Na ilość takich debili nie masz za bardzo wpływu bo jak wiadomo debile są wszędzie, raz jest ich mniej raz więcej- tendencja jest taka że ci młodsi ok 16-18 lat są najbardziej pierdolnięci bo całą swoją wiedzę o strzelaniu czerpią z csa z przemieszczaniem włącznie- raz widziałem jak grupka dzieciaków w podskokach kicała między osłonami(bunnyhoping - znany ze strzelanek online) wyglądało to komicznie i jeszcze śmieszniej było strzelać do takiej ekipy widząc ich niezadowolenie że za każdym razem dają się odstrzelić i to głównie tylko przez to że właśnie tak śmiesznie podskakują. Jeszcze jak trafi się jakiś pyskaty gówniarz który nie umie grać fair play- dostaje taki strzała, raz drugi, trzeci i udaje że nic się nie stało i pluje się do ciebie że to ty oszukujesz bo on wie lepiej, wtedy podchodzisz przeciągasz mu serie po plecach i problem załatwiony- albo zgłaszasz to do orga i problem znika.
Jeśli chcesz maksymalnie ograniczyć swój kontakt z dziećmi to szukaj zorganizowanych strzelanek, najlepiej takich gdzie jest ograniczenie wiekowe i wpisowe(przeważnie 15 zeta) to skutecznie odstrasza wszelkiej maści gimbusów. Znajdziesz tam ludzi w przedziale wiekowym od 18-po 30 lat.
Tematy do rozmów jak nie trudno się spodziewać to militaria no i jak to w polsce polityka- lepiej mieć bardziej prawe niż lewe poglądy.
No ale fakt faktem gracze asg są troszkę pierdolnięci- jedni pozytywnie inni serio mają coś nie tak pod kopułą. Ja tam zawsze starałem się być wyrozumiały dla nowicjuszy bo sam kiedyś zaczynałem i po prostu miałem szczęście trafić na fajną drużynę z chełma która mnie wtajemniczyła w tą zabawę.