Kolejny odcinek akcji przeciw parkowaniu w złym miejscu
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
shanks napisał/a:
Poda ktoś tytuł muzyki w tle co co jakiś czas leci ?
Disturbed - Down with the sickness
Naklejki naklejają a pewnie dziennie łamią pełno przepisów .
Z jednej strony - oczywiste buractwo i chamstwo kierowców, którzy łamią przepisy parkując np. na skrzyżowaniach, chodnikach, wyjazdach z posesji a z drugiej - trudny do rozwiązania problem kierowcy który zapłacił naprawdę sporo kasy na ubezpieczenie i podatki, naprawdę ma wolę by zaparkować legalnie ale po prostu nie ma gdzie a państwo ze swojej strony nie oferuje mu nic w zamian za te daniny, nawet głupiego nieutwardzonego placyku żeby miał gdzie postawić furę w okolicy swojego miejsca pracy i wypoczynku albo szerszego pasa ruchu czy sygnalizacji falowej na najbardziej uczęszczanych odcinkach miasta żeby nie stać w korkach. To nie kierowcy powinni płacić mandaty za złe parkowanie tylko włodarze miasta za każdym razem, gdy ktoś płacący podatki nie może znaleźć miejsca parkingowego. A akcja byłaby szczytna tylko i wyłącznie gdyby karano kierowców, którzy mając wolne, darmowe miejsce parkingowe (wymagające jedynie kilkunastu metrów spaceru) wybierają stanie na chodniku w niedozwolonym miejscu, jeżeli ktoś nie znalazł NIGDZIE wolnego miejsca parkingowego to nie ma sensu go dodatkowo stresować jakąś chuju-muju naklejką, moralizatorskim gadaniem i pokrzykiwaniem
UP dostałeś karnego kutasa czyżby ?
@up
trzeba zapierdalać komunikacją miejską - z pewnością taniej wysiąść wcześniej, zostawić auto blisko przystanku autobusowego i dalej pojechać autobusem. No chyba że te ich fury nie spalają tyle ile producenci deklarują tylko... mniej
trzeba zapierdalać komunikacją miejską - z pewnością taniej wysiąść wcześniej, zostawić auto blisko przystanku autobusowego i dalej pojechać autobusem. No chyba że te ich fury nie spalają tyle ile producenci deklarują tylko... mniej
@bloodwar, ty się z chujem na łby pozamieniałeś, czy sobie ordynarnie kpisz? Ty chcesz, żeby w ramach ubezpieczenia, które płacisz za samochód państwo wybudowało ci parkingi wszędzie tam, gdzie przyjdzie ci ochota się zatrzymać? Może jeszcze darmowe paliwo i po komplecie opon na każdy sezon? Miasta nie są z gumy, a budowane były w czasach, w których nikomu nawet nie śniło się o motoryzacji.
Wjazd do miasta powinien być obłożony jakąś opłatą, dajmy na to 50 zł za dzień, mieszkańcy mogliby mieć zniżkę. Wtedy okazałoby się komu tak naprawdę potrzebny jest samochód, a kto jest zwyczajnie zbyt leniwy, żeby ruszyć dupę parę kroków.
Wjazd do miasta powinien być obłożony jakąś opłatą, dajmy na to 50 zł za dzień, mieszkańcy mogliby mieć zniżkę. Wtedy okazałoby się komu tak naprawdę potrzebny jest samochód, a kto jest zwyczajnie zbyt leniwy, żeby ruszyć dupę parę kroków.
@RockyWood - no tak bystrzaku i po to wywalasz 20-40 tysi na auto, ponad 100-200 zł miesięcznie na paliwo, z 50-100 na ubezpieczenie, po tysiąc i więcej na coroczny serwis żeby mimo wszystko przejechać parę kilo w korku, potem wysiąść, czekać w deszczu, sniegu i mrozie na autobus (który raczy albo i nie przyjechać) a potem ściskać się jak sardynki w puszce w śmierdzącym autobusie. I jeszcze płacić za bilet MPK.
@Loalola - czyli wychodzi na to ze płacę podatki na darmo? To po chuj one są? Główną rolą państwa jest zaspokajanie potrzeb mieszkańców, w centrum jest powiedzmy 100 000 miejsc pracy, 10 000 miejsc parkingowych a dojeżdzających samochodami jest grubo 2-3 razy tyle, więc co ma robić państwo, budować darmowe parkingi na wyburzanych nieużytkach, przesuwać ruch w stronę komunikacji miejskiej czy moze nie robić nic? Pomysł z płatnymi centrami jest super ale... na papierze. W Londynie wprowadzono takie opłaty, płacić miał KAŻDY oprócz inwalidów i osób mieszkających w centrum, nagle okazało się że 3/4 ludzi wjeżdzających do miasta ma samochody zarejestrowane na inwalidę albo na mieszkańca. I ani nie zmniejszyło to korków ani nie zwiększyło dochodów do budżetu
@Loalola - czyli wychodzi na to ze płacę podatki na darmo? To po chuj one są? Główną rolą państwa jest zaspokajanie potrzeb mieszkańców, w centrum jest powiedzmy 100 000 miejsc pracy, 10 000 miejsc parkingowych a dojeżdzających samochodami jest grubo 2-3 razy tyle, więc co ma robić państwo, budować darmowe parkingi na wyburzanych nieużytkach, przesuwać ruch w stronę komunikacji miejskiej czy moze nie robić nic? Pomysł z płatnymi centrami jest super ale... na papierze. W Londynie wprowadzono takie opłaty, płacić miał KAŻDY oprócz inwalidów i osób mieszkających w centrum, nagle okazało się że 3/4 ludzi wjeżdzających do miasta ma samochody zarejestrowane na inwalidę albo na mieszkańca. I ani nie zmniejszyło to korków ani nie zwiększyło dochodów do budżetu
@Loaloa
Ciebie też chyba doszczętnie pojebało. 50 zł za dzień jazdy po mieście? Popierdoliło Cię? "okazałoby się, komu samochód jest naprawdę potrzebny" - a kim Ty, kurwa, jesteś, żeby decydować kto ma używać samochodu, a kto nie. Nawet, jak jestem leniwy i wolę pojechać samochodem, to chuj Ci do tego? Mogę, to chcę. A płacąc bandyckie podatki, WYMAGAM, aby zostały spożytkowane we właściwy sposób. Ktoś tutaj, kurwa, zapomniał, jaka była idea podatków. Podatki, to składka wszystkich obywateli, na funkcjonowanie państwa. Ja mam płacić jeszcze dodatkowy haracz, za te rozpierdolone drogi, przez które rozpierdala się samochód?! Dziś podatki, to pensja dla tych kurewskich świń, które chcą się nachapać jak najwięcej. A jak coś zostanie, to jebniemy 2 m jakiejś dróżki, żeby ciemny lud nie krzyczał.
Idź się jebnij w czółko synu.
Ciebie też chyba doszczętnie pojebało. 50 zł za dzień jazdy po mieście? Popierdoliło Cię? "okazałoby się, komu samochód jest naprawdę potrzebny" - a kim Ty, kurwa, jesteś, żeby decydować kto ma używać samochodu, a kto nie. Nawet, jak jestem leniwy i wolę pojechać samochodem, to chuj Ci do tego? Mogę, to chcę. A płacąc bandyckie podatki, WYMAGAM, aby zostały spożytkowane we właściwy sposób. Ktoś tutaj, kurwa, zapomniał, jaka była idea podatków. Podatki, to składka wszystkich obywateli, na funkcjonowanie państwa. Ja mam płacić jeszcze dodatkowy haracz, za te rozpierdolone drogi, przez które rozpierdala się samochód?! Dziś podatki, to pensja dla tych kurewskich świń, które chcą się nachapać jak najwięcej. A jak coś zostanie, to jebniemy 2 m jakiejś dróżki, żeby ciemny lud nie krzyczał.
Idź się jebnij w czółko synu.
bezsensu taka akcja - jak naklejają wszystkim TO WSZYSTKIM, konsekwentnie. A nie, że kark z gnatem wychodzi i już grzecznie bez naklejeczki.
@Pizkes
Wyluzuj, już od jutra gimbusom którym jeszcze do prawka bardzo brakuje, lub biedakom którym niestety rodzice nie chca pożyczyć samochodu, wakacje się skończą. Tak więc skończy się takie pierdolenie .
Wyluzuj, już od jutra gimbusom którym jeszcze do prawka bardzo brakuje, lub biedakom którym niestety rodzice nie chca pożyczyć samochodu, wakacje się skończą. Tak więc skończy się takie pierdolenie .
nie wiem jak w rosji, ale w polsce za upublicznianie wizerunku osob prywatnych jest chyba sad, do tego upublicznienie tablic rejestracyjnych
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów