18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 43 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Badanie słuchu
A................4 • 2013-08-14, 23:32
Wpadłem dziś na pewien pomysł.
Zacznę od początku.

Znalazłem dziś taką stronę
http://www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/sprawdz-swoj-sluch-zbadaj-ile-lat-maja-twoje-uszy_156446.html
Zbadałem, mając 18 lat słyszę tylko 18 kHz więc mam trochę problemy ze słuchem, sami też możecie sprawdzić jak to jest u was (ciotka ma 40 lat i słuch 70 latki )
Ale do rzeczy.
Parę linijek dalej jest:
Cytat:

21 kHz - do 8-10 roku życia
21 kHz to świdrujące w głowie piszczenie, które daje się we znaki dzieciom, ale które nie robi żadnej krzywdy już nastolatkom.

i
Cytat:

22 kHz - do 5. roku życia
Ta częstotliwość stanowi kres możliwości dla większości słuchawek. Usłyszą ją małe dzieci, psy i koty, nie odnotują jej dzieci starsze.

Pomyślcie, że macie odpowiednie głośniki i puszczacie na pół osiedla w bloku te dwie częstotliwości.
Gzuby płaczą, te mniejsze nie mogą spać, psy szczekają bo wszyscy słyszą pisk.
Wszyscy oprócz dorosłych, którzy nie wiedzą co się dzieje.
Temat może i słaby ale można by coś takiego zrobić.
Macie odpowiedni sprzęt i wkurzacie ludzi którym płaczą dzieci i ujadają psy.
I teraz pytanie do znawców. Jaki sprzęt byłby do tego potrzebny? Bo zamierzam coś takiego zrobić.
Dodatkowo zamierzam puścić brązową nutę i mając odpowiednie głośniki pół osiedla mogłoby
Piszcie co myślicie o tym pomyśle?

Pierwszy temat więc proszę o trochę litości.
Zgłoś
tepad.no 2013-08-15, 0:26
czy słyszenie samego tykania mozna zaliczyc jako 'slysze' czy 'nie slysze'?
Zgłoś
marcinc53 2013-08-15, 0:34
@up nie

dupa
Zgłoś
Smaro 2013-08-15, 0:59
Po nicku widze ze kolega bedzie terror na osiedlu wprowadzal
Zgłoś
dnr 2013-08-15, 1:02
Arab94 napisał/a:

darklamb93, Jak bardziej wierzysz w inne linki to masz jeszcze to http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VxcbppCX6Rk ale tu ja nic nie słyszę przy wieku 30 lat więc bardziej Srekspresowi wierzę

Ja tam słyszę wszystko oprócz ostatniej, co napisali że youtube zjebało. Udaj się do lekarza
Zgłoś
calasty 2013-08-15, 1:44 7

My uncle Roger said he once saw an albino polar bear
Zgłoś
Yanuha 2013-08-15, 2:01 4
ja słysze jak mi jeden plastik w pojeździe tyka i wychodze z siebie,podkręcam muze coby zagłuszyć ale wiem że i tak tyka i nie daje mi to spokoju.Nagle radio mi zmienia stacje,bo coś nie tak od tygodnia z nim.Włączam CD a tam N.Furtado bo żona lubi,leci pół piosenki i normalnie mi samo cofa se samo no.Wyłaczyłem.Plastik trzeszczy,juz dom nie daleko.Jestem, wysiadam załączam kompa i rozsiadłem się w fotelu ,mysz do łapy a tu qrwa woda kapie z kranu i nikomu nie przeszkadza tylko mi.
Zgłoś
Ptoon 2013-08-15, 3:27 22
Piwo za brązową nutę!
Zgłoś
horod 2013-08-15, 10:03
Czytasz super expres?
Zgłoś
no_co_Ty 2013-08-15, 10:24
24 lata i 17 kHz
... czy wiarygodne? chuj wie, bo na lapku to puszczałam.

Tak wcześnie, a już tak śmiesznie,
i
Raz na wozie, raz chuj Ci w dupę.
Zgłoś
m_mytnik 2013-08-15, 11:06
Na głośnikach słyszę 20kHZ, na słuchawkach słyszę 21 aż mnie głowa boli.

22kHz to fake, mój komputer nie pokazuje tam żadnego dźwięku, chyba że system wycisza tą częstotliwość.
Zgłoś
S.vonKreff 2013-08-15, 12:10
@up, u mnie też go nie ma.

Tak.
Zgłoś
AncientMariner 2013-08-15, 13:35
22 khz zjebane, za to 21 slysze wtf
Zgłoś
KMD 2013-08-15, 13:37 1
Słuchajcie, to ma bardzo ciekawe zastosowanie. Na pewno słyszeliście o młodych geniuszach, albo coś w tym stylu. Otóż taki np. młody szachista może dostać odpowiedni sygnał dźwiękowy od swojego mistrza i z łatwością wygrać mecz. Do niedawna nie było to monitorowane np. na konkursach dla młodych. Pozdrawiam.

Dziewczynki zapraszam na pw
Zgłoś
kyk 2013-08-15, 13:53
Pamiętam jak za czasów gimbazy puszczaliśmy z kumplami takie wysokie dzwięki na lekcjach na kilku telefonach na raz, to w całej klasie kurwy sie na nas sypały a nauczycielka nie wiedziała o co ludziom chodzi.
Zgłoś
contowsky 2013-08-15, 14:18
19 lat - 19khz slysze wiec jest dobrze.

Najebać tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów