Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dziś musiałem sprzątać wszystkie cztery moje auta, bo procesja sypała płatkami kwiatów. Do wiary nic nie mam, ale jak wychodzi na ulice, manifestować to, to mnie to drażni. Wiarę powinno się zostawiać w domu i w kościele.
Fajne okulary ma ten arabus
ciężko pamiętać coś czego nie było
Naprawdę taki komentarz ma tyle piw?
Można nie wierzyć, że Jezus zmartwychwstał. Ale negowanie tego, że istniał, jest zwykłą głupotą.
wszyscy u góry mówiący o tym, ze katolicy są nietolerancyjni i nie okazują miłosierdzia. zapraszam pana z butlą na święta do arabusów. jego dymiące i ociekające krwią zwłoki wisiałyby nad wejściem do świątyni. widać jest tchórzem, skoro wkurwia katolików. serio jesteście tak głupi? czy tylko udajecie?
Ta mentalność przypomina mi stary dowcip o Stalinie.
Telewizja radziecka kręci film o dobroci Stalina. Jedno z ujęć; Do Stalina podchodzi małe dziecko i mówi:
- Wujku, daj cukierka.
- Won ty s.....u! - Krzyczy Stalin
W tym momencie kamera kieruje obiektyw na planszę z napisem: A mógł zabić!
Dokładnie to samo jest z wami katolami. Mogliście go zabić jak muzłumanie ale jesteście ci dobrzy i tylko zaczęliście lać po mordzie.
Można nie wierzyć, że Jezus zmartwychwstał. Ale negowanie tego, że istniał, jest zwykłą głupotą.
Udowodnij, że istniał. Nie słyszałem jeszcze o źródłach historycznych z jego czasów, które pisały o nim. wszystkie wzmianki są spisane dawno po jego śmierci i w większości ręka rzymian. Co, nie umieli pisać w Jerozolimie i okolicach?
Może żył, może nie, nigdy już się nie dowiesz.
ciężko pamiętać coś czego nie było
To samo chciałem napisać. Sam jestem ateistą, w Boga nie wierzę (lecz mam szacunek przez wzgląd na polską historię, by chociażby napisać go z dużej litery), ale negowanie istnienia czegoś "więcej" jest głupotą. Za specjalnie się w tym nie zagłębiałem, ale spodobało mi się słowo absolut. Jestem przekonany, że takowy absolut istnieje, nie interesuje mnie jednak jego forma (Bóg, śmieciallach, karma, Yin i Yang, kosmici czy nawet Potwór Spaghetti).
Nie wiem jak jest z Mahometem, pewnie też był prawdziwy, ale Jezus jest postacią historyczną na 100%. Wg mnie był po prostu obrotnym żydkiem, który potrafił przyciągnąć rzesze fanów. Był osobą wyprzedzającą swoje czasy, potrafił myśleć przyszłościowo oraz rozumiał ówczesną teraźniejszość. Dlatego udało mu się stworzyć chrześcijaństwo, a reszta wiary pojechała z koncepcją po dziś dzień.
To samo chciałem napisać. Sam jestem ateistą, w Boga nie wierzę (lecz mam szacunek przez wzgląd na polską historię, by chociażby napisać go z dużej litery), ale negowanie istnienia czegoś "więcej" jest głupotą. Za specjalnie się w tym nie zagłębiałem, ale spodobało mi się słowo absolut. Jestem przekonany, że takowy absolut istnieje, nie interesuje mnie jednak jego forma (Bóg, śmieciallach, karma, Yin i Yang, kosmici czy nawet Potwór Spaghetti).
Nie wiem jak jest z Mahometem, pewnie też był prawdziwy, ale Jezus jest postacią historyczną na 100%. Wg mnie był po prostu obrotnym żydkiem, który potrafił przyciągnąć rzesze fanów. Był osobą wyprzedzającą swoje czasy, potrafił myśleć przyszłościowo oraz rozumiał ówczesną teraźniejszość. Dlatego udało mu się stworzyć chrześcijaństwo, a reszta wiary pojechała z koncepcją po dziś dzień.
Nie jesteś ateistą. Jesteś agnostykiem. Ateizm odrzuca wszelkie formy nadprzyrodzonych bytów. Najpierw się doucz a potem wypowiadaj bo wychodzisz na idiotę.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów