Są rzeczy, których nie kupisz za pieniądze. Te drobne radości mogą się przytrafić nawet w sklepie.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Uklęknij i pozdrów księdza słowami:
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
Następnie przeżegnaj się:
W imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. Amen.
Ksiądz uczyni nad tobą znak krzyża, mówiąc:
Bóg niech będzie w twoim sercu, abyś skruszony w duchu wyznał swoje grzechy.
Odpowiedz:
Amen.
Przedstaw się:
Jestem... (kawalerem, panną, ojcem, matką itp.).
Ostatni raz spowiadałem się...
Rozgrzeszenie otrzymałem... (albo. nie otrzymałem
Pokutę odprawiłem... (albo: nie odprawiłem).
Na ostatniej spowiedzi zapomniałem wyznać że...(jeśli zapomniałeś jakiś grzech ciężki)
Od ostatniej spowiedzi obraziłem Pana następującymi grzechami:
Wyznaj teraz swoje grzechy.
Zakończ wyznawanie grzechów słowami:
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie szczerze z miłości do Boga żałuję i postanawiam się z nich poprawić. Proszę Boga o przebaczenie, a Ciebie, ojcze, o naukę i zbawienną pokutę.
Ksiądz może pouczyć spowiadającego się, a następnie naznacza pokutę I udziela rozgrzeszenia:
Nie odwiedzajcie więcej sadistic.pl. NIGDY!
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
Następnie przeżegnaj się:
W imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. Amen.
Ksiądz uczyni nad tobą znak krzyża, mówiąc:
Bóg niech będzie w twoim sercu, abyś skruszony w duchu wyznał swoje grzechy.
Odpowiedz:
Amen.
Przedstaw się:
Jestem... (kawalerem, panną, ojcem, matką itp.).
Ostatni raz spowiadałem się...
Rozgrzeszenie otrzymałem... (albo. nie otrzymałem
Pokutę odprawiłem... (albo: nie odprawiłem).
Na ostatniej spowiedzi zapomniałem wyznać że...(jeśli zapomniałeś jakiś grzech ciężki)
Od ostatniej spowiedzi obraziłem Pana następującymi grzechami:
Wyznaj teraz swoje grzechy.
Zakończ wyznawanie grzechów słowami:
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie szczerze z miłości do Boga żałuję i postanawiam się z nich poprawić. Proszę Boga o przebaczenie, a Ciebie, ojcze, o naukę i zbawienną pokutę.
Ksiądz może pouczyć spowiadającego się, a następnie naznacza pokutę I udziela rozgrzeszenia:
Nie odwiedzajcie więcej sadistic.pl. NIGDY!
W tym roku nad morzem kupowałem dwa lody (takie do jedzenia) po 4zł, zapłaciłem 50tką, a laska mi wydała 52. Widziałem ile mi daje i ucieszony, że się dorobiłem odchodzę od okienka, ale po chwili myślę, że będzie miała potem zjebany dzień jak jej potrącą z wypłaty, a mnie ta dycha nie zbawi. Wracam, powiedziałem, że dała mi 10 za dużo i jej oddałem, a ta jebana szmata powiedziała "o" i nawet nie podziękowała. Miałem wtedy ochotę wykurwić jej w ryj. Suka.
W moim rejonie raz znajomy podszedł do sklepiku, w którym sprzedaje taka starsza kobieta, zakupił jakiś batonik dziecku i piwo rzucił na ladę banknot 100 złotowy i ta kobieta jakimś cudem wydała mu 100 złotych i jeszcze dodatkowo wartość zakupionych przez niego rzeczy
E tam, nie ma co się litować nad kasjerami, sam też dokładałem mniejsze bądź większe kwoty i jakoś żyję i nie zbiedniałem specjalnie. Stara prawda mówi "jak się na co najmniej stówkę nie jebniesz, to dokładności się nie nauczysz"
Po chuj takie filmiki robi ktoś? To ma być... śmieszne czy jakie?
Ja ostatnio dostałbym 50 dych za free. Ale że to osiedlowy sklep i kasjerka w porządku jest to jej zwróciłem. Ale wszyscy w kolejce patrzyli na mnie jak na anioła,a ja z bananem na ryju i uniesioną głową dumnie wyszedłem ze sklepu Like boss
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów