Korupcja to mała cząsteczka tego co nas otacza.. Przyszło żyć w czasach których Polityk może obtachać jak nie zagra jak duże koopoeracje chcą
Do tego dochodzi; celowe niszczenie dobroci materialnych (telefony nam się rozdupcają po to żebyśmy drugi kupili, żarcie zatrute chemikaliami żebyśmy do lekarza chodzili tabletki brali które nie zwalczają nowotworów tylko je zatrzymują) itp
A najbardziej mi się podobało jak Naczelny pojechał tekstem w stylu; "Ja mam LODY, Ja mogę do NIEMCZECH!!!", a w tle pokazane więzienie
Ludzie sobie nie zdają sprawy jak ich życie jest bezcelowe, szkoła (idzie na studia na kierunek o którym nie ma bladego pojęcia ale idzie z myślą że się nauczy wszystkiego)>zakłada rodzinę> praca>marzy o karierach... a później dopada go monotonia życiowa; dom>praca>dom do tego problemy życiowe
Zmiany zależą od waszego postępowania i jest ich wiele; bycie niezależnym (nie pracujesz, masz działkę swoją i z niej żyjesz), wyruszasz w świat (dorabiasz trochę tu, trochę tam), emigracja (do krajów w którym urzędnicy Cię nie zjedzą z własnym interesem), odkrywasz w sobie talent i szlifujesz go od małego żeby po 25 roku życia osiągać cele. Nie zwracajcie uwagi na biznesmenów bo to jest tryb życia który im naprwade odpowiada, pieniądze dla nich to jak dla was EXP w Tibi.
Nie wiem ilu z was się zgadza zemną.