📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Od chuja gatunków jest co roku odkrywanych, i od chuja ginie, a polowanie mało ma z tym wspólnego. To na świecie. Gdzie nawet dziad Niesiołowski odkrył se jakąś gównianą muchę.
W Polsce jeśli chodzi o ssaki, bo na muchy mało się tu poluje, to przez ostanie setki lat wymarły Tarpany, na które też nikt nie polował, bo koniny raczej się w Polsce nie jada. No i Tury, które i tak były pod ochroną, a ostatnia samica padła z przyczyn naturalnych w 1627 roku.
W Polsce jeśli chodzi o ssaki, bo na muchy mało się tu poluje, to przez ostanie setki lat wymarły Tarpany, na które też nikt nie polował, bo koniny raczej się w Polsce nie jada. No i Tury, które i tak były pod ochroną, a ostatnia samica padła z przyczyn naturalnych w 1627 roku.
voidinfinity napisał/a:
@up2
A to jak są nowe odkrywane, to spoko Widzę materiał na ministra.
@up A dziękuje. Ja zaś dostrzegam materiał na szefa opozycji. Przy czym tam akurat wakat jest wolny.
Tym bardziej, że gdy spojrzeć na twoje "Skąd", już zdajesz się mentalnie należeć do naszej drogiej opozycji.
@up
Jakże kulturalna riposta. Już dawno zauważyłem straszny jad i wkurw w zwolennikach opozycji...
Jakże kulturalna riposta. Już dawno zauważyłem straszny jad i wkurw w zwolennikach opozycji...
Żeby polować trzeba mieć pozwolenie, a takie wydaję się tylko na gatunki których osobników jest za dużo. Nie poluje się na rysie czy motylki cebulowe tylko na sarny, dziki, czy lisy, zające. Minister ma racje. Chyba że te barany żądają karania za polowanie na nosorożce na terenie polskiej ziemi.
Siekul napisał/a:
@up
Ja jestem zwolennikiem rozsądku, którego niestety mamy straszny deficyt jeżeli chodzi o scenę polityczną.
Jak była platforma u władzy ciupałem platformie, teraz ciupię pisowcom.
W dupie mam do której sekty należycie, jak będziecie głuptaczyć to wam o tym powiem.
Arrakis napisał/a:
Jakoś nie mogę znaleźć źródła tej mądrości...
Źródło to żydowska gazeta dla Polaków. Może być fejk - ale co tam. Już się zleciały tuzy, co udowadniają że minister ma rację.
Ja też nie znam, ciężko poznać zwierzę które wyginęło...
Już miałem pojechać zdrowo po jakiejś socjologii, którą kończył ten kretyn, ale to wykładowca wydziału leśnego na SGGW
Panie Janie socjologowi to ja bym wybaczył, ale wykładowca największej uczelni rolniczej, w której też miałem zaszczyt się uczyć, choć na innym wydziale? Panu to się powinno odebrać wszelkie tytuły naukowe (wliczając świadectwo maturalne) za to jedno zdanie...
Już miałem pojechać zdrowo po jakiejś socjologii, którą kończył ten kretyn, ale to wykładowca wydziału leśnego na SGGW
Panie Janie socjologowi to ja bym wybaczył, ale wykładowca największej uczelni rolniczej, w której też miałem zaszczyt się uczyć, choć na innym wydziale? Panu to się powinno odebrać wszelkie tytuły naukowe (wliczając świadectwo maturalne) za to jedno zdanie...
Ja jestem po Politechnice więc zdaje się uprawnionym do zadania tego pytania:
A który gatunek wytłukliśmy w Polsce?
A który gatunek wytłukliśmy w Polsce?
No raczej na nie nie polowano, skoro były pod ochroną... Inny przykład spełniający oba kryteria poproszę.
EDIT: Wiki mówi, że ni ma takich, ale może nie wiedzą wszystkiego.
EDIT: Wiki mówi, że ni ma takich, ale może nie wiedzą wszystkiego.
Kartofelhoffen napisał/a:
No raczej na nie nie polowano, skoro były pod ochroną... Inny przykład spełniający oba kryteria poproszę.
Cytat:
Ostatnia znana ostoja turów przetrwała w Prusach Książęcych gdzie nad Pregołą, na północny wschód od Tapiewa tury żyły do połowy XVIII w. Tury tej populacji podlegały opiece i były dokarmiane. Liczebność tapiewskiego stada w 1739 r. podaje się na 70 szt, natomiast w 1742 r. już tylko 2 szt. W 1755 r. z rąk kłusownika zginął ostatni przedstawiciel tej populacji i ostatni znany osobnik gatunku na świecie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów