📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
Macgyver .. Kurwa normalnie...
ajeinot pacanie jeden to przecież szkoła podstawowa i lekcje fizyki. Jeżeli tym się podniecasz to gratuluje wiedzy. Przepływ elektronów powoduje wydzielanie się ciepła. Owo ciepło powoduje zapłon sreberka od gumy do żucia. Serio wam dziś trzeba podstawowe zasady fizyki wyjaśniać ??
McMenel napisał/a:
ajeinot pacanie jeden to przecież szkoła podstawowa i lekcje fizyki. Jeżeli tym się podniecasz to gratuluje wiedzy. Przepływ elektronów powoduje wydzielanie się ciepła. Owo ciepło powoduje zapłon sreberka od gumy do żucia. Serio wam dziś trzeba podstawowe zasady fizyki wyjaśniać ??
No właśnie, podstawówka. Niestety patrząc na poziom PODSTAWOWEJ wiedzy u dzisiejszej 'młodzieży' (a konkretnie jej brak) śmiem twierdzić, że baterie dzielą oni na dwie kategorie: działające i niedziałające. Poważnie. A jeżeli chodzi o budowę, to: bateria, naklejka i ten 'cycek' (biegun dodatni) u góry.
Najlepszym dowodem 'inteligentów' są filmiki 'Matura to bzdura'
Spora część zapewne nie wie też co się dzieje jak wsadzisz gwoździe do kontaktu. Wiedzą, że popierdoli. Ale dlaczego?
P.S. Ciepło powoduje zapłon papierka, nie sreberka.
Pozdrawiam
McMenel napisał/a:
Przepływ elektronów powoduje wydzielanie się ciepła.
Jesteś pewien?
Tak radosne i tak gorące
McMenel napisał/a:
Jak na razie w swojej wypowiedzi nie wyjaśniłeś ani jednego prawa fizyki
A co tu chcesz wyjaśniać? Komuś, kto jest zdziwiony, że przy zwarciu wydziela się ciepło? Elaboraty na temat grzałek oporowych ktoś ma pisać? No i tak kolego, to jest wiedza z podstawówki. Ja chyba w 6 klasie na ZPT robiłem zgrzewarki do folii. A jeśli ktoś uważa, że to wielki "trik" to mu niepotrzebne naukowe wywody. Z góry wiadomo, że i tak nie przeczyta. Nawet gdyby się zmusił, nic z tego nie zrozumie.
Chujowe życie mają obecnie gówniarze. Zamiast samemu coś spalić, wysadzić wszystkiego się dowiadują z YT.
Chujowe życie mają obecnie gówniarze. Zamiast samemu coś spalić, wysadzić wszystkiego się dowiadują z YT.
bardzo dobry patent dla każdego surwiwalowca, patent dosyć stary, dodam jeszcze że całość można obłożyć chusteczką higieniczną(najlepiej jedną warstwą) skręconą w miejscu wcięcia, dzięki temu możemu operować dłużej w celu wytworzenia zarzewia
Masz rację, czyli teraz prócz bateryjki, gum do żucia, super suchej podpałki, nożyczek jeszcze potrzebna chusteczka higieniczna. Surwiwal pełną gębą. Tylko kto ten plecak będzie za tobą nosił na tym surwiwalowaniu. Zapomniałeś o laptopie, GPS, komórce, toporku, bidonie, gaciach na zmianę, karimacie, śpiworze, porcjach żarcia, namiocie i cholera wie o czym jeszcze.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów