📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:04
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Może lepiej by było w pytaniu napisać: "Ile osób na świecie wie, jaki jest symbol chemiczny dwutlenku węgla"? O to chodziło?
@up To by było za trudne dla większości z tego portalu.
@Up
Parę lat temu pewien profesor wykładający chemię (nie w Tesco) zrobił pogrom zadając Nam na egzaminie zadanie:
C4H12O6-> 2 C2H5OH + O2
Należało określić co tutaj się nie zgadza zgodnie z normą 1410. Jako bonus podać nazwy poszczególnych związków.
Oczywiście zgodnie z jego i moim oczekiwaniem zdało tylko kilka osób, miłośników domowych wyrobów.
Dla ciekawskich:
C6H12O6 (Glukoza) -> 2 C2H5OH (Etanol) [czyli alkohol] + 2 CO2 (Dwutlenek wągla)
Parę lat temu pewien profesor wykładający chemię (nie w Tesco) zrobił pogrom zadając Nam na egzaminie zadanie:
C4H12O6-> 2 C2H5OH + O2
Należało określić co tutaj się nie zgadza zgodnie z normą 1410. Jako bonus podać nazwy poszczególnych związków.
Oczywiście zgodnie z jego i moim oczekiwaniem zdało tylko kilka osób, miłośników domowych wyrobów.
Dla ciekawskich:
C6H12O6 (Glukoza) -> 2 C2H5OH (Etanol) [czyli alkohol] + 2 CO2 (Dwutlenek wągla)
@czesiek99, zjebałeś, bo napisałeś C4H12O6 (zamiast C6H12O6) a ja się zastanawiałem jak głupi co to ma być...
Suche jak BongMan gryzący ziemię.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów