Zawsze szczery i prosty jak mawiał prezydencki klasyk do bulu!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Mądrze mówi, polać mu piwo.
Cejrowski na prezydenta
"... klasyk do bulu!"
@GRK poczytaj coś o naszym prezydencie to się dowiesz
Czy tylko ja widzę podobieństwo między Rokiem 1984 Orwella, a Związkiem Socjalistycznych Republik Europejskich ?
ParabolaZła napisał/a:
Piwo to się stawia, nie polewa!
Stawiać to ja mogę klocka, ale fakt piwo się stawia a nie polewa. Mój błąd
Katolem jest pojebanym i poglądy też ma zbyt konserwatywne jak dla mnie. Ale jeśli chodzi o absurdy świata, to pięknie je wykłada.
Jak Wy we wszystkim widzicie tylko wady.
Lubie i szanuje wypowiedzi Pana Cejrowskiego ale tym razem z nim się nie zgodzę (częściowo)
Prawo europejskie jest jasne, zrozumiale i najważniejsze - jednoznaczne!
Unia próbuje ogarnąć każda sprawę, którą sie zajmuje w taki sposób aby nie zostały w nim jakieś "kruczki" i nie buduje sobie sztucznych blokad do załatwienia kolejnych kwestii.
Tak wiec marchewka jest owocem ponieważ dyrektywa o np. sokach przewiduje, że badaniom sanitarnym powinno sie podawać produkty ze składników owoców -to ma sens.
innym przykładem są słynne normy długości ogórka czy innego warzywa. Ma to na celu ograniczeniu handlem tak zwanymi odpadami spożywczymi. Np. w Niemczech ogórek jest odpadem gdy nie przekracza 10 cm dluogsci - odpady w Niemczech sa zwolnione z podatków wiec jakis sprytny Rumun kupi odpadowe ogorki z DE i sprzeda na swoim rynku juz jako "ogórki 3 kategorii - przemysłowe.
Takie procedery zostały wyeliminowane przez ogólnoeuropejskie prawo, wiec nazywanie je glupim i bezsensownym jest dla mnie trochę nie zrozumiale.
przyznaje nazwanie ślimaka rybą moze jest malo zgodne z zdrowym rozumem ale w kazdej takiej sprawie kryje sie jakas glebsza i korzystna dla wszytkich europejczyków kwestie.
Przepraszam za beldy - ucz sie dopiero Polskiego.
Lubie i szanuje wypowiedzi Pana Cejrowskiego ale tym razem z nim się nie zgodzę (częściowo)
Prawo europejskie jest jasne, zrozumiale i najważniejsze - jednoznaczne!
Unia próbuje ogarnąć każda sprawę, którą sie zajmuje w taki sposób aby nie zostały w nim jakieś "kruczki" i nie buduje sobie sztucznych blokad do załatwienia kolejnych kwestii.
Tak wiec marchewka jest owocem ponieważ dyrektywa o np. sokach przewiduje, że badaniom sanitarnym powinno sie podawać produkty ze składników owoców -to ma sens.
innym przykładem są słynne normy długości ogórka czy innego warzywa. Ma to na celu ograniczeniu handlem tak zwanymi odpadami spożywczymi. Np. w Niemczech ogórek jest odpadem gdy nie przekracza 10 cm dluogsci - odpady w Niemczech sa zwolnione z podatków wiec jakis sprytny Rumun kupi odpadowe ogorki z DE i sprzeda na swoim rynku juz jako "ogórki 3 kategorii - przemysłowe.
Takie procedery zostały wyeliminowane przez ogólnoeuropejskie prawo, wiec nazywanie je glupim i bezsensownym jest dla mnie trochę nie zrozumiale.
przyznaje nazwanie ślimaka rybą moze jest malo zgodne z zdrowym rozumem ale w kazdej takiej sprawie kryje sie jakas glebsza i korzystna dla wszytkich europejczyków kwestie.
Przepraszam za beldy - ucz sie dopiero Polskiego.
Cejrowski jest głupszy od buta, przypierdala się do nazwy, ale zapomniał powiedzieć ile kasy uczelnia dostała z dofinansowania z UE. Jak się mówi A to trzeba powiedzieć i B gamoniu.
UP KeliV Człowieku z całym szacunkiem ale co ty prawisz żeby nie powiedzieć pier***isz. Prawo Europejskie jasne zrozumiałe i jednoznaczne? Jestem pewien że nie znasz go w ogóle bo sama konstytucja UE liczy ponad 1000 stron codziennie Parlament Europejski uchwala absurdalne ustawy nie mówiąc już o Komisji Europejskiej. To prawo powstaje tylko po to żeby utrudnić nam życie cod o marchewki szczerze? walą mi badania sanitarne soku marchewkowego gdy jem sól przemysłową w szynkach i kiełbasach. Jeśli tylko twoja kochana UE zabierze się za coś od razu to psuje przykładem są w tym roku ceny jajek o cukrze rok temu nie wspomnę.
Ps. Więc się ogarnij i powiedz skąd jesteś.
Ps. Więc się ogarnij i powiedz skąd jesteś.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów