Ja jestem dzieckiem Microsoftu i od lat korzystałem z WindowsPhone. Dla mnie to najładniejszy i najpraktyczniejszy system. Nokię Lumia 735 miałem prawie 3 lata i miałbym do dzisiaj, gdyby Microsoft i jego podwykonawcy nie polecieli w chuja i zamiast tworzyć apki to zwyczajnie przerabiali (i to nieudolnie) wersje ajfonowskie. I tak nagle wymagania apek przekraczały bebechy telefonu (taki Messenger miał wymagania 2GB RAM wtf ?). Z biegiem czasu dodatkowo zacząłem potrzebować większej ilości aplikacji, których w sklepie MS po prostu nie ma.
Rok temu zostałem przez to zmuszony do przesiadki na inny system. Rozważałem iPhone8, bo koniecznie chciałem coś z DualSIM. Gdy dotarło do mnie, że Apple nie wprowadzi czegoś takiego to przerzuciłem się na Sony (tym razem od tego producenta mam sprzęt typu konsola, tv, etc).
Android wygląda tandetnie, a nie instaluję żadnych upiększaczy. Żadnych crashów nie miałem póki co, a bateria trzyma stosunkowo długo nawet biorąc pod uwagę fakt, że odszedłem od osobnej mp3-jki i muzyki zacząłem słuchać z telefonu.
Tymczasem syn znajomego dostał iPhone 7. Urządzenie już 2 razy wylądowało w serwisie. Raz zrobili twardy format, a za drugim razem wręczyli zupełnie nowy model.
Tak. Jebać iPhone.