📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:14
Ogólnie relatywistyczna jest najciekawszym działem fizyki (nie liznąłem kwantówki jeszcze zbytnio, może okaże się lepsza), jednak burzy cały światopogląd. A wzory to niemiły dodatek do niej.
Jeżeli nie rozumiesz tego, co napisałem przeczytaj jeszcze raz. I tak do skutku.
A mnie się zdawało, że są to kwestie oczywiste. Nie byłem przy tym wybitnie skupionym uczniem w liceum.
Bo on jedynie wysunął konsekwencje z faktu, że prędkość światła porusza się z prędkością światła...
Bo on jedynie wysunął konsekwencje z faktu, że prędkość światła porusza się z prędkością światła...
lubię go, świetnie tłumaczy. piwko musi być
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
kurwa :/ właśnie tydzień temu to samo stwierdziłem. Jebany złodziej teorii
Ta teoria jest ciekawa i oczywiście piwo za nią, ale skoro nasza planeta emituje takie "obrazy" z całej swojej przeszłości, to zakładam, że każda planeta i każde inne ciało robi to samo. A skoro tak, to fale świetlne różnych ciał nakładają się, mieszają, odbijają od siebie i od planet, a więc w kosmosie robi się wielki pierdolnik, w którym raczej nic konkretnego nie zobaczymy. Z drugiej zaś strony możemy niby zobaczyć obraz np. andromedy, oddalonej o pierdylion lat świetlnych, a więc jest to możliwe. Coś tu nie gra, ale nie wiem co.
Kurwa, czy mi się wydaje, że koleś prubóje naśladować ADBUSTERA? A tak po za tym to pierdoli głupoty i jest "chaźlem" niedożywionym i siłownia by mu sie przydała. Acha i ryj też jakiś nie fotegeniczny.
Lares86 napisał/a:
Kurwa, czy mi się wydaje, że koleś prubóje naśladować ADBUSTERA? A tak po za tym to pierdoli głupoty i jest "chaźlem" niedożywionym i siłownia by mu sie przydała. Acha i ryj też jakiś nie fotegeniczny.
Omg, no przecież kurwa to jego brat, nawet nawzajem w swoich filmikach występowali, i gadają na całkiem różne tematy -.- Po prostu zobaczył, że brat trzepie kase na YT za subskrybentów, i postanowił zrobić to samo, a że filmiki ma ciekawe, to chyba ciężko mieć mu to za złe
kurwa ale pierdolenie... Podstawa astrofizyki na poziomie gimnazjalnym powtórzona w liceum, tak więc kto się dowiedział czegoś nowego ten nieuk :/
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów