przeprowadzony przez NASA
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
24 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
eee, jakieś takie lipne... puścili go i pierduś o ziemię, żeby przynajmniej o tą ścianę czepił...
@edit
acha... czyli dla odmiany coś im się udało
@edit
acha... czyli dla odmiany coś im się udało
El Supremo, test mial na celu wyprobowanie tych kewlarowych blokow pod smiglowcem, predkość przyziemienia to 35m/s jak widać nic mu się nie stało
Zrobili by crash test łodzi podwodnej o napędzie atomowym z załadowanymi głowicami nuklearnymi...to by mogło być ciekawe
z takiej wysokości to nawet zwykłemu nic by się nie stało. Śmigłowce nieco wyżej latają , to i bardziej by się rozwalił.
kirek4 napisał/a:
Śmigłowce nieco wyżej latają , to i bardziej by się rozwalił.
Śmigłowce po awari lądują zazwyczaj przez autorotacje, i wtedy mają podobną predkość przyziemienia co w tym tescie.
Baalp, piwo za wiedzę o autorotacji ale niestety film nie powala. :/ to tak jakbyśmy tu wrzucali każdą próbę laboratoryjną nowych materiałów, chociażby tkanin. Fajne są filmy z testów, które są widowiskowe. I mimo iż takie kevlarowe poduszki są pewnie cudem techniki, pewnie i tak chętniej bym zobaczył crash test, gdzie coś się rozwala
Barnaba666 napisał/a:
Baalp, piwo za wiedzę o autorotacji
Dzięki że doceniłeś moją wiedze i intelekt, ale mogłeś to zachować dla siebie
Baalp napisał/a:
Dzięki że doceniłeś moją wiedze i intelekt, ale mogłeś to zachować dla siebie
Chciałem żebyś chociaż raz poczuł się doceniony
No offence.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów