📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dojechał go bo gruby jest wolny na szybkość
jaka muzyka japierdole
kurwa przez chwilę myślałem że to kark
Tak cioty, ale obskoczyłbyś wpierdol od obu napinaczu, maczo internetowy ;D
Mam pytanie do eksperta - mianowicie dlaczego w walkach MMA, Muay Thai, BJJ, czy nawet boksu kontuzje zdarzają się tak rzadko? Mowa o wagach ciężkich. Jak to możliwe, że taki osobnik z filmiku łamię rękę przy zwykłym upadku? Jak?
Cytat:
Nie tylko Ty :<
Myślałem że pięknie chrupnął mu karczek a gościu dostał potem jakiś dziwnych drgawek pośmiertnych
Ale byłby materiał i akcja w szkole jakby trupa z wf wynosili inne klasy pewnie by w życiu nie przyniosły zwolnienia z obawy przed nauczycielem
Hubertov napisał/a:
Mam pytanie do eksperta - mianowicie dlaczego w walkach MMA, Muay Thai, BJJ, czy nawet boksu kontuzje zdarzają się tak rzadko? Mowa o wagach ciężkich. Jak to możliwe, że taki osobnik z filmiku łamię rękę przy zwykłym upadku? Jak?
Bo jest spasiony i nie ćwiczy. Do tego zła dieta. No i sportowcy uczą się nie tylko jak wygrywać, ale co robić żeby unikać kontuzji. Tutaj pewnie walka bez żadnej rozgrzewki, mięśnie sztywne to i poszło
@Hubertov
Pewnie dlatego, że jak zaczynasz trenować to najpierw uczą cię jak nie dać sobie zrobić krzywdy, a dopiero później uczysz się jak robić krzywdę komuś. W Judo najpierw uczysz się upadać, a dopiero później rzucać, w BJJ dużo szybciej nauczysz się szybko klepać niż poddawać, z innymi sportami walki nie miałem kontaktu, ale podejrzewam, że jest podobnie.
Druga sprawa - profesjonaliści cenią swoje zdrowie, wiedzą kiedy odpuścić i najważniejsze - wiedzą jak nie zrobić sobie krzywdy.
Odpowiadając na pytanie - normalny odruch człowieka nie mającego kontaktu ze sportami walki to podparcie się ręką przy upadku, wtedy cały ciężar ciała spada na rękę i trach. Dodam, że zwalczenie tego odruchu to podstawa w każdym sporcie walki (stosuje się np. obalenia gdzie obalany musi cały czas trzymać ręce w górze).
Pewnie dlatego, że jak zaczynasz trenować to najpierw uczą cię jak nie dać sobie zrobić krzywdy, a dopiero później uczysz się jak robić krzywdę komuś. W Judo najpierw uczysz się upadać, a dopiero później rzucać, w BJJ dużo szybciej nauczysz się szybko klepać niż poddawać, z innymi sportami walki nie miałem kontaktu, ale podejrzewam, że jest podobnie.
Druga sprawa - profesjonaliści cenią swoje zdrowie, wiedzą kiedy odpuścić i najważniejsze - wiedzą jak nie zrobić sobie krzywdy.
Odpowiadając na pytanie - normalny odruch człowieka nie mającego kontaktu ze sportami walki to podparcie się ręką przy upadku, wtedy cały ciężar ciała spada na rękę i trach. Dodam, że zwalczenie tego odruchu to podstawa w każdym sporcie walki (stosuje się np. obalenia gdzie obalany musi cały czas trzymać ręce w górze).
dobra_kawa napisał/a:
Nie myślałeś tylko miałeś nadzieje, to mała różnica
Hahah... Nie mogę z tego podkładu... Jakby mu rodzinę na Sybir wywozili =)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów