermobiorca z chujową oceną wielkości swojego pojazdu.
Jeden mój sąsiad lata maybachem, a żonce wziął g63, drugi ma benka i też wziął g63 żonie, trzeci córce kupił G500, bo niby bezpieczne i duże. I te kurwy są najgorsze - we łbie siano i wielkie mniemanie o sobie...
No ale chuj, i tak zajebiste są te g klasy - i mam obok siebie rodzynka, bo kolejny sąsiad ma G Brabus 900 - jak to pali, to słychać go 400m dalej - ale to na weekendy fura - jak gadaliśmy to chłopina mówił, że chyba 450tys € w nią wjebał.
Też mieszkasz w Podkowie? Znamy się?
Nie tak hop z tymi 7 dniami w szpitalu. Ocena czy jest to wypadek należy do biegłego i długość pobytu w szpitalu nie ma z tym nic wspólnego..
to nie biegły decyduje o tym czy i jak długo będzie wymagana hospitalizacja! wszystkich was ponosi z tym biegłym! o tym zdecyduje ZRM, ew. lekarze na izbie przyjęć, a biegły może sobie co najwyżej pierdnąć w krzesełko! pałacjanty mogą zatrzymać mu lejce do czasu decyzji o ew. hospitalizacji
Nie tak hop z tymi 7 dniami w szpitalu. Ocena czy jest to wypadek należy do biegłego i długość pobytu w szpitalu nie ma z tym nic wspólnego..
Czasem lepiej siedzieć cicho i udawać wariata ale ty wolałeś sie odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości 🤔
Czasem lepiej siedzieć cicho i udawać wariata ale ty wolałeś sie odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości 🤔
Skoro tu jest błąd to go wskaż.
to nie biegły decyduje o tym czy i jak długo będzie wymagana hospitalizacja! wszystkich was ponosi z tym biegłym! o tym zdecyduje ZRM, ew. lekarze na izbie przyjęć, a biegły może sobie co najwyżej pierdnąć w krzesełko! pałacjanty mogą zatrzymać mu lejce do czasu decyzji o ew. hospitalizacji
Dyskusja jest o biegłym i o opinii a nie o tym kto decyduje o długości pobytu w szpitalu.
No ok, tylko podejrzewam, że ona planowała skręt w lewo na tych światłach
Źle podejrzewasz, bo tam nie ma skrętu w lewo. Jest ulica wychodząca do Puławskiej po prawej którą widać, ale te światła to jest tylko przejście dla pieszych.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów