... młodzi migranci już wracają do siebie myśląc o zsyłce do Polski i obowiązkowym prysznicu raz w tygodniu
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Wojsko powinno być zawodowe, natomiast służba wojskowa powinna być ochotnicza i należy się starać, żeby to była dobra praktyka i coś naturalnego oraz powszechnego. Jednocześnie należałoby otworzyć bardziej możliwość służby ochotniczej, bo teraz są śmieszne szkolenia na limit w skali kraju, powiedzmy 2 tysiące miejsc, co jest śmieszną liczbą i trzeba się namęczyć żeby się dostać. Obniżyć wymagania do takich jakie były za służby zasadniczej, dopuścić osoby które chcą TYLKO odbyć służbę i pozostać w cywilu (teoretycznie tak jest teraz, ale na te wspomniane 2 tysiące miejsc limitu to jeżeli nie zadeklarujesz, że chcesz iść na zawodowego żołnierza, to nie ma szans żeby się dostać).
kujony zobaczą co to "praca zespołowa"
Mnie służba ominęła, nie trudno to wywnioskować z mojego wieku w profilu. Ale planuję iść na ochotnika do przeszkolenia, studia trochę komplikują sprawę, ale jest możliwość odbycia służby w trakcie wakacji, na co liczę.
dla każdego zdolnego - 18-27 rok życia,minimum 3 mirsiące unitarki,2 miesięczna przerwa i od pół roku bezwzględnej służby,
bądż kontrakt na 2 lata,za przywileje.
brzmi to, jakby jakiś "kujon" nie dał Ci ściągać na klasówce i miałbyś do niego o to pretensje. Lepiej zapytaj siebie: "co zrobiłem, by pomóc kujonowi zdać egzamin z WFu (w sensie dlaczego nie zdałem egzaminu za niego)"