Zalecam pani odpoczynek w szpitalu przez 7 dni a blacharzem zajmie się prokurator...
Zalecam pani odpoczynek w szpitalu przez 7 dni a blacharzem zajmie się prokurator...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Dyskusja jest o biegłym i o opinii a nie o tym kto decyduje o długości pobytu w szpitalu.
Popraw mnie, jeśli się mylę:
Biegły wydaje opinię nie biorąc pod uwagę dokumentacji medycznej takiej, jak wypis ze szpitala?
[ Dodano 2024-08-05, 18:22 ]
Przedsiębiorca nie powinien wlec się za babą na skuterze. Ona jedzie na pazury, a on ma na głowie wielomilionowy kontrakt. Po to się kupuje luksusowe samochody, aby odciąć się od świata zewnętrznego i skupić się na pracy. Jak dla mnie mógłby ją rozjechać beż zatrzymywania, po to on pracuje na PKB tego kraju, a babsztyl jest pasożytem.
Skąd takie przypuszczenia? Znasz ich? A może jest dokładnie odwrotnie i to ona jechała do pracy?
Popraw mnie, jeśli się mylę:
Biegły wydaje opinię nie biorąc pod uwagę dokumentacji medycznej takiej, jak wypis ze szpitala?
Gdzie ja tak twierdziłem? Piszę, że na byt przestępstwa z art 177 KK nie ma wpływu ilość dni spędzonych w szpitalu tylko obrażenia, które skutkowały rozstrojem zdrowia ponad 7 dni. Przykład: w zdarzeniu drogowym z winy innej osoby łamiesz przedramię, w szpitalu zakładają Ci gips i po 12 godzinach obserwacji na SOR wracasz do domu. Czy to kwalifikuje się jako wypadek? Przecież byłeś tylko 12 godzin w szpitalu. Tak, bo jesteś wyłączony ze swoich zajęć czy świadczenia pracy na min. miesiąc albo i dwa.- czyli nastąpił rozstrój zdrowia na więcej niż 7 dni. Biegłego interesują obrażenia. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Gdzie ja tak twierdziłem? Piszę, że na byt przestępstwa z art 177 KK nie ma wpływu ilość dni spędzonych w szpitalu tylko obrażenia, które skutkowały rozstrojem zdrowia ponad 7 dni. Przykład: w zdarzeniu drogowym z winy innej osoby łamiesz przedramię, w szpitalu zakładają Ci gips i po 12 godzinach obserwacji na SOR wracasz do domu. Czy to kwalifikuje się jako wypadek? Przecież byłeś tylko 12 godzin w szpitalu. Tak, bo jesteś wyłączony ze swoich zajęć czy świadczenia pracy na min. miesiąc albo i dwa.- czyli nastąpił rozstrój zdrowia na więcej niż 7 dni. Biegłego interesują obrażenia. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
No i w tę stronę pasuje.
Miłego życzę i pozdrawiam.
MójCzarnyPanie, nie znam nikogo, kto by zasuwał popierdółką do pracy, zaś znam przynajmniej 3 osoby jeżdżące m. in. G-Klass.
Prawie 20 lat temu, imigrantem na dorobku będąc zapierdalałem czymś takim właśnie do pracy. I nie z oszczędności, bo na jakieś tam auto było mnie stać, ale ze względów praktycznych, żeby się szybciej przebić przez poranne korki.
A nie każdy przedsiębiorca urodził się bogaty, większość musiała się najpierw dorobić. Z drugiej strony, bogatych pasożytów płci obojga też nie brakuje, więc tym bardziej dziwią mnie takie stereotypy.
Skoro tu jest błąd to go wskaż.
Masz do czynienia z kolizją, jeśli żaden z uczestników zdarzenia nie doznał obrażeń ciała, a jedynym skutkiem zderzenia pojazdów są ich uszkodzenia. Naromiast wupadek drogowy jest zdarzeniem poważniejszym. Masz do czynienia z wypadkiem drogowym, kiedy w wyniku zderzenia pojazdów chociaż jeden z uczestników zdarzenia doznał obrażeń lub zmarł, przy czym śmierć nie musi nastąpić na miejscu wypadku.
Z drugiej strony, bogatych pasożytów płci obojga też nie brakuje, więc tym bardziej dziwią mnie takie stereotypy.
Masz zupełną rację, dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam serdecznie.
Masz do czynienia z kolizją, jeśli żaden z uczestników zdarzenia nie doznał obrażeń ciała, a jedynym skutkiem zderzenia pojazdów są ich uszkodzenia. Naromiast wupadek drogowy jest zdarzeniem poważniejszym. Masz do czynienia z wypadkiem drogowym, kiedy w wyniku zderzenia pojazdów chociaż jeden z uczestników zdarzenia doznał obrażeń lub zmarł, przy czym śmierć nie musi nastąpić na miejscu wypadku.
Kolizją jest też gdy wystąpiło zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym innej osoby i doznała ona obrażeń ciała do dni 7, czyli art 87&1a KW. Wypadek jest wtedy, gdy poszkodowany doznaje obrażeń pow. 7 dni. Ciekawostką w tej materii jest fakt, że osoba najbliższa dla sprawcy może nie żądać ścigania i wtedy sprawa jest umarzana a sprawca wypadku jest bez winy. To by było wszystko. Pozdrawiam.
Czasem lepiej siedzieć cicho i udawać wariata ale ty wolałeś sie odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości 🤔
ty mądralo potrafisz się rzeczowo wypowiedzieć, czy tylko powtarzasz wyświechtane frazesy?
Dyskusja jest o biegłym i o opinii a nie o tym kto decyduje o długości pobytu w szpitalu.
tylko co ma do tego biegły? jak już to decyduje o tym prokurator, co najwyżej MOŻE się posiłkować opinią biegłego!
[ Dodano 2024-08-06, 03:01 ]
nawet , jeśli występują obrażenia ciała to niekoniecznie zostanie to zakwalifikowane jako wypadek! za bardzo uogólniasz!
Kolizją jest też gdy wystąpiło zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym innej osoby i doznała ona obrażeń ciała do dni 7, czyli art 87&1a KW. Wypadek jest wtedy, gdy poszkodowany doznaje obrażeń pow. 7 dni. Ciekawostką w tej materii jest fakt, że osoba najbliższa dla sprawcy może nie żądać ścigania i wtedy sprawa jest umarzana a sprawca wypadku jest bez winy. To by było wszystko. Pozdrawiam.
7 dni to wcale nie jest żaden wyznacznik wypadku ,dni w tym przypadku mają gówno a nie znaczenie.
"Może nie żądać" czyli również może żądać
Naucz sie pisać bo adwokat internetowy z ciebie słaby "może nie żądać "a "nie może żądać" to diametralna różnica 😀
Przedsiębiorca nie powinien wlec się za babą na skuterze. Ona jedzie na pazury, a on ma na głowie wielomilionowy kontrakt. Po to się kupuje luksusowe samochody, aby odciąć się od świata zewnętrznego i skupić się na pracy. Jak dla mnie mógłby ją rozjechać beż zatrzymywania, po to on pracuje na PKB tego kraju, a babsztyl jest pasożytem.
Fura w nagrodę dobre obciąganie jeszcze nie oznacza wkładu w PKB
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów