18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 17 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
"Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"

Polacy jak my to robimy?

Śpij spokojnie, ORMO czuwa
Zgłoś
KurwaRomantyk 2010-07-07, 17:24 5
@SadIsT
Ja nie widzę niczego złego w rasizmie...
Zgłoś
centek 2010-07-07, 17:30
Polak Potrafi!! ;]

Jebać kurwy z pisu
Zgłoś
W................s 2010-07-07, 17:31
KurwaRomantyk- może nienawiść do ludzi których nie znasz i nigdy nie widziałes?
Zgłoś
jonek00 2010-07-07, 17:33 1
WaterJetPenis- ja tam nienawidzę wątróbek, chociaż muszę przyznać że większości z nich na oczy nie widziałem. co to kogo obchodzi? moja sprawa co i kogo ja sobie nienawidzę.
Zgłoś
VeQe 2010-07-07, 17:44
czekam na jakieś wiarygodne źródło tego artykułu

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej
Zgłoś
Baphomet 2010-07-07, 17:44 2
wiekszosc ma prawo do rasizmu, czyli bede tepil bambusow i kozojebcow jak do mnie przyjada, bo jestem bialy, wkurwiaja mnie i sporą czesc bialego spoleczenstwa ktore wlasnie stanowi te wiekszosc, ale nie pojade do nich zeby nie tepili mnie, bo tam jest dzikich skurwieli wiecej - proste
Zgłoś
Matilo 2010-07-07, 17:49 1
Nasz kraj jest jednym wielkim krajem absurdów
co prawda jest wiele kraji o podobnych absurdach, ale tylko nasz funkcjonuje mimo tego na poziomie, ponieważ ludzie potrafią myśleć i kombinować
Jednym słowem jesteśmy oryginalni, a oryginalni = zajebiści na każdym kroku ;p w końcu zauważcie jeśli ktoś wyjeżdża do kraju bez absurdów, bardzo szybko się dorabia ;] chyba ze jego ambicjami jest zmywak za granica lub zbiory sezonowe... ale i tak jak na nasze warunki idzie się tam nieźle dorobić

(piwko dla autora)
Zgłoś
m................u 2010-07-07, 18:07
trochę stare bo już 4 latka jak się ukazało na pewnej stronie z zabawnymi cytatami ale dobrze przypomniane ;]
Zgłoś
mackie 2010-07-07, 18:18 1
najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie o wydawaniu więcej niż się zarabia padające z ust francuza wyborny przykład francuskiej arogancji i narcyzmu. a chuj im w oko.
Zgłoś
crazy 2010-07-07, 18:59 3
Bo tu jest Polska i tu się pije
Zgłoś
s................z 2010-07-07, 19:04
Sparafrazowany cytat był również "Bożym Igrzysku" Normana Davies' a. Pochodzi z dziennika pewnego podróżnika odwiedzającego PRL. Choć szczerze mówiąc nie wiem czy pierwszy ukazał się artykuł w gazecie czy książka.
Zgłoś
d................e 2010-07-07, 19:25
w tym wypadku zupelnie uprawione jest by powiediec ,ze jest to starsze niz internet. ten tekst opisuje sytuacje w prl-u.
Zgłoś
chupio 2010-07-07, 19:26
Cytat:

Polacy..! Jak wy to robicie..?"

...że wierzycie w takie bzdury jak ten tekst
Zgłoś
m................u 2010-07-07, 19:27
Jest to ponoć autentyczny artykuł w jednej z francuskich gazet.
Tekst ten ukazał się we francuskim piśmie "Rohtas", ale został wydrukowany jakieś dwadzieścia parę lat temu. W nieco zmienionej formie powraca co roku.
Zgłoś
B................g 2010-07-07, 19:28
Połechtaleś ego teraz "patriotom".
Było zlinkować razem z artykułem Sabatona jeszcze.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów