Elektromagnetyczne zawieszenie hydrauliczno pneumatyczne
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:52
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:46
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Kubica deski podkłada pod jadące auta.
Widać brakuje mu sezonu i dzwonów
Widać brakuje mu sezonu i dzwonów
Czy to czasem nie jest pomysł zaczerpnięty z wojska? Wydaje mi sie, takie jest chociażby w naszych armatohaubicach, po tym gdy sciągnęliśmy podwozia od południowej korei.
Amortyzatory mu wyjęli i świrują.
System znany od dawna, ale niezbyt opłacalny dla producentów. W tym systemie nie ma co się zużyć, a na amorkach zawsze jest zarobek.
@bartekmmm
Chcesz powiedzieć, że mogę przerobić mojego Forda tak że bedzie latał jak ten Lexus?
Chcesz powiedzieć, że mogę przerobić mojego Forda tak że bedzie latał jak ten Lexus?
Widziałem już podobne systemy w labolatorium w Lublinie, działały na ferrofluidzie, ciekawa rzecz
Czyli standardowo jak z rakiem. Nie opłaca się wyleczyć tylko leczyć tak tu nie opłaca się pierdolic nierówności tylko trzeba wymieniać amory. Nie jestem cebulakiem ja mogę nawet tutaj za wymiany płacić jednak wyraźnie komfort jest większy
Cytat:
Nie jestem cebulakiem ja mogę nawet tutaj za wymiany płacić jednak wyraźnie komfort jest większy
Fizyki nie oszukasz....
Z takim zawieszeniem flaki by ci wywracało jak na kolejce górskiej.....albo w myśliwcu.
I to jest głowny powód dla którego się tego nie stosuje. Musieliby cię przytwierdzić do fotela solidnie 5 punktowymi pasami...
Dżizas_kurde napisał/a:
Fizyki nie oszukasz....
Z takim zawieszeniem flaki by ci wywracało jak na kolejce górskiej.....albo w myśliwcu.
I to jest głowny powód dla którego się tego nie stosuje. Musieliby cię przytwierdzić do fotela solidnie 5 punktowymi pasami...
Weź ty się doucz tej fizyki? co ty pierdolisz w ogóle. Przecież widać, że kabina się nie porusza w osi pionowej. Komfort na + ale ile trzeba spalić wachy żeby to zasilić... tu jest problem
W mercedesach jest aktywne zawieszenie ABC, które działa w podobny sposób. Klka lat temu doposażyli je w kamery i skanery drogi(MBC), dzięki czemu auto nawet na zakrętach niweluje dziury i wypukłości w nawierzchni.
I co to za frajda z jazdy, jak nie trzęsie na wybojach...
Wszystko fajnie ale jak się spierdoli to to potem napraw. Takie auta nigdy nie pokonają np Beczki ze względu na awaryjność.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów