Poza tym Sobieskie drinki takie w butlekach, czerwone, od czasu do czasu jakieś wino kategori średniej
______________
Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadistic.pl/regulamin.htm______________
Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadistic.pl/regulamin.htmkoło września mogę Ci podesłać
Podesłać, pipko, nie chcesz się razem napić. Zawiodłem się.
Bo chciałem się z piwem wysłać
Istne "tęczowe party" się Wam szykuje
Tak tak, jasne, robisz mi nadzieję, kłamiesz, wcale nie chciałeś.
Aj tam, na chuj nam tęcza? Piwo wystarczy.
Aj tam, na chuj nam tęcza?
Nie wiedziałem że Twój tata się nie myje... przykro mi. Nie, to nie było szczere - dobrze Ci tak.
... a Vipy są drogie burżuju ?
On nie lubi pomidorowego soku, orzeszkami w skorupce chrupiącej na ogół również nie zagryza.To jest zestawik w stylu Penerzu, jeżeli się nie mylę?
tanie wina to sama siarka
Duża zawartość dwutlenku siarki w tanich winach typu "jabol" jest jednak głównie rodzajem legendy miejskiej. Niekiedy mówi się o tanich winach, że są "siarkowane", gdyż w czasach PRL-u stosowano dwutlenek siarki do kończenia fermentacji wina i odkażania kadzi po fermentacji.
W istocie proces kończenia fermentacji i odkażania z użyciem tego związku chemicznego jest stosowany dość powszechnie, nawet w przypadku markowych win gronowych. Kwaśny smak "jaboli" wynikał raczej z mało dokładnych reżimów technologicznych, które powodowały zbyt późne lub zbyt wczesne kończenie fermentacji, co wiązało się ze zbyt dużym stężeniem kwasu octowego i aldehydów w końcowym produkcie.
Wino bez siarczynów nie istnieje.Dwutlenek siarki w małych ilościach należy do produktów przemiany materii drożdży podczas fermentacji,dlatego też niemożliwe jest produkowanie wina bez siarki.W ten sposób powstaje do 15 mg dwutlenku siarki na litr moszczu.