18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Bóg miłosierny
BongMan • 2013-03-04, 21:57
Wykaz wszystkich śmierci spowodowanych przez dobrego i miłosiernego Boga. Pozdrawiam wierzących i oczekuję solidnej gównoburzy w komentarzach.
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
e................o 2013-03-13, 1:21
Zakładając, że Bóg w ogóle istnieje i że jest bogiem miłosiernym, nie takim co sobie z ludzi zrobił grę planszową, spróbowałbym porównać Go do nauczyciela w podstawówce. Taki nauczyciel chciałby przepuścić wszystkie dzieci do następnej klasy, ma do tego narzędzia, wystarczy że przymknie oko na to że Franek jest łobuzem a Jadzia nie umie liczyć do 10. Dobry nauczyciel jednak chce te dzieciaki czegoś nauczyć i mimo płaczu, żalu, gróźb (a dzisiejsze dzieci to często chuje - po rodzicach chociażby) nie puszcza dalej żadnego, które na to nie zasłużyło.
Oczywiście porównanie to jest prymitywne, bo takie dzieci zwykle po prostu powtarzają klasę, czyli musielibyśmy wierzyć w reinkarnację albo drugie i trzecie szansy. Prymitywne też z tego względu, że porównanie niezdania do nast. klasy z kimś kto doświadczył..nie wiem.. utraty rodziny, dzieci, rąk, nóg, środków do życia musi być conajmniej krzywdzące. I wytłumaczenie takiej osobie, że "hej spoko, po śmierci na pewno zostanie Ci to wynagrodzone" jest trudne, może nawet niemożliwe. A często pewnie niemoralne. Nie chcę na ten temat się rozpisywać.
Chodziło mi jednak o zastanowienie się nad tym, czy chociaż Bóg mając moc do zmiany wszystkiego na lepsze, bez ofiar(Chrystus w rozumieniu ostatniej krwawej ofiary) nie czyni jak nauczyciel pragnący nas czegoś nauczyć. Gdybyśmy mieli być tylko pozytywni, nie byłoby wolnej woli.
(Wolna wola aczkolwiek z góry zapisana, iż człowiek zachowa się tak jak się zachowa, jednak musi być to jego wybór, drzewo poznania dobra i zła, Hiob itd itp to są trudne tematy, na kolejne godziny rozmów przy kominku Mówiłem już, że nie lubie starotestamentowych przypowieści.)

Co do ojca wysyłającego syna na śmierć, rozumiem Cię w 100%, bo sam nie byłbym zdolny do czegoś takiego. Wysłać obcego człowieka na śmierć a co dopiero własnego syna. Ale na tym polega chyba wyższość tego poświęcenia, oddanie tego co najcenniejsze, wydanie syna na śmierć dla osób które przez kolejne 2000 lat będą się z Ciebie nabijały i robiły memy Poświęcenie do którego żaden człowiek nie jest zdolny (nie mówię tu o jednostkach pojebanych), Bóg jednak człowiekiem nie jest, wbrew temu co księża przez lata próbują nam wmówić. "gniew boży". "bóg zadowolony z Twoich datków". "bóg grzmiący". to wszystko wymysły klech, którym pieniądz za bliski był sercu. Ale wracając do tematu - nie wyjaśnię czegoś czego sam nie rozumiem, co najwyżej ODCZYTUJĘ to jako ostateczne poświęcenie dla nas, nie akt skurwysyńskiego ojca. Trójca Święta oznacza jedność Ojca z Synem, czyli może wspólne odbieranie bodźców? Może Bóg Ojciec dosłownie czuł mękę Syna? Może ból który zadajemy i otrzymujemy za życia wraca do nas w jakimś sensie po śmierci? To są gdybania bo nikt nie był po 'drugiej stronie' jeśli takowa istnieje:)

Chrystus proszący Ojca o zmianę planów jeśli takowa jest możliwa i pytający czemu Go opuścił - tylko to mogę napisać co już wcześniej napisałem, jest to moim zdaniem dowód, że cierpiał nie mniej niż każdy inny człowiek na jego miejscu by cierpiał. I pomimo tego bólu nie uciekł, poddał się woli Ojca. Okrutne, ciężkie do zrozumienia, ale bez tego bólu byłby to tylko 'nieśmiertelny byt poświęcający nam mikroskopijną cząstkę swojego czasu' - czyli ochłapy z pańskiego stołu. Żadna religia by z tego czynu nie powstała, sekta co najwyżej. A tak mamy poprzekręcaną, spaczoną, przeżartą zgnilizną moralną ale jednak u źródeł piękną religię. Mówię tu o ludziach, tak jak napisałeś ŚWIADOMIE wierzących i myślących. Nienarzucających się nikomu (piszę aby nikt nie pomyślał że ja mam wszystkie odpowiedzi i nakłaniam każdego do zmiany/rozpoczęcia wiary. Nie, ja wierzę, że wystarczy być dobrym człowiekiem, a księża, czy też Pismo Święte, mają tylko za zadanie nam w tym pomóc).
Zgłoś
TRQPL 2014-01-22, 11:06
Sawitar napisał/a:

Mijasz się z prawdą

Baśnie Sołżenicyna inaczej uczą o komuniźmie:
- Stalin zabił 150 milionów ludzi, z czego miliard było katolikami.
- Mao Zedong tak tłukł Chińczyków, że pozabijał WSZYSTKICH i przez jakiś czas SAM mieszkał w Chinach.
- Lewackie mordy Hitlera rozpoczęły się wraz z podpisaniem antykominterowskiego konkordatu i po symbolicznym - LEWACKIM uściśnięciu dłoni:
Obrazek

Dla potwierdzenia umieszczę cytat - św pamięci Lewaka - Prymasa Polski Stefana Wyszyńskiego:
“Zasady wychowawcze nacjonalizmu niemieckiego są WZORCEM dla innych narodów. W nacjonalizmie odbija się dusza Niemiec “.

“Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko w szczupłym gronie lekarzy i biologów. Dziś przyszedł czas na ich rehabilitację”. (“Ateneum Kapłańskie” rok 1938, zeszyt 1, str. 23)

odnosząc się do twojego publicznego propagowania totalitarnego ustroju państwa to jest to przestępstwo określone w art.256 k.k. polegające na publicznym przedstawianiu faszystowskiego lub innego totalitarnego ustroju państwa w zamiarze przekonania do niego np. za pomocą wydawnictw, wypowiedzi w mediach, ulotek itd.
komuna się skończyła i już nie wróci czerwona hołota

chuj stalin Jako metodę rządzenia stosował masowy, państwowy wewnętrzny i zewnętrzny terror, który pochłonął, według różnych ocen, od kilku do kilku dziesiątków milionów ofiar śmiertelnych. Podpisując sojusz z III Rzeszą, umożliwił Niemcom rozpoczęcie agresji zbrojnej na Polskę, przyczyniając się do wybuchu II wojny światowej. Był też pedofilem ale nigdy nie został oskarżony ze względu na zajmowana pozycje.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem