📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:15
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
Zajebisty filtr musi być;D Jako że jestem prepersem przydałby się link do producenta;D
Pewnie jest to filtr z węglem aktywnym. Można spróbować kupić filtr normalny jak do kranówy i przepuścić przez niego kole. efekt powinien być taki sam
A więc tak. Owe "narzędzie" to rzecz jasna filtr wodny który - jak sama nazwa wskazuje - filtruje wodę. A jako wlano tam Cole, to zostały z niej odfiltrowane związki chemiczne. Zostały odfiltrowane przede wszystkim barwniki, które nadają Coca Coli czarny kolor, a także związki chemiczne odpowiadające za smak, czyli kwas ortofosforowy i do tego oczywiście cukier, aromaty no i kofeina. Jako, że filtr miał dość "trudne" zadanie nie zdołał odfiltrować wszystkich związków chemicznych i zatrzymał tylko te "największe". Poza wodą zostało tam trochę cukru, kofeiny i kwasu ortofosforowego, dzięki czemu woda smakowała jak Coca Cola z biedronki. Karmel amoniakalno-siarczynowy został praktycznie usunięty z cieczy. Po 3-4 takich filtracjach MOŻEMY otrzymać czystą wodę, oczywiście w zależności od filtra.
A tak btw. po wypiciu zaczął mówić po Japońsku, więc trochę to dziwne...
A tak btw. po wypiciu zaczął mówić po Japońsku, więc trochę to dziwne...
CRAFTER12 napisał/a:
Raz udało mi się tak zrobić na kacu. Napiłem się coli, a cofneła się biała ciecz i oddzielnie troszke barwnika. Nic specjalnego
Ja kiedyś napiłem się mleka a cofnął się twaróg..
Wszyscy tylko pierdu pierdu na styl masło maślane(filtr filtruje- no shit sherlock). Ten filtr to polimer który ma zdolności absorbcyjne cząsteczek większych od cząsteczek wody. Taki filtr z czasem zapycha się i można go zregenerować nasyconym roztworem nadmanganianu potasu i wody. Dziękuje dobranoc.
jak sie o coli w zamrazarce zapomni to sam "koncentrat" zostaje a woda zamarnie polecam sprobowac takiej turbo coli
Super rzecz na wyprawy do dziczy. Przynajmniej człowiek nie zasra się na śmierć od picia niepewnej wody.
jakiś żółty bawi się colą...
To jest filtr firmy OKO jest to filtr 2level i przepuszzcza tylko cząsteczki mniejsze niz 2 mikrony i tu jest szaaau ze technologia NASA(szczą we kosmosie łósie do butelki przepuszczają przez taki filtr 3lvl i maja czyściuteńką(jakby to Sthur w kabarecie o pralce powiedział) wodę. Litrowa butelka kosztuje 25 dolców a sam filtr 12... na stronie porducenta napisane jest ze filtr służy tylko do filtracji wody a od Coli moze sie spierdolić.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów