Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
silnik od wycieraczek w Toyocie jest zbudowany inaczej?
Mam audi i mam też toyotę. Większość takich pierdół jak silniczki od wycieraczek czy inne pierdoły staram się naprawiać sam przy delikatnej pomocy wujka gogle. Trzeba tylko chcieć.
spieszę z wytłumaczeniem. Silniczek od wycieraczek, to silnik prądu stałego komutatorowy, a taki wymaga szczotek, W tym zapewne 30 letnim aucie szczotki się już prawdopodobnie zużyły więc wymontuj silniczek, kup szczotki np. od rozrusznika malucha (ważne, żeby miały gruby kabelek, bo z cienkim to będą działały, jak na filmiku i na koniec przepali się kabelek) doszlifuj i zamontuj. Będą śmigały jak nowe - serwis oczywiście będzie chciał sprzedać nowy silnik do wycieraczek za kilka tysi (sprawdziłem i tak właśnie było).
A jak się komutator wytarł przez te 30 lat ?
spieszę z wytłumaczeniem. Silniczek od wycieraczek, to silnik prądu stałego komutatorowy, a taki wymaga szczotek, W tym zapewne 30 letnim aucie szczotki się już prawdopodobnie zużyły więc wymontuj silniczek, kup szczotki np. od rozrusznika malucha (ważne, żeby miały gruby kabelek, bo z cienkim to będą działały, jak na filmiku i na koniec przepali się kabelek) doszlifuj i zamontuj. Będą śmigały jak nowe - serwis oczywiście będzie chciał sprzedać nowy silnik do wycieraczek za kilka tysi (sprawdziłem i tak właśnie było).
Kupić, może kupi, ale doszliuj to po co?
teraz to wycieraczki np. w trzyletnim mercu ciężarowym szlag trafia, bo alu jest tak szybko korodujące
Złomiarze jebani.
Wynalazł na śmietniku Audi.
Hieronim ale nie gadamy o tym gdzie cię starzy znaleźli!
Albo tulejki się zatarły na wałku na którym montujesz ramię wycieraczki. Robią je z tworzywa sztucznego. Sam to miałem, wyjebałem resztki tworzywa, wyczyściłem wałki i wstawiłem solidne tulejki samosmarne.
Nie mam audi wiec sie wypowiem.
Jeśli to kwetsia tego, że mu przyciskają za bardzo wycieraczki i silniczek nie wytrzymuje to może sobie podregulować odstęp od szyby.
mam szczotki od malucha,mogę opchnąć
A ja mam szczotki do kibla, mogę opchnąć taniej.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów