📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
bronksy napisał/a:
Allahu snackbar
Halva snackbar.
A zaczął słowami "a ci jebnę".
pl.wikipedia.org/wiki/9M14_Malutka
Burn! Loot! Murder!
pl.wikipedia.org/wiki/9M14_Malutka
To nie bomba, tylko rakietowy przeciwpancerny pocisk kierowany (pol. ppk, ang. atgm). Co do typu, to ciężko stwierdzić, jednak ja obstawiam 9K113 Konkurs (kod NATO: AT-5 Spandrel) lub 9K115-2 Metys (kod NATO: AT-13 Saxhorn-2), bo tego typu wyrzutni w tamtym rejonie jest najwięcej.
Salieri16000 napisał/a:
To nie bomba, tylko rakietowy przeciwpancerny pocisk kierowany (pol. ppk, ang. atgm). Co do typu, to ciężko stwierdzić, jednak ja obstawiam 9K113 Konkurs (kod NATO: AT-5 Spandrel) lub 9K115-2 Metys (kod NATO: AT-13 Saxhorn-2), bo tego typu wyrzutni w tamtym rejonie jest najwięcej.
Witam, reaktywowałem konto właśnie żeby m.in. jechać po takich tematach gdzie nie wiadomo kto do kogo z czego ale robi bam i jest fajnie ale po przeczytaniu Twojego postu zrozumiałem, że nie tylko mnie to wkurwia i jestem zardzewiałym sadolem, pozdrawiam.
czemu oni spierdalają ? ten pocisk jest poddzwiękowy (leci wolniej niż dzwięk) ? czy widzą lecącą rakietę ?
już se sam sprawdziłem, rakieta jest poddźwiękowa, czyli najpierw słyszy się wystrzał, a dopiero potem dolatuje pocisk
już se sam sprawdziłem, rakieta jest poddźwiękowa, czyli najpierw słyszy się wystrzał, a dopiero potem dolatuje pocisk
To musiały być bardzo ładne kozy
Salieri16000 napisał/a:
To rosyjski 9M133 Kornet i jego piękny lot po trajektorii spiralnej.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów