📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To jest ludzkość i i bogaci są ci co to wykorzystują
bogaci w pieniądzach
wczoraj wasze babcie dziś wy i tak wkoło
bogaci w pieniądzach
wczoraj wasze babcie dziś wy i tak wkoło
Księży w rękę się nie całuje. Nie rozumiem za bardzo co ma na myśli ten ksiądz na filmie.
To w zasadzie tłumaczy chęć, ba! Konieczność wręcz nawet dzielenia się z innymi swoim kutasem.
Idąc tą logiką to po święceniach święty kutas
Idąc tą logiką to po święceniach święty kutas
Mietek7567 napisał/a:
Księży w rękę się nie całuje. Nie rozumiem za bardzo co ma na myśli ten ksiądz na filmie.
Chodzi o to ze kapłan według nauczania i teologii większości religii jest niejako pośrednikiem, pomiędzy nami a Bogiem. Więc całując go po rękach , co czasami się zdarza osobom głęboko wierzącym, ale nie jest w żaden sposób promowane przez kościół, przekazujemy nasze uwielbienie bezpośrednio Bogu. Podobnie jest ze spowiedzią. Nie spowiadamy się kapłanowi , tylko Bogu.
Stąd min tajemnica spowiedzi, za która wielu księży poniosło śmierć w czasach komunistycznych, czy hitlerowskich. Oczywiście części forumowych sadoli, uzależnionych od walenia konia do widokuo zmasakrowanych ciał, zabijanych dzieci czy gówna, będzie się to kojarzyło inaczej, Ale to jedynie problem ich zanurzonej psychiki
To chyba odpowiedź na akcję wiernych pod tytułem "całujcie wiernych w dupę"
Nosz kurwa mać.. 21 wiek (wołanie w eter).. Ludzie opamiętajcie się! Do pieca z nimi wszystkimi Pieprzony nowotwór ludzkości.
Odpust za ucałowanie dłoni księdza? No to ciekawe, na co mogą liczyć dzieci robiące im gałę? Mamy jakiegoś praktyka? Któryś przybliży?
Bardzo wielu przekazywało te Twoje tajemnice dalej. Jak myślisz, dlaczego komuna w Polsce tak opieszale ( w porównaniu do krajów sąsiednich) zwalczała kościół?
skywalker75 napisał/a:
tajemnica spowiedzi, za która wielu księży poniosło śmierć w czasach komunistycznych, czy hitlerowskich
Bardzo wielu przekazywało te Twoje tajemnice dalej. Jak myślisz, dlaczego komuna w Polsce tak opieszale ( w porównaniu do krajów sąsiednich) zwalczała kościół?
no ja mam jakoś odwrotnie jak widzę maga pedofila w czarnej sukience zawsze mam ochotę dać mu w mordę
skywalker75 napisał/a:
Chodzi o to ze kapłan według nauczania i teologii większości religii jest niejako pośrednikiem, pomiędzy nami a Bogiem. Więc całując go po rękach , co czasami się zdarza osobom głęboko wierzącym, ale nie jest w żaden sposób promowane przez kościół, przekazujemy nasze uwielbienie bezpośrednio Bogu. Podobnie jest ze spowiedzią. Nie spowiadamy się kapłanowi , tylko Bogu.
Stąd min tajemnica spowiedzi, za która wielu księży poniosło śmierć
To jest wybitna herezja i nic więcej. Ksiądz czy pastor nie nabywa żadnych specjalnych cech, jest pośrednikiem i tylko pośrednikiem. Takim chłopcem na posyłki. To jest rola służebna!!
I teraz robi się ciekawie, bo np w dziejach apostolskich apostołowie leczyli chorych sama swoją obecnością, gdy ich cień padał na chorego. Czy to jednak oznacza, ze należy całować ich po rękach? NIE! To bałwochwalstwo! Byli napełnieni Duchem Świętym do tego poziomu ze działy się aż tak wielkie cuda. Ale w żadnym razie nie stawali się Bogiem. Ich dłonie to nadal były tylko ich dłonie.
Plus ta koszmarna herezja KK na temat spowiedzi... Jezus jakoś nikogo nie spowiadał, a grzechy wybaczał ot tak, kto się nie nawinął. Plus oczywiście nieśmiertelny fragment z Galacjan i oczywiście DzIeje apostolskie 13:38-39
No skoro to ręce Jezusa to już wiadomo dlaczego tak chętnie je pchają w majtki dzieci.
Ja nadal się dziwie ze ktoś chodzi do kościoła ba! daje na to kasę i słucha księży ;D
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów