Trzeba pochwalić ojca, że zachował rozsądek i zna swoje prawa.
Trzeba pochwalić ojca, że zachował rozsądek i zna swoje prawa.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
opo5 Tyle ludzi tam ma broń legalnie, jeszcze więcej nielegalnie i jakoś się nie wytłukli, zatem skończ pierdolić. Tak samo w Polsce ulice nie spływają krwią chociaż jest masa legalnej broni palnej w rękach obywateli, sporo jest również broni czarnoprochowej sprzed 1885 na którą nie potrzeba pozwolenia (wystarczy 18 lat jak przy wiatrówce).
Podobna sprawa z prawem do posiadania broni jest w Szwajcarii - ale oni są z bronią ogarnięci dosłownie od pierwszej stawki w woju, w domu od dziadka do wnuka przydziałowy karabin stoi, po necie kiedyś krążyło zdjęcie faceta łażącego po markecie z karabinem na plecach. Nikt się nie dziwił, dla nich to po prostu normalne.
Z ostatnich akcji? Christopher Dorner.
Profesjonalny strzelec czy to sportowy, myśliwy, mający w pracy styczność z bronią nie obnosi się z karabinem na wierzchu. Koniec kropka.
Coś jak z kutasem. Fajnie że masz, fajnie że masz prawo posiadać i używać, ale mimo wszystko nie paraduj z nim po ulicy w centrum miasta bo to budzi zgorszenie, a w przypadku broni - niepokój.
No i oczywiście po raz kolejny już powtarzam, że bardziej niebezpieczny jest ktoś kto ma broń ukrytą niż ktoś kto ma ją na plecach.
Tylko widzisz, to całe lobby jakim jest NRA jest karmione kasą z firm zbrojeniowych, które wmawiają społeczeństwu że wolność równa się łażeniu z karabinem automatycznym po ulicy. A amerykanie są w ciul przewrażliwieni na punkcie odpierania im "wolności".
A najlepszym pomysłem tego lobby było to żeby każdy nauczyciel nosił klamkę w szkole, co by zapobiegło tym wszystkim mordom masowym. Nikt za to nie zastanowił się że ci wszyscy pojebańcy robiący western w szkołach kupili legalnie i bez problemu M-16 przez internet, tak jak u nas się zamawia duperele z Allegro. Wolność obywatelska ,ok ale prawo żeby każdy mógł paradować z ciężkim uzbrojeniem po ulicy średnio mi się widzi
Ten dekiel sam się prosił o kłopoty i jeszcze pokazuje synowi zły przykład.
Po pierwsze popraw interpunkcję. Po drugie mało kogo powinno obchodzić co ktoś robi jeśli nie łamie prawa. Jeśli ludzie by z takiego prawa nie korzystali to po pewnym czasie wprowadzono by zakaz i prawa jednostki były by ograniczone względem głupiej większości.
Nie wiem jak wygląda normalny obywatel Texasu, ale wiem, że ludzie są tam w większości do widoku broni przyzwyczajeni i jedni to popierają, drudzy patrzą z politowaniem, ale nie mają nic przeciwko, a trzeci (pewnie najmniejsza część) podnoszą wrzask.
Ja będąc takim obywatelem osobiście wolałbym żeby ludzie chodzili z bronią na wierzchu (co jest legalne) niż mieli ją ukrytą (na co trzeba mieć odpowiednie pozwolenie, co nawet z filmu wynika).
Tutaj przykład policjanta, który zna prawo i potrafi się zachować:
Jest to można powiedzieć szeroko zakrojona akcja miłośników broni w USA.
Przeczytalem tylko kilka komentarzy, ale chce zwrocic uwage na kwestie zasadnicza: Jak widac na filmiku, POLICJANT wypytuje ich tylko i wylacznie w trosce o innych obywateli. Sprawdza czy niechca zabic innych. Nie rzuca sie i nie cwaniakuje... po prostu dba o bezpieczenstwo innych obywateli. Takim Policjanta chwala! Od tego w koncu sa... Sam majac niemile doswiadczenia z naszymi policjantami(jak chyba wiekszosc Polakow), moge z czystym sumieniem stwierdzic: trafiaja sie tez Policjanci wporzadku u Nas, w Polsce.
Niestety jest to rzadkie zjawisko, a wszystko przez tych spedalonych rzadzacych....
No ale w Polsce też mamy takich asów.
Filmik z przed paru lat, który wywołał małą aferkę a kręgu zainteresowanych tematyką:
To jest jak z pedałami. W domu niech robią co chcą, byle sie z tym nie obnosili, bo w ich przypadku może to wywoływać niesmak, a w przypadku posiadacza broni autentyczny strach (zwłaszcza w kraju takim jak USA, gdzie masowych zabójców z bronią automatyczną było już niemało).
To, że ktoś się przestraszył to już jego problem, zadzwonił na policję, bo ma takie prawo, policja przyjechała i sprawdziła bo musiała. Wszystko spoko i każdy idzie w swoją stronę tak jak w większości takich filmów ze stanów gdzie Open Carry jest legalne. Gorzej gdy policja złamie prawo takiego człowieka jak na tym filmiku.
Na filmiku żołnierz sił zbrojnych USA wraca sobie spokojnie prawdopodobnie ze strzelnicy z synem po jakiejś drodze i zostaje bezprawnie aresztowany.Na filmiku nieodpowiedzialny posiadacz broni i ojciec, który sam się prosił o kłopoty, by później bełkotać o swoim uciśnieniu. Aż dziwne, że dorosły człowiek nie rozumie, co jest złego w paradowaniu po ulicy z karabinkiem automatycznym w rękach.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów