Jak było to dla tagującego.
Jak było to dla tagującego.
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Z reguły kara ma odstraszać a nie zachęcać do popełniania przestępstwa. Cóż takie mamy prawo jakie mamy.
No przecież odstrasza. Kto normalny chce iść na ileś tam lat do takiego pokoju z pięcioma facetami z jednym wspólnym kiblem a do tego brak możliwości sypiania/bycia z kobietą albo wypicia browarka do filmu.
Do tego nigdy nie wiesz na jaką cele trafisz i z kim.
No kurwa nie wiem jak trzeba być pierdolniętym żeby chcieć tam iść.
A czasami nawet najsurowsza kara nie odstraszy.
Kiedyś za pierdoły łby ścinali a jakoś wielu to nie odstraszało.
Bo mieli do wyboru, albo zdychać z głodu, albo kraść.
Dzisiaj natomiast mają do wyboru, albo do pracy, jak uczciwy człowiek, albo kraść.
Myślisz, że przy takim systemie (oczywiście to tylko główny zarys), ktoś by kradł w dzisiejszych czasach (oprócz polityków)?:
kradniesz pierwszy raz - chłosta na rynku
kradniesz drugi raz - piętno na czole
kradniesz trzeci raz - pożegnaj się z ręką
kradniesz czwarty raz - pożegnaj się z życiem.
Myślisz, że ktoś by doszedł do czwartego razu?
Szkoda naszych pieniędzy na takie męty społeczne.
A tylko złodzieje istnieją ?
Z resztą złodziei też bym rozgraniczył na tych którzy kradną bo muszą a kradną dla zysku.
Ogólnie to jakaś mega luźna cela w tym programie. Kto to widział komputerek, telewizorek ... No poważnie tylko browarka i panienek brakuje.
Ale jedno mnie zastanawia po kiego oni mają plastikowe sztućce skoro w celi mają słoiki, kable, prąd i inne pierdoły które można skutecznie zamienić na broń ?!
Z resztą złodziei też bym rozgraniczył na tych którzy kradną bo muszą a kradną dla zysku.
Liczba, którzy kradną bo muszą jest znikoma, w Polsce funkcjonują schroniska, jadłodajnie itd. więc takich ludzi praktycznie nie ma.
Napisałem, że to tylko główny zarys, chodzi mi, że kodeks karny należałoby zmienić, tak żeby odstraszyć przestępców (surowe kary), nie wypełniać niepotrzebnie więzień (więcej pieniędzy np. na takie domy dziecka), a "lekkie" przestępstwa to głównie kara finansowa (odstrasza i zarówno wpływy do budżetu)
Ale jedno mnie zastanawia po kiego oni mają plastikowe sztućce skoro w celi mają słoiki, kable, prąd i inne pierdoły które można skutecznie zamienić na broń ?!
Żeby producenci plastikowych sztućców mieli zarobek podejrzewam.
Kula w łeb albo gilotyna, byleby taniej.
I kurwa nie powinno być żadnej resocjalizacji.
Saper też myli się tylko raz!
Wielu moich ziomków było tam na wczasach, a niektórzy znów sie wybierają i badzo sobie chwalą
Gratuluję ziomków
@Szeryfian
No przecież odstrasza. Kto normalny chce iść na ileś tam lat do takiego pokoju z pięcioma facetami z jednym wspólnym kiblem a do tego brak możliwości sypiania/bycia z kobietą albo wypicia browarka do filmu.
Do tego nigdy nie wiesz na jaką cele trafisz i z kim.
No kurwa nie wiem jak trzeba być pierdolniętym żeby chcieć tam iść.
No w sumie tak, ale wiesz ktoś kto nie ma domu, nie ma za co jeść ( no to na browarka na pewno nie będzie miał ) to woli iść do paki. U nas mieście był przypadek jak pewien bezdomny poszedł do kościoła i zarąbał hostie i kielich z tabernakulum. Poszedł celowo na złom po to aby zgłosili na niego kradzież. Gdyby chciał zarobić to łup pociął by jak to mówią na "żyletki" . Bać więzienia możemy się my, ale nie osoby które nie mają już nic do stracenia. Nie mówię, że nie ma bezdomnych co wolą być bezdomni niż iść do więzienia, to już różnie bywa.
W momencie wyjścia na wolność 95% osadzonych w warszawie na Rakowieckiej, pierwsze swe kroki kieruje prosto do pobliskiego sądu. Wszyscy jak jeden mąż składają wnioski o odszkodowanie za złe warunki odbywania kary - generalnie chodzi o za małe cele. I wszyscy jak jeden mąż otrzymują po kilka - kilkanaście tysięcy.
I to jest kufa skandal!!! Państwo daje nasze pieniądze bandycie bo mu w więzieniu niewygodnie było !
gnidy powinno się trzymać na przymusowych robotach w kopalni bo to nie kary tylko wakacje, darmowa noclegownia z wyżywieniem
kradniesz pierwszy raz - chłosta na rynku
kradniesz drugi raz - piętno na czole
kradniesz trzeci raz - pożegnaj się z ręką
kradniesz czwarty raz - pożegnaj się z życiem.
Myślisz, że ktoś by doszedł do czwartego razu?
Nikt by nie doszedł do czwartego razu bo czym miałby ukraść skoro przy trzecim razie ucinają ręce...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów