Przejrzałem sobie jego kanał i ten rodzynek strasznie mi się spodobał.
"Ja jestem po szkole podstawowej. Ja nie będę uczył policjantów jak mają postępować z obywatelem"
Kurtyna
Tym bardziej się uprawdopodobnia wersja "schizofrenik". Chociaż w niektórych miejscach bezbłędnie się przepisami podpiera
Przejrzałem sobie jego kanał i ten rodzynek strasznie mi się spodobał.
"Ja jestem po szkole podstawowej. Ja nie będę uczył policjantów jak mają postępować z obywatelem"
Kurtyna
Z tym, że akurat w tej sprawie ma rację. Zgłosił chęć złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa. Policjant nie ma prawa odmówić, ani uniemożliwiać przyjęcia takiego zgłoszenia, nawet jeżeli jest ono absurdalne.
§ 2. 1. Policjant, który przystępuje do czynności służbowych związanych z wykonywaniem uprawnień określonych w § 1 pkt 1-3, 5, 7 i 8, jest obowiązany podać swój stopień, imię i nazwisko w sposób umożliwiający odnotowanie tych danych, a także podstawę prawną i przyczynę podjęcia czynności służbowej.
2. Policjant nieumundurowany przy wykonywaniu uprawnień, o których mowa w ust. 1, innych niż określone w art. 61 ustawy, okazuje ponadto legitymację służbową, a na żądanie osoby, wobec której podjęto wykonywanie tych uprawnień, umożliwia odnotowanie danych w niej zawartych.
3. Po zakończeniu wykonywania czynności służbowych, o których mowa w § 1 pkt 1-3 i 5, policjant ustnie informuje osobę, wobec której czynności te podjęto, o prawie złożenia zażalenia do właściwego miejscowo prokuratora na sposób przeprowadzenia tych czynności
To prawo nie jest robione przez ze mnie przed monitorem,tylko na wiejskiej jest jakie jest,nic więcej.Czarno na białym,więc o tu się kłócić?
Wy macie taki bul dupy dziwny,a prawo mówi że??
§ 2. 1. Policjant, który przystępuje do czynności służbowych związanych z wykonywaniem uprawnień określonych w § 1 pkt 1-3, 5, 7 i 8, jest obowiązany podać swój stopień, imię i nazwisko w sposób umożliwiający odnotowanie tych danych, a także podstawę prawną i przyczynę podjęcia czynności służbowej.
2. Policjant nieumundurowany przy wykonywaniu uprawnień, o których mowa w ust. 1, innych niż określone w art. 61 ustawy, okazuje ponadto legitymację służbową, a na żądanie osoby, wobec której podjęto wykonywanie tych uprawnień, umożliwia odnotowanie danych w niej zawartych.
3. Po zakończeniu wykonywania czynności służbowych, o których mowa w § 1 pkt 1-3 i 5, policjant ustnie informuje osobę, wobec której czynności te podjęto, o prawie złożenia zażalenia do właściwego miejscowo prokuratora na sposób przeprowadzenia tych czynności
To prawo nie jest robione przez ze mnie przed monitorem,tylko na wiejskiej jest jakie jest,nic więcej.Czarno na białym,więc o tu się kłócić?
Jezusie, jeden, co mu się sprawdzić chciało, zamiast pierdolić o biciu patusów ... PIWO!
Drugi filmik koło 1:30.
Z tym, że akurat w tej sprawie ma rację. Zgłosił chęć złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa. Policjant nie ma prawa odmówić, ani uniemożliwiać przyjęcia takiego zgłoszenia, nawet jeżeli jest ono absurdalne.
No nie do końca. Na tym akurat filmie przychodzi uzyskać dane policjantów, którzy interweniowali gdzieś tam i kiedyś tam. Nie znam prawa, ale wątpię, że mają obowiązek podawania takich danych przypadkowej osobie.
Zawiadomienie poszedł złożyć na następnym nagraniu, ale policjant mu spokojnie wytłumaczył, że takimi rzeczami się zajmuje prokuratura a nie koledzy po fachu.
To nie patus, tylko na 99% schizofrenik, to raz. Sytuacja NIGDY nie zwolni funkcjonariuszy z obowiązku przestrzegania prawa, jakie by nie było i kluczowe tu jest słowo NIGDY, to dwa, I w końcu po trzecie, skoro tak uważasz, to serdecznie Ci Życzę spotkania z funkcjonariuszami, którzy akurat będą mieli zły dzień, z kimś Cie "pomylą" i spuszczą Ci wpierdol, bo taką będą mieli ochotę, a Ty się będziesz wykłócał, bo będziesz na 100% pewien, że nie mają prawa. Ciekawe, co wtedy zrobisz mój Ty nieomylny i przestrzegający prawa bohaterze ??
Jak będę miał spotkanie z policjantami, co będą mieli zły dzień, to nie będę do nich fikał, jak ten sebiks i jego karyna, tylko od razu dam dokumenty. Podstawą uniknięcia nieprzyjemności jest wykonanie poleceń funkcjonariusza i bycie uprzejmym, a nie darcie pizdy "ludzie pomuszcie''.
przeciez to jakies patusy z golfa... policja i tak im dawala szanse, mogl pokazac dokumenty, przyjac pokornie a nie swirowac, bawia mnie wszyscy co mowia "podstawa prawda, podstawa prawna" debilu jeden z drugim, zeby pytac o podstawe prawna to najpierw ty musisz miec IQ na poziomie minimum przynajmniej a potem rozumiec zo znaczy prawo i podstawa....
nie rzadko jest tak, ze w małej miejscowości ktoś coś zrobi przeciw władzy i jest gnębiony przez policje
WSZELAKIE, WSZYSTKIE, KAŻDY MÓJ FILM DODANY NA SERWER SADISTIC.PL JEST PODPIERDOLONY ZE ŹRÓDŁA NA KTÓRYM JEST TAKA, A NIE KURWA INNA JAKOŚĆ, WIĘC POCAŁUJCIE MNIE WSZYSCY W DUPĘ JEŚLI WAM ONA NIE ODPOWIADA.Miłego oglądania. Pozdrawiam!
Jak będę miał spotkanie z policjantami, co będą mieli zły dzień, to nie będę do nich fikał, jak ten sebiks i jego karyna, tylko od razu dam dokumenty. Podstawą uniknięcia nieprzyjemności jest wykonanie poleceń funkcjonariusza i bycie uprzejmym, a nie darcie pizdy "ludzie pomuszcie''.
Coś w tym jest, ale prawda jak zwykle leży pośrodku i śmiem twierdzić, że mógłbyś w tym kraju trafić na funkcjonariuszy, którzy Twoje uprzejmości mieliby w dupie i tak by Cię "z kimś pomylili, ze względu na odpowiadający rysopis", a że byłaby trzecia nad ranem pośrodku jakiegoś zadupia , to dostałbyś wpierdol. Bo tak niestety co bardziej sfrustrowani funkcjonariusze prewencji postępują, jak im się nudzi i skuteczność na siłę wyrabiają. I zaprawdę powiadam Ci, wcale nie musisz być, ani nawet wyglądać na sebixa
EDIT:
"Pomóżcie", na litość boską, bo za samą polszczyznę, to Ci pałą powinni po piętach lać
Akurat to "pomuszcie" to celowo napisał. Nie załapałeś?
Up
Akurat to "pomuszcie" to celowo napisał. Nie załapałeś?
Załapałem, ale nawet celowe, żartobliwe poniewieranie tego języka mnie irytuje, bo mi się to jawi jako kopiowanie skretyniałych wzorców dla wyżej wymienianych sebixów.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów