Cudze chwalicie swojego nie znacie.. czyli piękna, pomysłowa, alkoholowa tradycja polska Tu region południowo-wschodni.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Chłopaki bramkę zrobili dla jajec, śmiesznie jest jakaś pamiątka nie widzę "wiochy" mimo wszystko jedyny sadyzm tutaj to ilość tych cyrków. Nie mniej pewnie fajne wspomnienie dla tych ludzi. Nie wiem jak to zaklasyfikować. Kinehardografia?
Za małolata i w mieście się robiło bramę przy kościele ze starszymi kolegami, oni wiadomo po wódkę my po cukierki, z tym że starsi koledzy opierdalali się przy robieniu takiej bramy a my młodsi zapierdalaliśmy po sznurki,kwiatki,bez itp.
Te czasy już nie wrócą ;c
Te czasy już nie wrócą ;c
W moich regionach bramy to tradycja. Bramy ustawiają znajomi, rodzina, przyjaciele. Na każdej bramie Pan Młody lub Panna Młoda muszą, poprzez swojego rodzaju próby, udowodnić swoją wartość. Najpopularniejszą próbą jest wypicie setki wódki lub bimbru. Ale są też próby polegające, śpiewaniu, trafianiu nożem do tarczy czy rżnięciu kłody drewna(żeby sprawdzić czy Pan Młody dobrze rżnie). Próby dla panny młodej mogą polegać na gryzieniu kiełbasy, zawijaniu skóry(np banana) czy rozbijaniu wałkiem orzechów. Za pomysłowo zorganizowaną bramę oczywiście trzeba nagrodzić flaszkami.
"Tu region południowo-wschodni." - czyli skąd konkretnie? Jam też z południa:)
Teatr XXI:)
B. Hicks
Teatr XXI:)
To Zamiast kłody mógliby zapytać pannę młodą. Na chuj drewnu krzywdę robić :|
kiedyś starałem przybliżyć sobie temat bram weselnych ponieważ nigdy z tym się nie spotkałem i ta mi najbardziej przypadła do gustu
w Radomiu wpierdol by dostali..
u mnie (dolnyśląsk) to brama polega na złożeniu życzeń i danie kwiatków za flaszke.Czasem tylko kumple pana młodego zrobią jakąś grubszą akcje
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów