Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Taaa... tłumanow. Kurwa śmiesz ludzi tumanami nazywać a poprawnie tego słowa napisać nie umiesz.
Facet ma rację w 100% - pierdolnie się ludziom kilka mądrych słów których sami nie rozumieją i myślą, że to prawda. To co robi UE to samonapędzająca się spirala bezsensu. Dzisiaj marchewka owocem, jutro ślimak rybą za tydzień koń będzie bydłem, a później obywatele Białorusi przestaną być ludźmi [celowa hiperbola]. Ten ustrój ma na celu tylko i wyłącznie faworyzowanie elit i sprowadzanie do roli bydła zwykłych obywateli.
UE walczy żeby kur niosek w klatkach nie trzymać. Szkoda tylko, że do tych klatek chce wpierdolić wszystkich prostych obywateli.
Uniwersytet powstał już w starożytnej grecji. "najstarszy rodzaj szkoły wyższej o charakterze nietechnicznym"
Uniwersytet w Polsce istniał w XIV wieku, zaś miana Akademii zaczęto używać dopiero w XVI wieku. To około 200 lat różnicy. Czyli de facto to Uniwersytety w POLSCE były pierwsze i żadna Unia nie wymusiła zmian.
W Polsce wyraz „uniwersytet” może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co najmniej w dziesięciu dyscyplinach, w tym co najmniej po dwa uprawnienia w każdej z następujących grup dziedzin nauki:
humanistycznych, prawnych, ekonomicznych lub teologicznych;
matematycznych, fizycznych, nauk o Ziemi lub technicznych;
biologicznych, medycznych, chemicznych,farmaceutycznych, rolniczych lub weterynaryjnych.
Współcześnie szkoła wyższa może używać w nazwie określenia akademia, jeśli jej jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia doktora w co najmniej dwóch dyscyplinach[1]. Inne typy szkół wyższych w Polsce to: uniwersytet, uniwersytet techniczny, uniwersytet przymiotnikowy, politechnika.
Czyli Akademia Medyczna najzwyczajniej się rozwineła panie Cejrowski, więc i zyskała nowe miano. Nie jest to wymysł złej Unii.
dlatego ja to wszystko pierdole i bede zapierdalal szmata gdzies tam, za cos tam, ale nie bede sterylnym koszularzem w mariocie. nie i chuj.
Tak naprawde to cejrowski to tłuman jakich mało. Gdyby w kazdego z was tyle kasy wpakować bylibyście jeszcze lepsi. Pewnie zostane zhejtowany ale taka jest prawda. Dlaczego on, bo tlumanow latwo manipuloawć.
Dobrze, że mamy ciebie, i że nie jesteś tłumanem.....
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów