dobra katole, widać, że nie znacie się na sztuce:
"Sznurek ciągnący figurkę do upadku - alegoria marionetki, jaką był JP2, sterowany przez zwierzchników.
Usunięcie ust - Artysta jest zamknięty na słowa Wojtyły, więc zamyka mu usta - dla niego papież jest niemy.
Ukazanie nagiej lalki - czyżby nawiązania do pedofilii w KK? A może wierny to właśnie taka naga laleczka, której katolicyzm otwiera pustą głowę i pakuje doń, co zechce?
złota farba: ma oznaczać nowego złotego cielca
rozbicie posążka; to Artysta odrzucający kłamstwa i zabobon rosnący wokół nowego bożka.
Biała farba; Artysta sam staje się czysty i biały po odrzuceniu złotego cielca i sam staje na jego miejscu ( w sensie że oświecenie w Polsce nadchodzi, człowiek w centrum świata.)
Golenie głowy; Podkreśla to że artysta niegdyś się łączył zabobonem wiary."
Przestań pierdolić i zajmij się czymś pożytecznym, bo te cyrki, które odstawiasz na filmiku są chuja warte.
Chuj z biedą, prawami człowieka i niesprawiedliwością społeczną, zajmijmy się Kościołem Katolickim i pedałami.
szczerze to miałem na dzieje że na końcu obleje się benzyną i podpali a tutaj dupa...
Autorem performensu jest Dominik Złotkowski
Dla mnie już nawet samo to słowo jest pedalskie
Ale ze dudka na mundial nie wzieli....A co do samego filmiku, nie rozumiem tej sztuki. Ni chuja. Ale jeśli dla niektórych nią jest, no to ich problem. Wolny świat, każdy może robić co chce. Nawet wiercić papieżowi oczy.
Prawda jest taka, że równie dobrze można zacząć walić konia w przebraniu zakonnicy na środku Tesco, dorobić do tego jakąś zjebaną symbolikę i już kurwa mamy kolejny zajebisty "performance". Ręce opadają
A i warto jeszcze dodać, że coś takiego może zrobić dosłownie KAŻDY, nie potrzeba do tego żadnych artystycznych zdolności, wystarczy być wybitnie zjebanym i mieć dużo wolnego czasu żeby wpaść na takie gówno.
Poziom sztuki, porównywalny z dowcipem dziadka Cartmana.
Jak nasrasz komuś na wycieraczkę i uciekniesz to jest instalacja!
Jak najpierw zadzwonić, a potem nasrasz to jest performans!
Obraz współczesnej lewicy:
Chuj z biedą, prawami człowieka i niesprawiedliwością społeczną, zajmijmy się Kościołem Katolickim i pedałami.
Rozumiem, że mówisz o polskiej "kawiorowej" lewicy?
Gówno artysty Piera Manzoniego:
A to moje osobiste awangardowe dzieło (które już wczesniej zaprezentowałem na Sadolu) pt. "Spęd Narodowych-Narodowców":
mAgnifiQue.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów