pisze się afroamerykanin i sądzę że wydajność by nie wzrosła a jeszcze zaczęłyby ginąć sztućce itp.Większą wydajność w knajpie osiągną jak zatrudnią szympansa w roli kucharza.
We Francji miałbyś wyrok za ten post!
Rada Stanu, która jest najwyższym organem sądownictwa administracyjnego w tym kraju, uznała, że zezwolenie na publikacje uśmiechniętych twarzy osób z zespołem Downa jest niewłaściwe, ponieważ takie wyrażanie szczęścia "prawdopodobnie narusza spokój sumienia kobiet, które legalnie dokonały innych osobistych wyborów".
Ja jestem za wolnością słowa i mi się to nie podoba - ale krytykowanie akcji pokazujących uśmiechnięte dałny można za coś innego. To jest reklama fałszywej ideologii - bo nie pokazuje całej prawdy o życiu osoby z tak poważnym kalectwem.
Nie zakazywałbym pokazywania uśmiechniętych dałników - ale też nie zakazywałbym alternatywnego przekazu mówiącego, że świadomie rodzący dałników to kretyni.
void - sam jesteś zakała.
Oczywiście - ja jestem zakałą bo potrafię bez większego wysiłku utrzymać siebie i swoją rodzinę.
Dałnik, którego trzeba subsydiować całe życie, oraz zapewnić mu opiekuna zakałą nie jest
Oczywiście prosty fakt, że takie dziecko pochłania zasoby jak na 3 zdrowych dzieci do umysłów moralnych katoli nie trafia. Naturalnie to lepiej jak rodzi się 1 chore dziecko niż 3 zdrowych.
To jest ta słynna polsko-katolicka logika, że im gorzej tym lepiej Ale pociągnijmy to spierdolenie umysłowe dalej...
Oczywiście powinniśmy szczególnie w sytuacji katastrofy demograficznej powoływać na świat jak najwięcej kalek. To są wszystko punkty wiary, które w razie co można u pambuka wymienić na cuda.
Brak zdrowych ludzi uzupełnimy Ukraińcami, co też ma swoje pozytywy, bo potem jak nam zrobią Wołyń 2 to nie będą się musiały bidule namęczyć mordując nas.
ps.
Nawet jakby abortować wszystkie kaleki (mniejsze i większe) to na świecie i tak będzie spoko osób niepełnosprawnych bo:
1. Nie wszystkie jednostki chorobowe są znane
2. Ludzie ulegają wypadkom
3. Ludzie się starzeją.
Dziękuje za uwagę i z pambukiem! Alleluja i do przodu!
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
"Człowiek z obecnością 21 chromosomu serwuje naleśnika", No trudno żeby człowiek nie miał 21 chromosomu skoro każdy posiada ich 23, jeśli jednak chodzi ci o zespół downa to jest to trisomia dwudziestego pierwszego chromosomu, człowiek normalnie ma chromosomy w parach a trisomia jest to roztrojenie czy coś takiego. W każdym razie sprawdź zanim coś napiszesz.
W każdym razie czytaj, że sprawdziłem, a nie ogarniając kwestii wikipedia wprowadziła mnie w błąd.
Zespół Downa, trisomia 21 (ang. Down syndrome, trisomy 21), dawniej nazywany mongolizmem – zespół wad wrodzonych spowodowany obecnością dodatkowego chromosomu 21.
Fantastico,na twoim miejscu pierdolnął bym się w łeb,jak można nazywać czyjąś chorobę mongolizmem,a gdyby się trafiło takie dziecko u Ciebie w rodzinie co byś o tym powiedział ? Powiesił byś się ?
Zespół Downa, trisomia 21 (ang. Down syndrome, trisomy 21), dawniej nazywany mongolizmem – zespół wad wrodzonych spowodowany obecnością dodatkowego chromosomu 21.
Fantastico,na twoim miejscu pierdolnął bym się w łeb,jak można nazywać czyjąś chorobę mongolizmem,a gdyby się trafiło takie dziecko u Ciebie w rodzinie co byś o tym powiedział ? Powiesił byś się ?
Sam się pierdolnij zanim coś napiszesz...
1. "Mongolizm" to dawna nazwa zespołu Downa.
2. Prenatalne stwierdzenie zespołu Downa jest wskazaniem do aborcji (oczywiście o ile kobieta wyrazi taką wolę).
3. Chyba coś Ci się ze spacjami pojebało. Te sprzed znaków zapytania należało umieścić po przecinkach, o tak:
Fantastico, na twoim miejscu pierdolnął bym się w łeb, jak można nazywać czyjąś chorobę mongolizmem, a gdyby się trafiło takie dziecko u Ciebie w rodzinie co byś o tym powiedział? Powiesił byś się?
33 latek z mentalnością 15 latka.
Ewolucja oraz dobór naturalny determinował przetrwanie zdrowych jednostek eliminując jednostki chore. I to jest fakt.
Problem w tym, że w obecnych czasach mamy do czynienia również z EWOLUCJĄ SPOŁECZNĄ, która wypiera tą pierwszą. Aby zapewnić bezpieczeństwo sobie oraz swojemu potomstwu, kobieta nie wybiera samca z najlepszymi genami. W dzisiejszych czasach przetrwanie zapewniają inne czynnik - domyśl się sam jakiei. Może nie zauważyłeś ale w naszym świecie występuje również coś takiego jak EMPATIA. Tego Ci tłumaczyć nie będę - wikipedia Ci pomoże.
Dodatkowo, pozwiązujesz rodzenie chorych dzieci z niżem demograficznym, Wołyniem i imigracją Ukraińską. Debilizm też jest chorobą, więc według Twojej ideologii nie powinno Cię być na tym forum.
No ale przecież Ty jesteś jednostką wybitną, bo utrzymujesz siebie i swoją rodzinę... podobnie jak miliardy ludzi na naszej planecie. Tak, jesteś wyjątkowym przykładem nizin umysłowych naszego społeczeństwa.
Źle Ci nie życzę, ale i Tobie może się przytrafić chore dziecko/wnuk. Tylko że wtedy, Twoje żydowskie korzenie nakażą Ci przeliczyć ile zdrowych dzieci jesteś w stanie wyhodować na jego miejsce ... Twoja rodzina mówi mieć z Tobą bardzo przykre życie.
Masz prawo do wypowiedzi, tak samo jak ludzie mają prawo decydować o tym czy chcą urodzić chore dziecko i poświęcić dla niego swoje życie. Nie wpierdalaj się w spraw innych. Ciesz się zdrową rodziną i brakiem problemów z chorobami.
Ewolucja oraz dobór naturalny determinował przetrwanie zdrowych jednostek eliminując jednostki chore. I to jest fakt.
Super, że się w czymś zgadzamy.
Problem w tym, że w obecnych czasach mamy do czynienia również z EWOLUCJĄ SPOŁECZNĄ, która wypiera tą pierwszą. Aby zapewnić bezpieczeństwo sobie oraz swojemu potomstwu, kobieta nie wybiera samca z najlepszymi genami. W dzisiejszych czasach przetrwanie zapewniają inne czynnik - domyśl się sam jakiei. Może nie zauważyłeś ale w naszym świecie występuje również coś takiego jak EMPATIA. Tego Ci tłumaczyć nie będę - wikipedia Ci pomoże.
Dotknąłeś co najmniej 3 różnych tematów i nie zgadzam się z tą interpretacją.
Według mnie konstrukt społeczny może i powinien próbować korygować pewne niedobory jeżeli chodzi o zdrowie członków społeczności - ale to nie jest tak że jedno zastępuje drugie. Skąd w ogóle ten pomysł? Jak myślisz, geny naszej populacji są coraz słabsze czy coraz mocniejsze dzięki medycynie?
Kobiety również patrzą czysto biologicznie na facetów, dlatego podobają im się zdrowi umięśnieni faceci, a nie chore kaleki. W drugą stronę podobnie. Ale tak jak mówię - dotknąłeś kilku tematów i nie chce mi się wnikać.
W każdym razie czym innym jest przypadek gdy rodzi się człowiek, który wydawał się zdrowy - a po 20 latach zostaje ostatecznie zostaje zdiagnozowana ciężka i nieuleczalna choroba. A czym innym zaś jest przypadek gdzie rodzice świadomie powołują na świat bardzo chore dziecko.
Tak samo jest różnica pomiędzy byciem napadniętym, a chodzeniem nocą po murzyńskiej dzielnicy i wykrzykiwanie rasistowskich haseł.
W jednym wypadku jest to wypadek i tragedia, w drugim samobójstwo i debilizm.
Dodatkowo, pozwiązujesz rodzenie chorych dzieci z niżem demograficznym, Wołyniem i imigracją Ukraińską. Debilizm też jest chorobą, więc według Twojej ideologii nie powinno Cię być na tym forum.
No ale przecież Ty jesteś jednostką wybitną, bo utrzymujesz siebie i swoją rodzinę... podobnie jak miliardy ludzi na naszej planecie. Tak, jesteś wyjątkowym przykładem nizin umysłowych naszego społeczeństwa.
A z czym mam wiązać? Myślisz, że żyjemy w próżni? Do Polski przyjechało już jakieś 0.5mln Ukrainców. A wiesz czemu? Bo brakuje rąk do pracy. A wiesz czemu? Bo młode pokolenie wyjechało z tego spierdololo umysłowego zwanego dumnie krajem. A wiesz dlaczego? Bo państwo zabiera +50% tego co zwykły człowiek wypracuje.
Mamy kryzys demograficzny, mamy kryzys płynności świadczeń emerytalnych i kilka innych. Jesteśmy na zakręcie dziejowym.
No skoro dla ciebie w takiej sytuacji namawianie ludzi do rodzenia bardzo chorych dzieci jest racjonalne - to nie mam pytań
Źle Ci nie życzę, ale i Tobie może się przytrafić chore dziecko/wnuk. Tylko że wtedy, Twoje żydowskie korzenie nakażą Ci przeliczyć ile zdrowych dzieci jesteś w stanie wyhodować na jego miejsce ... Twoja rodzina mówi mieć z Tobą bardzo przykre życie.
Jeżeli okaże się, na etapie życia płodowego, że dziecko jest bardzo chore - zostanie abortowane szybciej niż karakan klęka przed rydzem. Jeżeli zaś się urodzi i zachoruje (lub okaże się chore), będzie miało najlepszą opiekę jaką jestem w stanie mu zapewnić. To jest według mnie empatyczne i zarazem racjonalne. Świadome rodzenie kalek z pewnością racjonalne nie jest.
Niestety wielu ludzi uważa, że empatią można zastąpić racjonalność - a potem jest zdziwienie że się tragedia za tragedią w życiu przytrafia.
Masz prawo do wypowiedzi, tak samo jak ludzie mają prawo decydować o tym czy chcą urodzić chore dziecko i poświęcić dla niego swoje życie. Nie wpierdalaj się w spraw innych. Ciesz się zdrową rodziną i brakiem problemów z chorobami.
Nie mam w zwyczaju dzielić się prywatnymi sprawami na portalu dla dewiantów, więc nie podzielę się swoimi doświadczeniami w tej materii. W każdym razie jeżeli myślisz, że jesteś jedyną osobą którą lub której rodzinę dotykają choroby to się mylisz.