już 6 razy powinienem kapralem zostać!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
51 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Interesuję się tym tematem i rozmawiałem z wieloma szeregowymi. Prawda jest taka, że jeżeli nie dostaniesz się na podoficera lub oficera (na co szanse są na chwile obecną nikłe), to po 12 latach służby, MON mówi "do widzenia". Masz 3 lata do emerytury i zostajesz z niczym.
Oni sami nie wierzą w to co mówią hehe, st. szer 12 lat służby i do cywila bo nie mają prawa do emerytury wojskowej.
po 12 latach nawet oficera mogą wywalić,chodzi o to, że jeżeli przez 12 lat służby nie dostaniesz stałej umowy to czeka Ciebie cywil. Obojętne czy jesteś szeregowy, podoficer czy oficer na kontraktach możesz być max 12 lat
No przecież wiadomo, że oni tego na poważnie nie mówią. Ale trzeba przyznać, że 'aktorstwo' lepsze niż jakieś Wesołowskie, Małaszyńskie i inne kurwa Karolaki z tv.
@Orzel7 Spokojnie, to tyczy się głównie szeregowych wojsko nie wydaje na ich szkolenie praktycznie nic, więc po co trzymać 35-letniego szeregowego skoro można przyjąć młodszego. Z podoficerami i oficerami jest inaczej ich szkolenie trwa dłużej i osoby te pełnią ważne stanowiska w wojsku, takie osoby służą dalej nawet po osiągnięciu pełnej emerytury. Najlepszym sposobem to będąc już w służbie iść do szkoły podoficerskiej, jednak większość szeregowych po zawodówkach nie ma o czym marzyć.
rozpierdalaja mnie ludzie, ktorzy placza ze po 12 latach wykop. Wez tu pracuj u prywaciarza, to nie wiesz czy jutro Cie nie wypierdola z roboty na zbity pysk i tak w kółko za 1300. Mon z dodatkiem mieszkaniowym daje prawie 3 tysie do rączki. Zabezpiecza na 12 lat, przez ktore mozna awasowac i zostac w monie dozywotnio, a jesli nie to sie np. lekko odbic. Pełno dodatków, nieraz nawet dofinansowuja studia zaoczne. Nikt u prywaciarza nie bedzie mial tak dobrze, jak wojskowi.
12 godzin siedzieć i pilnować worków z piaskiem chyba bym dostał pierdolca
super ironia, wojsko nie może strajkować to zrobi taki prześmiewczy filmik. Fajny pomysł na zwrócenie uwagi na problemy.
no fajna scenka:D...w normalniej rozmowie co 2 słowo by było "kurwa"...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów