Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wszystkich prosili, żeby odjechali. Jeżeli odjeżdżali, to cel został osiągnięty. Jeżeli nie chcieli odjechać, to wtedy naklejano naklejkę. "Kark z gnatem" odjechał, więc nie było naklejki.
Czego, kurwa, nie rozumiesz, tłuku?
@bloodwar, ty się z chujem na łby pozamieniałeś, czy sobie ordynarnie kpisz? Ty chcesz, żeby w ramach ubezpieczenia, które płacisz za samochód państwo wybudowało ci parkingi wszędzie tam, gdzie przyjdzie ci ochota się zatrzymać? Może jeszcze darmowe paliwo i po komplecie opon na każdy sezon? Miasta nie są z gumy, a budowane były w czasach, w których nikomu nawet nie śniło się o motoryzacji.
Wjazd do miasta powinien być obłożony jakąś opłatą, dajmy na to 50 zł za dzień, mieszkańcy mogliby mieć zniżkę. Wtedy okazałoby się komu tak naprawdę potrzebny jest samochód, a kto jest zwyczajnie zbyt leniwy, żeby ruszyć dupę parę kroków.
Dorośnij zacznij samodzielnie zarabiać na własne życie kup samochód i dopiero wtedy zacznij się wypowiadać bo pierdolisz farmazony.
nie wiem jak w rosji, ale w polsce za upublicznianie wizerunku osob prywatnych jest chyba sad, do tego upublicznienie tablic rejestracyjnych
Gówno nie sąd.
Tablice według polskiego prawa można upubliczniać nie są objęte ochroną.
Podobne problemy jakieś 50 lat temu zaczęły dokuczać mieszkańcom Europy Zachodniej. Najgęściej zaludniony kraj - Holandia, rozwiązała sprawę bardzo radykalnie. Postawiono na rowery, ograniczono ruch samochodowy w centrach miast i jakoś się wszyscy zmieścili. Polacy ze swoimi zdolnościami organizacyjnymi może za jakieś 30 lat też wpadną na podobny pomysł. Na razie rządzi lobby bezmyślnych samochodziarzy, ale już niedługo polskie miasta staną się zupełnie nieprzejezdne, więc problem rozwiąże się sam. Jak im przyjdzie spędzić 2 godziny, by pokonać 10 km, to nawet najgłupszy przesiądzie się na inny środek lokomocji.
Ktoś tam powyżej napisał, że zaporowe opłaty za wjazd do centrum miasta obowiązują juz w Londynie i się nie sprawdzają. Żeby zobaczyć rzeczywistą różnicę należałoby je znieść. Wtedy okazałoby się o ile tak naprawdę ograniczają ruch. Pisząc o opłatach miałem raczej na myśli rozwiązanie takie jakie obowiązuje w Singapurze. Tam w pewnych dzielnicach jest BEZWZGLĘDNY zakaz wjazdu dla samochodów, nie tylko opłaty, ale i podatki, a nawet same ceny samochodów są bardzo wysokie i ta polityka świetnie zdaje egzamin. Z drugiej strony Singapur ma doskonale zorganizowany transport publiczny i tam samochód naprawdę nie jest potrzebny.
Podsumowując - miasta w Polsce będą coraz bardziej zakorkowane, podatki drogowe coraz wyższe (to popieram z całego serca), benzyna coraz droższa, a kierowcy coraz bardziej sfrustrowani. I choćbyście się zesrali, nie zmienicie tego na lepsze.
@up:
Taki czyścioszek jesteś, że pewnie podcierasz się w rękawiczce.
Z komunikacji miejskiej w Krakowie korzystam bardzo często. Zdarzają się żule (bardzo rzadko), dresów prawie nie ma (większość jeździ BMW na gazie). Ogólnie jest spoko.. Ja wolę wygodnie postać 10 minut w mpk i podejść 5 min niż siedzieć samochodzie 40 minut w korkach.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów