Poza tym Sobieskie drinki takie w butlekach, czerwone, od czasu do czasu jakieś wino kategori średniej
______________
Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadistic.pl/regulamin.htm______________
Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadistic.pl/regulamin.htmDwutlenek siarki w małych ilościach należy do produktów przemiany materii drożdży podczas fermentacji,dlatego też niemożliwe jest produkowanie wina bez siarki.
danielsa od czasu do czasu, czasem jakieś wino.
piwa nienawidzę
nie liczy się ilość a jakość,
wszelakie piwa regionalne, bo nie zdzierżę psia mać rozrzedzonych szczyn z dużych koncernów,
po za tym okazjonalnie jakieś dobre wino (ale za tępy jestem by się popisywać konkretnymi szczepami itp.)
i oczywiście wódka (król Sobieski, Finlandia i ostatnio Nemiroff)
Nic tak nie smakuje jak mało znane, miejscowe piwka.
Wczoraj kupiłem sobie 2 Żywe Piwa z Ambera,
no tak. bo pijąc "szczyny z wielkich browarów" nie można czuć się wyjątkowym. To takie samo podejście jak "wszystkie zespoły które wydały ponad 1 płytę są do dupy bo to komercha."
[są dobre] iwszelakie piwa regionalne
[które wszystkie są niedobre] jest podziałem bardzo dorosłym. Nie dopuszczasz możliwości że że jakieś piwo regionalne może być niedobre? A może napisałbyś chociaż jakieś nazwy browarów, dorosły smakoszu nie-z-gimnazjum ?, bo nie zdzierżę psia mać rozrzedzonych szczyn z dużych koncernów
podam przykład żebyście mnie dobrze zrozumieli;
Kilka lat temu, jak "Zamkowe" z Namysłowa było mało znanym, regionalnym piwem było dobre, a teraz jak zaczyna się rozpowszechniać (m.in leją je w kilku wrocławskich knajpach) to już jest niedobre? Czy cały czas było niedobre?