Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kto będzie chciał chandlowac z analfabetą
Przyganiał kocioł garnkowi
Fck. Mój błąd. Przyznaje się bez bicia. Wina spacji i nie przeczytania komentarza. Sorry.
Takie błędy się już nie powtórzą.
@up
Fck. Mój błąd. Przyznaje się bez bicia. Wina spacji i nie przeczytania komentarza. Sorry.
Takie błędy się już nie powtórzą.
Doprawdy?
60 gramów siarczku magnezu.
Może spałem na tej lekcji, ale siarczek magnezu jest wybuchowy albo w ogóle palny?
Serio nie wiem, bo nie miałem w ręku. Jednak podejrzewam, że może mocno walić... ale tylko siarkowodorem.
Obstawiam metaliczny magnez (pył + wiórki) + siarka + utleniacz.
Oczywiście masz rację, ale że kundel jest ekspertem od wszystkiego, trzeba na nowo napisać podręczniki do chemii. A ty lepiej siedź cicho i się nie wychylaj ze swoją wiedzą, bo niepotrzebnie zawyżasz poziom intelektualny sadola.
Może spałem na tej lekcji, ale siarczek magnezu jest wybuchowy albo w ogóle palny?
Serio nie wiem, bo nie miałem w ręku. Jednak podejrzewam, że może mocno walić... ale tylko siarkowodorem.
Obstawiam metaliczny magnez (pył + wiórki) + siarka + utleniacz.
a na chuj utleniacz jak w wyniku spalania powstało tyle energii że zaabsorbowało tlen z powietrza? Siarczan magnezu (siarczek ) to właśnie powstał o ile rzeczywiście była gdzieś tam w ogóle siarka, bo magnez metaliczny jest łatwopalny sam w sobie to też obstawiam MgO (tlynek magnezu)
PS siarkowodorem nie wali, bo to utleniona siarka jak już - MgSO4
@up
Oczywiście masz rację, ale że kundel jest ekspertem od wszystkiego, trzeba na nowo napisać podręczniki do chemii. A ty lepiej siedź cicho i się nie wychylaj ze swoją wiedzą, bo niepotrzebnie zawyżasz poziom intelektualny sadola.
chuja ma rację a ty udowadniasz, że łykasz jak pelikan każdą gównoprawdę.
a na chuj utleniacz jak w wyniku spalania powstało tyle energii że zaabsorbowało tlen z powietrza? Siarczan magnezu (siarczek ) to właśnie powstał o ile rzeczywiście była gdzieś tam w ogóle siarka, bo magnez metaliczny jest łatwopalny sam w sobie to też obstawiam MgO (tlynek magnezu)
PS siarkowodorem nie wali, bo to utleniona siarka jak już - MgSO4
chuja ma rację a ty udowadniasz, że łykasz jak pelikan każdą gównoprawdę.
Utleniacz jest potrzebny, sam tlen z powietrza nie wystarcza. Fosfor ładnie się pali, ale z chloranem potasu efekty są wybuchowe.
A magnezem (roztartym na proszek) podobnie.
Nie słyszałem, żeby z siarczanu magnezu dało się zrobić coś wybuchowego. Chemik Velture powinien to wiedzieć.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów