📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
49 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Ta zniewaga klasyka wymaga
fantastico napisał/a:
Mając mongolizm też można serwować naleśniki!
Jak i wrzucać gówniane opisy na Sadola nie mając życia. Coś czuję że u ciebie też 21 chromosom już dawno się zadomowił.
Typ napisał jeden z niewielu opisów w swej karierze do którego naprawdę nie ma się za bardzo do czego przyjebać.
P.S Kiedyś faktycznie Zespół Downa był zwany mongolizmem.
Muszę Cię zaskoczyć, ale wszyscy ludzie posiadają 21 chromosom. Chodziło Ci zapewne o dodatkowy chromosom w 21 parze.
Troszkę tytuł się nie zgadza. Każdy z nas ma 21 chromosom, dokładnie są to dwa chromosomy. W przypadku Zespołu Downa, występuje trisomia 21 chromosomu.
kotorminator napisał/a:
Troszkę tytuł się nie zgadza. Każdy z nas ma 21 chromosom, dokładnie są to dwa chromosomy. W przypadku Zespołu Downa, występuje trisomia 21 chromosomu.
Wikipedia była nie ścisła
Zespół Downa, trisomia 21 (ang. Down syndrome, trisomy 21), dawniej nazywany mongolizmem – zespół wad wrodzonych spowodowany obecnością dodatkowego chromosomu 21.
A na sadolu nawet można się czegoś nauczyć. Dziękuję za rozwinięcie.
Większą wydajność w knajpie osiągną jak zatrudnią szympansa w roli kucharza.
-Ernest Hemingway
Kurwa, jak można nie abortować dałna? Przecież taki człowiek to jest zakała, nieużytek społeczny. Każdy kto rodzi świadomie dałna, albo innego kalekę nie mającego szans na samodzielność jest popierdolony.
Rada Stanu, która jest najwyższym organem sądownictwa administracyjnego w tym kraju, uznała, że zezwolenie na publikacje uśmiechniętych twarzy osób z zespołem Downa jest niewłaściwe, ponieważ takie wyrażanie szczęścia "prawdopodobnie narusza spokój sumienia kobiet, które legalnie dokonały innych osobistych wyborów".
void - sam jesteś zakała.
(z resztą sam się nazwałeś "nieskończoną pustką")
Rada Stanu, która jest najwyższym organem sądownictwa administracyjnego w tym kraju, uznała, że zezwolenie na publikacje uśmiechniętych twarzy osób z zespołem Downa jest niewłaściwe, ponieważ takie wyrażanie szczęścia "prawdopodobnie narusza spokój sumienia kobiet, które legalnie dokonały innych osobistych wyborów".
void - sam jesteś zakała.
(z resztą sam się nazwałeś "nieskończoną pustką")
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów