Jak na spowiedzi prawdę samą mówi
Jak na spowiedzi prawdę samą mówi
ciekawe ilu z ludzi na widowni poszło grzecznie do kościoła w najbliższą niedzielę
[ Komentarz dodany przez: marnotrawna: 2012-04-08, 16:36 ]
poszło w najbliższą?
Prawdopodobnie jesteś kobietą więc mogę ci wybaczyć brak myślenia.
/
Dopóki wszyscy dookoła wierzą w niewidzialnego zombie jest ok ale gdy ktoś zaprzeczy i przedstawi "trochę" realistyczniejszą wersję świata to pojawia się agresja, jak u małego dziecka w przedszkolu gdy dorosły powie że jego kumpel bob nie istnieje.
Twierdzisz, że ci bardziej inteligentni się nie spinają, ale przecież każdy chrześcijanin ma obowiązek poznawać swoją wiarę, aby umieć odważnie jej bronić i rozmawiać z wyznawcami innych religii. To nie do końca jest nasza indywidualna sprawa. Jeśli widzimy, że ktoś ją atakuje, to powinniśmy (my katolicy) jej bronić. Nie bronić w stylu "nie masz racji ty matole" (dałem łagodny przykład bo nie chce, żeby ktokolwiek usunął mój post), tylko rozmawiać. Ja bym chętnie porozmawiał z kimś kto daje jakieś konkretne kontrargumenty a nie wyssane z palca, ale tutaj naprawdę nie liczę na kogoś takiego.
@MortiCRX
Twierdzisz, że ci bardziej inteligentni się nie spinają, ale przecież każdy chrześcijanin ma obowiązek poznawać swoją wiarę, aby umieć odważnie jej bronić i rozmawiać z wyznawcami innych religii. To nie do końca jest nasza indywidualna sprawa. Jeśli widzimy, że ktoś ją atakuje, to powinniśmy (my katolicy) jej bronić. Nie bronić w stylu "nie masz racji ty matole" (dałem łagodny przykład bo nie chce, żeby ktokolwiek usunął mój post), tylko rozmawiać. Ja bym chętnie porozmawiał z kimś kto daje jakieś konkretne kontrargumenty a nie wyssane z palca, ale tutaj naprawdę nie liczę na kogoś takiego.
Ok, ale rozmawiać cz dyskutować, a spinać się to dwie bardzo różne rzeczy. Inaczej to przypomina dyskusje 13-latków na forum motoryzacyjnym czy lepsze jest BMW czy Mercedes, chociaż nie jechały ani jednym ani drugim, a o prowadzeniu samochodu mają tyle pojęcia ile nabyły w Need For Speed.
Ok, ale rozmawiać cz dyskutować, a spinać się to dwie bardzo różne rzeczy. Inaczej to przypomina dyskusje 13-latków na forum motoryzacyjnym czy lepsze jest BMW czy Mercedes, chociaż nie jechały ani jednym ani drugim, a o prowadzeniu samochodu mają tyle pojęcia ile nabyły w Need For Speed.
No i tutaj się z tobą zgadzam. Ja się nie spinam, próbowałem rozmawiać, ale niestety nie udało mi się. Pozdrawiam
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów