www.money.pl/gospodarka/szemrane-interesy-w-caritas-polska-sprawe-bada-episkopat-6429989831612545a.html%3famp=1
kontrowersje.net/oszust_owsiak_i_jego_kolorowe_rozliczenia_gdzie_jest_...
Co mnie obchodzi usa? To ze w usa jest multi kulti w Polsce tez ma byc?
Co za pajac, pewnie ksiądz ci kropidła nie dał po kolędzie i pierdzielisz teraz jakieś farmazony Idź się lecz
Ale ty idiota jesteś , idź z tym syfem z sadola bo szkoda nerwów na takich idiotów.
Orkiestra miała sens na początku swojego istnienia tj we wczesnych latach 90tych kiedy po geopolitycznym krachu zostaliśmy 40milionowym narodem bankrutów. Wtedy w szpitalach faktycznie sprzęt WOŚP był potrzebny.
Teraz hajs zebrany przez orkiestre w porównaniu z budżetem służby zdrowia to jakieś śmieszne nic nie znaczące drobne. Każdy kto miał w podstawówce matematyke musi być tego świadom.
Na chwile obecną głównym zadaniem orgiestry jest bycie lewicowym soft powererem a to bardzo niebezpiecznie i moralnie kurewskie. Przyzpomne jaki hejt i prawie publiczny lincz spotkał ordynatora szpitala który odmówił przyjęcia specjalnych foteli (żeby mamy mogły wygodniej i dłużej być przy swoim chorym dziecku). Ludzie na fb, twitterach go tak obsmarowali że aż wstyd. A ordynator odmówił bo po prostu te fotele były tak duże że aby je zmieścić do sali to by musiał zmniejszyć liczbe łóżek. I po prostu fizycznie nie trzymało się to logiki. Orkiestra miała w dupie metraż sali czy ergonomie, kupiła duże fotele (bądź co bądź zajebiste) które obowiązkowo miały być bez gadania przyjęte.
A już granie na emocjach typu "odłącz swoją córke" "daj umrzeć synowi" to skurwysyństwo najniższych lotów i każdemu grającemu na tak niskich pobódkach życze chuja w dupie.
Nawet jak zginie 20 mln zl a sprzęt który kupią za resztę kasy i podłącza do Twojej chorej córki to pamiętaj, koniecznie i szybko wyciągnij wtyczkę z gniazdka!
W Polsce jest powszechna opinia, że w USA przeciętny obywatel to tępak. Ale jak widać te "tępaki" na tyle rozumują, żeby wiedzieć, że każda fundacja ponosi całoroczne koszta własnego utrzymania. Począwszy od promocji, skończywszy na pensjach i kosztach zatrudniania fachowych firm zewnętrznych do obsługi różnych inwestycji.
Nawet jak zginie 20 mln zl a sprzęt który kupią za resztę kasy i podłącza do Twojej chorej córki to pamiętaj, koniecznie i szybko wyciągnij wtyczkę z gniazdka!
Prawdopodobnie dzięki takiemu sprzętowi prawdopodobnie żyje i mam się dobrze, bo inaczej największy szpital w Polsce nie potrafił by ocalić tysięcy ludzi w historii swojego istnienia, ciekawe jakie oni mają zdanie. Jak dla mnie to Owsiak mógł by sobie brać nawet 20% marzy za to wszystko dla siebie, a i tak bym wypłacił, mając świadomość ile te 80% mogło by pomóc dzieciom, niż dać na fajki lub piwo menelowi, z którego dzieci widziały by 0.
Jak dla mnie to nadal jest akcja w aktualnym czasie która pokazuje słabość naszej służby zdrowia, chciał bym By to Nasze Państwo nie wymagało takich akcji, lecz jak widać jest to nadal konieczność.
Więc 2 chuje dla Pierona. Ja tam wyznaję zasadę, nie podoba się, to nie używaj, nikt Cię nie zmusza, a jak Ci się zdarzy użyć, lub komuś z Twojej rodziny, to będziesz może trochę wdzięczny bardziej tej akcji, chodź lepiej by nikomu się nie zdarzało (no może jednak trochę, bo hard był by ubogi)