Nie znam sprawy, nawet nie odpalam tego filmu... słyszałem tylko, że ten odmówił aborcji i dziecko się zdeformowane urodziło. Z tego co wiem on nie jest jedynym lekarzem w Polsce więc nie wiem czemu tamta głupia cipa do innego nie poszła.
nie odmówił aborcji tylko okłamywał matkę z badaniami nt jej dziecka, żeby tylko przekroczyła 25tydzień (brak możliwości legalnej aborcji).
cymbale
a ten artykuł masakruje wszystkich psycho-kato prolife nieudaczników
slwstr.net/blog/2014/7/5/nieludzkie-torturowanie-dzieci-narodzonych
@up chuj ci w dupę i na imię-w PRL nikt cię nie pytał co myślisz, tylko jak odmówiłeś czegoś to leciałeś na wycieczkę albo do lasu albo na Syberię polarne niedźwiedzie skrobać.
Mało kurwa jest lekarzy w Polsce? Miała 3 szpitale obok ale wolała czekać żeby pojęczeć przed tv i zgarnąć kaskę za "uraz psychiczny". Kurwa większy mam jak pająka zabiję.
I o dziwo jak tylko dzieciak zmarł to pobiegusiała do sądu, złożyç wniosek.
Ale ty jesteś idiotą...
O tym, że 3 szpitale w okolicy były wiesz, ale o tym, że dupek wodził ją za nos i opóźniał ujawnianie wyników badań do momentu, kiedy aborcja stała się nielegalna, już nie..?
co to za pierdolenie ze mogła pójść do innego? jesteś w ciąży, idziesz do lekarza który bierze kasę z nfz i on musi potraktować cie zgodnie ze sztuką lekarską oraz przepisami prawa... znalazł się moralista który wyskrobał sobie nie jedno mieszkanie i teraz nagle nawrócenie, kieruje kobietę na kolejne badania które są zbędne tylko po to żeby minął termin zezwalający na terminowanie ciąży a kiedy się to nie udaje mówi pacjentce w twarz że tego nie zrobi bo niezgodne z prawem, w ten sposób oszukując i wprowadzając w błąd. To jest skandaliczne zachowanie lekarza na państwowym etacie. Tego nie mogą mu popuścić i wybaczyć, powinien za to odpowiedzieć własnym portfelem bo nic tak nie boli jak zabranie siłą pieniędzy.
Zgodnie z przysiega Hipokratesa aborcja jest zakazana przysiege ta skladaja wszycy lekarze wiec nie pierdol o sztuce lekarskiej ...
Zgodnie z przysiega Hipokratesa aborcja jest zakazana przysiege ta skladaja wszycy lekarze wiec nie pierdol o sztuce lekarskiej ...
Przyrzeczenie Lekarskie:
Przyjmuję z szacunkiem i wdzięcznością dla moich Mistrzów nadany mi tytuł lekarza i w pełni świadomy związanych z nim obowiązków przyrzekam:
obowiązki te sumiennie spełniać;
służyć życiu i zdrowiu ludzkiemu;
według najlepszej mej wiedzy przeciwdziałać cierpieniu i zapobiegać chorobom, a chorym nieść pomoc bez żadnych różnic, takich jak: rasa, religia, narodowość, poglądy polityczne, stan majątkowy i inne, mając na celu wyłącznie ich dobro i okazując im należny szacunek;
nie nadużywać ich zaufania i dochować tajemnicy lekarskiej nawet po śmierci chorego;
strzec godności stanu lekarskiego i niczym jej nie splamić, a do kolegów lekarzy odnosić się z należną im życzliwością, nie podważając zaufania do nich, jednak postępując bezstronnie i mając na względzie dobro chorych;
stale poszerzać swą wiedzę lekarską i podawać do wiadomości świata lekarskiego wszystko to, co uda mi się wynaleźć i udoskonalić.
Przyrzekam to uroczyście!
wow nic nie ma o aborcji, no kurwa jak to
jestem ciekaw jakie środki poronne były wynalezione za czasów hipokratesa.
1. Donoszenie ciąży wiąże się z bezpośrednim zagrożeniem życia dla matki- np. ciąża pozamaciczna
2. Ciąża w wyniku gwałtu
3. Płód jest obarczony takimi uszkodzeniami że wkrótce po porodzie umrze lub nie będzie miało możliwości normalnego rozwoju fizycznego i psychicznego
Nie martwcie się- Chazan tak bardzo spierdolił robotę że w sądzie puszczą go z torbami.
Moim zdaniem na uwagę zasługuje jeszcze fakt że to była 4 ciąża tej kobiety poprzez in vitro, a o ile dobrze pamiętam po drugiej lub trzeciej nieudanej próbie donoszenia ZDROWEJ ciąży nie można "spróbować" jeszcze raz.
MCMerci, weź skup się na nauce zamiast spamować, jak znów nie zdasz matury to będziesz musiał czekać rok i ciężej będzie to zrzucić na wszystkim wokół w myśl twojego lewackiego światopoglądu o odpowiedzialności zbiorowej a nie jednostki.
JURIJ_77, powalający tok myślenia, życie ludzkie zrównywać z budynkiem.
Korwinistę lewakiem nazywają... ty to jesteś popieprzony jak lato z radiem
A o maturę się nie martw, nawet jak nie zdam to i tak będę miał więcej procent niż kibole z RN
w dodatku szukasz winnych w CKE, nauczycielach, szkole we wszystkich wokół tylko nie u siebie, inni sobie poradzili więc dało się, na wolnym rynku oni by sobie poradzili, a ty nie bo z twoim podejściem, że wszystko wokół sprzysięgło się przeciwko tobie i dlatego sobie nie radzisz jesteś typowym roszczeniowym lewakiem.
śmiech z cymbałów, którzy myślą, że chazanek kłamczuszek odmówił aborcji.
No to jest właśnie cholernie ciekawe że właśnie w ten sposób myśli większość ludzi- że odmówił aborcji korzystając z klauzuli sumienia a ludzie z jakiegoś powodu się do niego przyjebali! a jak się próbuje wytłumaczyć dlaczego jest ta cała burda to jest się wyzywanym od morderców i doktorów Mengele
O kurcze to jak ty sobie chcesz poradzić w utopii Korwina gdzie wygrywają najmądrzejsi/najbardziej pracowici skoro nie możesz sobie nawet poradzić z testem ułożonym tak by nawet idiota go zdał?
w dodatku szukasz winnych w CKE, nauczycielach, szkole we wszystkich wokół tylko nie u siebie, inni sobie poradzili więc dało się, na wolnym rynku oni by sobie poradzili, a ty nie bo z twoim podejściem, że wszystko wokół sprzysięgło się przeciwko tobie i dlatego sobie nie radzisz jesteś typowym roszczeniowym lewakiem.
Na wolnym rynku pierdoliłbym rządową szkołę gdzie każdy nauczyciel ma na ucznia wyjebane (bo kaska i tak będzie) i poszedłbym do prywatnej szkoły bo miałbym na to pieniądze, ponieważ nikt nie zabierałby mi ich na utrzymanie niedziałającego gówna.
Widzę że masz tylko "lewak mod". Typowy narodowiec co rozpierdoli pół stolicy, obije mordę turystom z Niemiec a potem złoży rączki i zacznie pierdzielić coś o patriotyźmie i miłości do Boga i bliźniego...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów