Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pomijając to psy typu bull bardzo rzadko ale czasem się zdarza, że w starciach dostają szczękościsku. To reakcja nerwowa wtedy powinno się je polewać wodą lub dać zastrzyk rozluźniający ścisk. Bijąc psa możemy mieć większe problemy w przyszłości...
Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne (Dz. U. z 2003 r. Nr 77, poz. 687 )
oraz ich mieszańce według przepisów porządkowych obowiązujących na terenie RP a ustalanych przez organy lokalne musza być wyprowadzane na smyczy i w kagańcu.
W większości miast jest tak, że przepis mówi wyraźnie, że wszystkie psy muszą być wyprowadzane na smyczy a rasy wyszczególnione w w/w rozporządzeniu w kagańcu.
W wypadku pogryzienia przez psa rasy z listy, właściciel tego psa odpowiada z przepisów o napaści z użyciem niebezpiecznego narzędzia.
Jest jeden sposób: Trzeba zdjąć pasek od spodni i pitbulla nim poddusić wtedy puści jak złapie go odruch wymiotny.
Tutaj macie link na youtube :http://youtu.be/1ebR37K8hDg
Inne sposoby jakieś kopanie czy próby rozwarcia szczęki nic nie dają.
Jak się nie zna na danej rasie i nie umie wychować psa to się go nie bierze. Najbardziej mnie takie kurwa jebańce wkurwiają bo biorą sobie 'psa mordercę' i uczą go agresji. Pies nie ma być agresywny i nie ma atakować tylko ma bronić w razie potrzeby. Każdy pies z kategorii niebezpiecznych ras jeśli jest dobrze ułożony i wychowany to nigdy nie zaatakuje pierwszy (nie licząc sytuacji gdzie ktoś wejdzie na ich terytorium - działkę, dom, mieszkanie itp.) ale w razie jakby ktoś na właściciela podniósł łapę to każdy poleci bronić.
Sam mam 3 psy. 2 rottweilery i jednego owczarka niemieckiego. Całe życie miałem rottweilery i wiem o tej rasie przynajmniej tyle ,że wiem jak nie zrobić z tak cudownego i lojalnego psa mordercy.
Są miłe, grzeczne i ułożone. Co prawda nie lubią pijaków i to szczególnie na rowerach i szczekają na nich ale jak widzą dziecko to dosłownie srają tęczą i są przylepy.
Kiedyś jakiś pijaczek mi zadzwonił do bramy bo brakowało mu "5zł na imprezę". Wyszedłem do niego. Zamknąłem bramę i cośtam sobie pierdoli do mnie. Dałem mu tą piątkę i niech spierdala. Ten z wdzięczności klepnął mnie po ramieniu i podziękował ,że równy chłop jestem. Jak psy zobaczyły obcego który klepnął mnie w ramię to dostały szału i prawie mi bramę przeskoczyły.
I od tego ma być pies. Ma kurwa bronić. Widzi zagrożenie (ktoś zaatakował członka stada i trzeba interweniować) i reaguje a nie tępy przedmiot co atakuje na komendę i rzuca się na wszystko.
I tutaj kolego strzeliłeś sobie w przysłowiową piętę. Odpowiedz mi co by było gdyby nie było tego ogrodzenia i bramy? Psy by tego gościa rozszarpały i twoje komendy jak batorego komin chuja by dały. Miotał byś się jak ten rusek na filmiku. Co zrobiłem nie tak? Dlaczego te milutkie dla mnie i rodziny pieski mnie nie słuchają? Otóż odpowiem ci. Włącza im się instynkt którego nauczyły się jeszcze idąc ramię w ramię z wojskami cesarstwa rzymskiego. Instynkt zabójcy. Dlatego też nie można winić człowieka że cię w ramię przyklepał. Tym się różnimy od zwierząt że pewne gesty traktujemy inaczej. Jeśli ty tego nie pojmujesz to sobie zamieszkaj razem z pupilami w budzie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów