📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:36
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
6 minut temu
🔥
Ajfoniara
- teraz popularne
🔥
Uczeń z nożem
- teraz popularne
🔥
Konkret wpierdol dla pedofila
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
O co kaman? O tą drewnianą kładkę? Bo serio nic nie rozumiem... Wyślij do PIPu, a nie na sadola wstawiasz...
Nikt nie spadł... Nie oglądać.
Była by wielka szkoda stracić wszystkich doświadczonych spawaczy gdyby ta górna część się obłamała do środka
Jestem spawaczem i tez sie na takich deseczkach czesto stoi. A te kurwy z rzadu nam szkodliwe zabraly.
marvel321 napisał/a:
Jestem spawaczem i tez sie na takich deseczkach czesto stoi. A te k***y z rzadu nam szkodliwe zabraly.
Doskonale cię rozumiem ! Jestem mechanikiem w serwisie żurawi portowych i nie raz chodzę po wybiegach na wysokości 70m i tez chuje zabrali mi szkodliwe ! A jak się spierdole to nie am co zbierać !
Wysiegach *
Wieczor678 napisał/a:
Doskonale cię rozumiem ! Jestem mechanikiem w serwisie żurawi portowych i nie raz chodzę po wybiegach na wysokości 70m i tez chuje zabrali mi szkodliwe ! A jak się spierdole to nie am co zbierać !
Wysiegach *
Bo jebane kurwy z rządu chcialy by kurwa żebyśmy zdechli od razu na emeryturze. Stare cepy rządzą tym krajem. No ja pierdole. Sory chłopaki za off topic ale musiałem...
Każdy kto pracuję z ciężkim sprzętem, wysokościami, trudnym terenie etc ponosi ryzyko. Sądze, że nawet na wysokim piętrze biurowca jak dojdzie do pożaru czy wybuchu mogą mieć przejebane jak Ci z WTC (na bank nie tak jak reszta na co dzień, ale jednak)
PS. Na filmiku nic mnie nie dziwi... Pracowało się np w własnoręcznie robionym "koszu" po obudowie zbiornika tysiąc litrów na wysokości. Zreszta wiele osob ma ciekawe opowieści z pracy hahah. Tutaj stabilna decha, przypięci elegancko
PS. Na filmiku nic mnie nie dziwi... Pracowało się np w własnoręcznie robionym "koszu" po obudowie zbiornika tysiąc litrów na wysokości. Zreszta wiele osob ma ciekawe opowieści z pracy hahah. Tutaj stabilna decha, przypięci elegancko
Wieczor678 napisał/a:
Wysiegach *
Ale co jest niby szkodliwego w chodzeniu 70 m nad ziemią? No jak spadniesz, to wiadomo, ale to jest wypadek a nie szkoda w pracy, bo tak to można by powiedzieć że szkodliwe należy się pracownikowi biurowemu, który może spaść ze schodów i się zabić albo kierowcy, który może ulec wypadkowi drogowemu.
McQurwa napisał/a:
Kapitalizm w swojej pełnej krasie
Czyli rozumiem, że nic w nim złego, bo ja tu nie widzę nic złego...
To jest ewidentne łamanie przepisów BHP a nie praca w szkodliwych warunkach.
Najlepszym przykładem jest górnictwo podziemne gdzie jesteś stale pod ziemią w pyle węglowym to jest stałe narażenie dróg oddechowych + plus temperatury itd.
Ryzyko wybuchu czy innych katastrof istnieje ale też wpisane mocno w zawód.
Na wysokości się zabezpieczasz a jak cię to przeraża odpuszczasz bo tam nie ma miejsca na błędy podobnie jak ktoś wyżej napisał kierowca ciężarówki moment ginie i przy tym zabija innych.
Ogólnie szacunek dla tych co mają jaja i na wysokości pracują w Polsce po prostu jeszcze za mało zarabiamy jak dogonimy zachód będzie ok.
Najlepszym przykładem jest górnictwo podziemne gdzie jesteś stale pod ziemią w pyle węglowym to jest stałe narażenie dróg oddechowych + plus temperatury itd.
Ryzyko wybuchu czy innych katastrof istnieje ale też wpisane mocno w zawód.
Na wysokości się zabezpieczasz a jak cię to przeraża odpuszczasz bo tam nie ma miejsca na błędy podobnie jak ktoś wyżej napisał kierowca ciężarówki moment ginie i przy tym zabija innych.
Ogólnie szacunek dla tych co mają jaja i na wysokości pracują w Polsce po prostu jeszcze za mało zarabiamy jak dogonimy zachód będzie ok.
Na Gdańskiej to norma, bhp to mit a wypadki się ukrywa jak tylko można.
ellsworth napisał/a:
Ale co jest niby szkodliwego w chodzeniu 70 m nad ziemią?(...).
A na przykład stres. Wyjdź na 70 metrów i popracuj przy różnych warunkach pogodowych - to zrozumiesz. Nie chodzi tylko o ładny widok z tej wysokości. Jest wiele czynników które mogą się przyczynić do wypadku nie z Twojej winy. Pracownik z wieloletnim stażem, który widział już nie jedno - ma świadomość tego.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów