Czego stoisz na torach!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:44
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Czego stoisz na torach!
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Złamanie barku, obręczy barkowej, ramienia, kości udowej lewej i zdziwiłbym się jakby nie było uszkodzenia czaszki ze stłuczeniem/zmiażdżeniem rdzenia.
Nie ma co, uczciwa cena za dobry film na tiktoka...
mówią tam chyba o marcinie? tak jakbym słyszał ..marcin, marcin..
A miał być taki fajny filmik na TikTok, no cóż nie wyszło, ale przynajmniej oddał życie ku chwale sadola, niewielka cena za te 11 sekund...
Czaszki? Oglądam w zwolnionym tępie nawet mu głowy nie ruszyło...
Love_is_Love napisał/a:
Złamanie barku, obręczy barkowej, ramienia, kości udowej lewej i zdziwiłbym się jakby nie było uszkodzenia czaszki ze stłuczeniem/zmiażdżeniem rdzenia.
Love_is_Love napisał/a:
A Ty co ?pseudolekarz z sadistica ?
Love_is_Love napisał/a:
Do weekendu rozchodzi
Sztruks napisał/a:
Czaszki? Oglądam w zwolnionym tępie nawet mu głowy nie ruszyło...
Przy uderzeniu czołem pociągu, myślę że można domniemywać iż:
Jeżeli nie byłoby uderzenia głowy, to odleciałaby do tyłu względem bezwładnego tułowia. Powinna się ona zachować jak u szmacianej lalki. Szyja nie dałaby rady jej utrzymać i widzielibyśmy odgięcie. Tu natomiast głowa leci nawet lekko przed tułowiem zawijając całe ciało w kłębek.
Inna kwestia że mógł też przyjebać o podłoże. I w końcu jeszcze inna - a może najważniejsza - że przy tak gwałtownym nabraniu prędkości mózg doznaje obrażeń od wnętrza czaszki przez gwałtowne w niej przesunięcie.
Lexter napisał/a:
A Ty co ?pseudolekarz z sadistica ?
A co, ze stulejką Kolega przychodzi?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów