Ten co rzucał koło chyba wisiał mu stówe
Piździło. Jednak mógł koło do linki przywiązać
A ten z kołem to też niezły artysta - ale to Chińczyk, oni przecież sikają pod wiatr, to jak inaczej miałby rzucić koło...
Jak na marynarza słabo pływał.. pewnie kucharz tylko
To pilot. On steruje statkiem od redy do cumowania (koordynuje pracę pchaczy i holowników) oraz wyjście z portu.
Najtrudniejsza sprawa to przekazanie go na statek i później odbiór.
Ale on nie zginął - tam gmu spuścili koło ze statku w 42 sekundzie.
z cyklu "wiedza bezużyteczna" - właśnie dlatego na statkach, obok drabinki, umieszcza się linę, żeby pilot nie musiał skakać jak zwierzę, tylko w ostatniej fazie chwycił się liny, odepchnął od burty statku i spuścił 1-2 metry na statek.
A ten z kołem to też niezły artysta - ale to Chińczyk, oni przecież sikają pod wiatr, to jak inaczej miałby rzucić koło...
Przecież to statek nie samolot. Co za pilot.
@krolikosus
A lot of sailors do not known how to swim. What I do not understand is as a merchant mariner knowing he's not a strong swimmer and the fact that the weather was in inclement, he should have been wearing a life jacket. You should also be surprised to know that some of the most experienced yachtsman in the world don't know how to swim. I'm a captain myself this situation here makes no sense to me. Very reckless indeed.
Because he's not a sailor, but an ordinary official. Scribbler.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów