📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Teraz mamy Bydgoszcz haj de fynyszyn panie
Stara bieda
Samochody wciąż te same jeżdżą... E tam, Bydgoszcz to i tak nie jest miasto nawet w TOP 10 najgorszych polskich miast. Dużo się robi cały czas, jakieś mosty coś, ale jak się zobaczy ile komuna w Polsce generalnie zbudowała to to co się robi teraz to jest śmieszne wręcz. Jeden most postawią i wydarzenie roku. Wtedy co chwilę jakiś stawiali i to od zasrania. O mieszkaniach nie wspomnę.
Daleko mi do pałowania się np. nad Chinami, ale tam przez 25 lat stworzono I wybudowano więcej niż powstanie w Europie przez następne 1000 lat
A w Tyfusowie praktycznie bez zmian przez te 25 lat, dalej szaro i brudno...
Wystarczy porównać sobie jak się rozwinęła Bydgoszcz i Gdańsk. Po upadku komuny oba miasta były na identycznym poziomie rozwoju, w Gdańsku ludzie wybierali nowych ludzi i miasto się rozwinęło (np w Gdańsk jest najmniej zakorkowanym miastem w Polsce, oczywiście w swojej kategorii wielkości), a w Bydgoszczy ludzie z kadencji na kadencję ciągle wybierali komunistów, to teraz mają ''super rozwój'', nie wiem jak w innych rejonach Polski, ale Kujawsko-Pomorskie to na prawdę wielka kupa. Za komuny w ten rejon na serio dużo się inwestowało teraz K-P jest jednym z najbiedniejszych województw.
Czyżby tak jeździł i filmował non stop przez te 25 lat?
Iwan walczył w Afganistanie za czasów ZSSR.Podczas jednej z libacji padł trupem,bo pił metę.Znienacka jego oddział zaatakowali Afgańczycy.Gdy weszli do namiotu Iwana to byli przekonani,że nie żyje.Od tamtego czasu niedowidzi,ale jest żywy.
cola1111 napisał/a:
Wystarczy porównać sobie jak się rozwinęła Bydgoszcz i Gdańsk. Po upadku komuny oba miasta były na identycznym poziomie rozwoju, w Gdańsku ludzie wybierali nowych ludzi i miasto się rozwinęło (np w Gdańsk jest najmniej zakorkowanym miastem w Polsce, oczywiście w swojej kategorii wielkości), a w Bydgoszczy ludzie z kadencji na kadencję ciągle wybierali komunistów, to teraz mają ''super rozwój'', nie wiem jak w innych rejonach Polski, ale Kujawsko-Pomorskie to na prawdę wielka kupa. Za komuny w ten rejon na serio dużo się inwestowało teraz K-P jest jednym z najbiedniejszych województw.
Ale miej też na uwadze, że nie przypadkiem Pomorze to bastion wyborców tzw. "gdańskich liberałów" i jednym z głównych beneficjentów władzy obecnej partii
A co do komuchów, to w Rzeszowie na stołku siedzi od lat stary komuch Ferenc, a miasto zdecydownie się rozwija- jakby nagrać filmik 25 lat temu, to na nowym co pół minuty widziałbyś nowe budynki czy całe osiedla.
Niby prawie Ukraina, ale w porównaniu do całej Polski to jedno z nielicznych miast, gdzie faktycznie widać, że coś się dzieje.
chuj mnie to obchodzi
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów