Nic dziwnego, że ci brazylijczycy tacy poj🤬i.
Co wam rodzice dawali do przedszkola?
fakt.pl/wydarzenia/swiat/brazylia-20-przedszkolakow-w-szpitalu-zjadly-...
Nic dziwnego, że ci brazylijczycy tacy poj🤬i.
Ja za dzieciaka wciągałem Vibovit
20 przedszkolaków trafiło do szpitala, po tym, jak zjadły kokainę. Do przedszkola woreczek z narkotykiem przyniosła... 4-letnia koleżanka. Maluchy myślały, że to słodycze. Pokosztowały. Ten szokujący incydent miał miejsce w niewielkiej gminie Itamonte, położonej w południowo-wschodniej części Brazylii.
Przedszkolaki skosztowały kokainy. Do przedszkola woreczki z prochami przyniosła 4-latka, 1
Zobacz zdjęcia
Przedszkolaki skosztowały kokainy. Do przedszkola woreczki z prochami przyniosła 4-latka, Foto: - / 123RF
Co najmniej 20 dzieci, uczęszczających do lokalnego przedszkola, zostało hospitalizowanych po tym, jak w piątek (21 marca) spożyły kokainę, błędnie wziąwszy ją za słodycze. Ten szokujący przypadek odbił się szerokim echem w brazylijskich mediach, w tym na antenie telewizji Globo, która relacjonowała przebieg zdarzeń.
Dzieci zjadły kokainę w przedszkolu. Woreczki z narkotykami przyniosła 4-latka
Z informacji podanych przez śledczych wynika, że nieświadome zagrożenia maluchy, w wieku zaledwie 4 i 5 lat, przyjęły od swojej koleżanki biały proszek. Dzieciaki myślały, że to cukierki kokosowe. Wszystkie zostały poddane obserwacji medycznej oraz niezbędnym badaniom toksykologicznym, które miały na celu określenie skutków narażenia na potencjalnie śmiertelną substancję.
Lokalna policja ujawniła, że kokainę w przezroczystych torebkach przyniosła do przedszkola 4-latka. Jak się okazało, narkotyki należały do jej ojca, który był wcześniej notowany za posiadanie i handel środkami odurzającymi. W jej plecaku znaleziono aż 16 takich woreczków z białym proszkiem. Większość została napoczęta. Dziewczynka nie zdawała sobie sprawy, że częstując kolegów i koleżanki, może być powodem tragedii.
Ojciec 4-latki jest poszukiwany. Był karany za przestępstwa narkotykowe
Policja stanu Minas Gerais podjęła intensywne poszukiwania 27-letniego ojca dziewczynki, który jest głównym podejrzanym w tej sprawie. Mężczyzna zniknął. Ten przerażający incydent rzuca światło na problem narkotyków w Brazylii oraz na konieczność zabezpieczenia najmłodszych przed tego typu zagrożeniami.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g marihuany na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę Lekarzy i Pacjentów <<A ja całe życie czekałem na tego dealera pod szkołą co daje pierwszą działkę gratis.
I co?
I gówno, za wszystko musiałem płacić
Ja za dzieciaka wciągałem Vibovit
Była konkurencja dla Vibovitu; Visolvit!
I taki zajebisty, malinowy syrop na kaszel...