Cytat:
A rzad do kogo jełopie?
A rząd zamiast robić głupie komisje śledcze powinien przygotować bardzo dobrą ustawę o reprywatyzacji, która chroniła by choć trochę interes Polski - pisałem o tym debilu od samego początku.
Naucz się czytać i myśleć.
Nasz rząd (najgorszy jaki do tej pory mieliśmy) jak na razie po za durnymi szopkami pod słupki wyborcze nie robi nic.
poligon6 napisał/a:
Sugerujesz że prawo spadkowe wszedzie jest takie samo mongole?
Tak...
W całej Polsce jest takie samo... i chuj mnie i Ciebie obchodzi jakie jest w Szwajcarii, Mongolii czy USA.
poligon6 napisał/a:
pytanie było kim jest spadkobierca
W Polsce obowiązuje polska definicja i interpretacja... tu się nic nie zmienia.
poligon6 napisał/a:
Do tego pominałeś po raz kolejny kwestie ze ustawa dotyczy tylko zydów, a nie wszystkich spadkobierców?
Pomijam bo przecież to nic nowego, że o żydów (holocasutem określa się ofiary żydowskie) chodzi... nie wiem na co liczyłeś.
poligon6 napisał/a:
No ale ja się czepiam, jak smiałbym sie czepiać takiej ustawy.
To czemu po porstu mie zacytujesz fragmentu, na podstawie którego swoje brednie wymyśliłeś (
congress.gov/bill/115th-congress/senate-bill/447/text )
poligon6 napisał/a:
Ba nawet dwaj senatorowie się jaj czepili ale lesiot co wypadł sroce spod ogona wie lepiej, znawca prawi definicji prawnych, który nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania.
.
Źródło jakieś? Pewnie nie wiesz, ale ustawa przeszła w trybie "zgodności partyjnej" - co w praktyce oznacza odczytanie i głosowanie... i przeszła jednomyślnie bez żadnego głosu sprzeciwu.
Ustawa jest dla Polski zła... nie ma wątpliwości, ale to co Ty wpisujesz nie ma nic wspólnego z tą ustawą... piszesz o wyłudzeniach jakie były, są i będą i ustawa S.447 nic nie zmienia.
Żeby ukrócić bezprawne wyłudzenia, potrzeba zmian w Polskiej ustawie o reprywatyzacji - czego rząd nie robi.