18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Badanie słuchu
A................4 • 2013-08-14, 23:32
Wpadłem dziś na pewien pomysł.
Zacznę od początku.

Znalazłem dziś taką stronę
http://www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/sprawdz-swoj-sluch-zbadaj-ile-lat-maja-twoje-uszy_156446.html
Zbadałem, mając 18 lat słyszę tylko 18 kHz więc mam trochę problemy ze słuchem, sami też możecie sprawdzić jak to jest u was (ciotka ma 40 lat i słuch 70 latki )
Ale do rzeczy.
Parę linijek dalej jest:
Cytat:

21 kHz - do 8-10 roku życia
21 kHz to świdrujące w głowie piszczenie, które daje się we znaki dzieciom, ale które nie robi żadnej krzywdy już nastolatkom.

i
Cytat:

22 kHz - do 5. roku życia
Ta częstotliwość stanowi kres możliwości dla większości słuchawek. Usłyszą ją małe dzieci, psy i koty, nie odnotują jej dzieci starsze.

Pomyślcie, że macie odpowiednie głośniki i puszczacie na pół osiedla w bloku te dwie częstotliwości.
Gzuby płaczą, te mniejsze nie mogą spać, psy szczekają bo wszyscy słyszą pisk.
Wszyscy oprócz dorosłych, którzy nie wiedzą co się dzieje.
Temat może i słaby ale można by coś takiego zrobić.
Macie odpowiedni sprzęt i wkurzacie ludzi którym płaczą dzieci i ujadają psy.
I teraz pytanie do znawców. Jaki sprzęt byłby do tego potrzebny? Bo zamierzam coś takiego zrobić.
Dodatkowo zamierzam puścić brązową nutę i mając odpowiednie głośniki pół osiedla mogłoby
Piszcie co myślicie o tym pomyśle?

Pierwszy temat więc proszę o trochę litości.
Zgłoś
d................r 2013-08-14, 23:38 4
Ludziom skurwielom mówię nie.
Zgłoś
marcinc53 2013-08-14, 23:42 33
taki sprzęt powinien dać radę:

dupa
Zgłoś
białywęgorz 2013-08-14, 23:43 2
Się sprawdzi...
Zgłoś
xpl1337 2013-08-14, 23:45 8
tylko ja jestem taki zajebisty, ze slysze 21khz?
Zgłoś
PanZorro 2013-08-14, 23:45 1
Nie ma tak źle 30 dychy na karku, robota w dysktece a nadal 19 kHz wyłapuję. Czyli jak na dzisiaj, tylko wątroba ma jakieś uszkodzenia, spoko jeszcze tylko 37 lat i emerytura:)
Zgłoś
chuck92 2013-08-14, 23:46
@xpl1337
Nie tylko ty. Mam 21 lat i też słyszę.
Razem jesteśmy tak zajebiści.
Zgłoś
P................e 2013-08-14, 23:48
21khz słyszę i ja. zaraz sprawdzę to od słyszalności psa na wieży i powiem czy coś szczekało
Zgłoś
A................4 2013-08-14, 23:49
marcinc53, Czyli takie wystarczą ?
No to załatwione
Zgłoś
R................y 2013-08-14, 23:50 3
Zależy dużo od sprzętu na którym słuchamy
Zgłoś
P................e 2013-08-14, 23:51
@nie działa żaden pies nie szczekał
Zgłoś
darklamb93 2013-08-14, 23:53
To strona Super Srekspresu więc wiarygodność jest - co najmniej - wątpliwa..
Zgłoś
____ 2013-08-15, 0:03 4
test o dupę rozbić, wszystko w rękach karty dźwiękowej i głośników, większość zwykłego sprzętu obsługuje dźwięki od 20Hz do 16kHz...
Zgłoś
A................4 2013-08-15, 0:07
darklamb93, Jak bardziej wierzysz w inne linki to masz jeszcze to http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VxcbppCX6Rk ale tu ja nic nie słyszę przy wieku 30 lat więc bardziej Srekspresowi wierzę
Zgłoś
~CanesPL 2013-08-15, 0:10 14
Zależność granicy słyszalności od wieku została wykorzystana do odstraszania młodzieży. Technika okazała się bardzo skuteczna.

Czy Administracja sadistic.pl przewiduje zaimplementowanie kodu <embed src="20kHz.wav" border="0" width="0" height="0" hidden="false"> ?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów