18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
doryjan 2012-11-11, 21:00
zawsze możesz kurwa w jaskini zamieszkać, za co by ci drogi budowali, policja dupy pilnowała i dzieci (za parę lat) do szkoły chodziły?
Zgłoś
Sadystyczny Skurwiel 2012-11-11, 21:03 6
@up
Tato uspokój się bo jutro do sejmu idziesz pracować i nie chce byś się denerwował : ]
Zgłoś
tentypluk 2012-11-11, 21:04 1
Urzędnicy nie budują dróg. A policja i edukacja powinna być dawno sprywatyzowana.
Zgłoś
b................0 2012-11-11, 21:43
@ tentypluk
i płacił byś nascie tysięcy za wyzsze wykształcenie. osoby mniej zamozne były by bez szans na edukacje wyższą i byśmy mieli sytyuacje jak w sredniowieczu że osoby z kasa maja wyksztalcenie albo księża a ciemna masa słucha ich przykazan...
co do policji rozszerzyć uprawnienia a większość urzędników w pizdu posłac bo nie robią praktycznie nic!
drogi się budują w mojej okolicy na około 10 dróg 6 jest zrobionych i 2 w trakcie wiec nie ma co narzekac idzie w dobra strone...
Zgłoś
maniiiek 2012-11-11, 21:47
@baal2000 nie. Ci "bogacze" zostaliby sami w kraju i ich fortuna by gówno była warta a reszta spierdoliłaby na zachód okradać Romów i resztę ciapatego towarzystwa.

Jedyną przyczyną zła na świecie jest skurwysyństwo.
Zgłoś
pawel997402 2012-11-11, 21:50
Zgłoś
a................0 2012-11-11, 21:54
W Anglii jest całkiem dobry system płatnego szkolnictwa wyższego. Uczysz się za darmo, ale kończysz edukację z długiem, który musisz spłacać dopiero jeśli zarabiasz powyżej pewnego poziomu (który jest realnie dobrany i można fajnie żyć nie przekraczając go). Jest tam tylko jeden błąd - kasę wykłada państwo, a więc uczelnia nie ma motywacji do jak najlepszego nauczania. Gdyby uczelnie same wykładały pieniądze, to zadbałyby o odpowiednią selekcję i poziom kształcenia, by zmaksymalizować szanse na spłatę długu.
Zgłoś
K................a 2012-11-11, 21:58 6
Ot ten pan tutaj najlepiej okreslil nasza sytuacje, polecam filmiki z udzialem tego jegomoscia na Youtube.
Zgłoś
TajnyPaktCukierkowy 2012-11-11, 22:00 2
Jeżeli ktoś broni podatków to jest po prostu debilem, bo takim się opłaca.
Dlaczego ktoś za swoją pracę i kreatywność ma utrzymywać więźniów, wszystkich tych urzędasów?
Dlaczego płacę za szkołę państwową pełną propagandy i szpitale z miesięcznymi kolejkami?
Wielki czarny kutas w dupę temu systemowi i ludziom którzy go tworzą/podtrzymują !!
Zgłoś
Aruś 2012-11-11, 22:05 1
Tak, tak, tu narzekajcie na rząd a kilka tematów wcześniej proście aby czasy "ZOMO" wróciły, bo ludziom, którzy starają się coś robić wbrew rozkazom i woli rządzącym należy się porządny wpierdol pałami.
Zgłoś
b................0 2012-11-11, 22:09
@TajnyPaktCukierkowy
no to dostałeś wielkiego czarnego kutasa w dupe bo jestem pewien że płacisz podatki^^

a jak nie to już Cie namierzają^^
Zgłoś
S................x 2012-11-11, 22:10 1
doryjan napisał/a:

zawsze możesz kurwa w jaskini zamieszkać, za co by ci drogi budowali, policja dupy pilnowała i dzieci (za parę lat) do szkoły chodziły?

Gdzie te drogi? Dziurawe? Za taką kasę?
A policji to już nawet nie skomentuję, bo jeszcze pomylą sobie mieszkania i zamiast do kryjówki groźnego bandyty, wpadną do mnie i wybiją zęby mojej kobiecie.
Szkoła? Zobacz, ile pieniędzy z budżetu idzie na edukację. Nie trwa ona na dodatek przez całe życie, więc dlaczego mam płacić za edukację, kiedy dziecko ma dwa latka?
Że już nie wspomnę, gdzie pracodawcy mają tę państwową edukację. Na rynku pracy o wiele bardziej wartościowi są studenci zaoczni, czyli tacy, którzy zdobyli w trakcie studiów jakiekolwiek doświadczenie zawodowe, choćby niezwiązane z kierunkiem, jaki studiowali, ani z posadą, o którą się ubiegają. Studenci dzienni w (szacunkowo) 80% nie znają życia, a potem wielkie zdziwienia, że roboty nie ma po ich wspaniałych studiach.

baal2000 napisał/a:

i płacił byś nascie tysięcy za wyzsze wykształcenie.

I tak zapłaciłem za wyższe wykształcenie, co w ogólnym rozrachunku wyszło mi na plus. Bo po opłaceniu czesnego, zostawało mi jeszcze całkiem sporo kasiory. Jakoś nie wyobrażam sobie podobnego scenariusza w przypadku studiowania w trybie stacjonarnym. Nie miałbym czasu pracować = nie miałbym hajsu.

baal2000 napisał/a:

osoby mniej zamozne były by bez szans na edukacje wyższą i byśmy mieli sytyuacje jak w sredniowieczu że osoby z kasa maja wyksztalcenie albo księża a ciemna masa słucha ich przykazan...

Trochę ci się mylą fakty. Po to wymyślono tryb zaoczny, by ci, co muszą pracować, mogli to pogodzić ze studiami. Kto zaradny i chętny, zdobędzie wykształcenie.

baal2000 napisał/a:

drogi się budują w mojej okolicy na około 10 dróg 6 jest zrobionych i 2 w trakcie wiec nie ma co narzekac idzie w dobra strone...

No popatrz, a w moim mieście buduje się estakady, owszem, fajnie, tylko że wychodzą drożej, niż miały wyjść i nie są budowane w terminie. Pozostałe drogi dziurawe jak cholera. Dochodzi nawet do absurdów, że jedziesz w chuj dziurawą drogą, wyjeżdżasz z Krakowa i masz równiutki asfalt.
Nie ma wschodniej obwodnicy Krakowa, co sprawia, że miasto w ciągu dnia jest zakorkowane, przez co muszę się przepychać bocznymi uliczkami, które też, w mniejszym co prawda stopniu, się korkują.
Już nawet nie chce mi się pastwić nad tymi zachwytami dotyczącymi budowy dróg, ale to jest skandal, by takie miasto jak Kraków nie miało połączenia autostradowego z Warszawą. Przecież to kpina. Największe miasta Polskie, zwłaszcza, jeżeli leżą na ruchliwych trasach tranzytowych, powinny mieć połączenia między sobą już 10 lat temu. Marnujemy czas i pieniądze, więc nie chrzań mi o drogach.
Zresztą, droga na moim osiedlu była remontowana 10 lat temu, położono nowiutki, równiutki asfalt. Zgadnij, co się dzieje po 10 latach. Dziura obok dziury i nierówności.
Tak mamy debilnie skonstruowane prawo, że za to nie odpowiada nikt. A przecież ci, co odbierali tę drogę, powinni za to odpowiedzieć głową. Ci co ją budowali, powinni poprawić niedoróbki (czyli w praktyce - wyremontować od nowa) za darmo. Od razu jakość budowy dróg by się podniosła.
Bo żywotność drogi ustalona na okres 10 lat to kpina. U nas jednak tak się robi - urzędas dostaje w łapę, wpisuje się fikcyjne koszty, stan faktyczny jest taki, że wykonawca wyciąga od skarbu państwa ogromne kwoty, a droga jest położona za pół ceny. Potem ktoś inny daje w łapę i zarabia na łataniu.

Rozwalić i rozgonić to towarzystwo w pizdu, a nie bronić. Nie ma jak ich bronić.
Zgłoś
darnok99 2012-11-11, 22:32
Slonx napisał/a:

Gdzie te drogi? Dziurawe? Za taką kasę?
A policji to już nawet nie skomentuję, bo jeszcze pomylą sobie mieszkania i zamiast do kryjówki groźnego bandyty, wpadną do mnie i wybiją zęby mojej kobiecie.
Szkoła? Zobacz, ile pieniędzy z budżetu idzie na edukację. Nie trwa ona na dodatek przez całe życie, więc dlaczego mam płacić za edukację, kiedy dziecko ma dwa latka?
Że już nie wspomnę, gdzie pracodawcy mają tę państwową edukację. Na rynku pracy o wiele bardziej wartościowi są studenci zaoczni, czyli tacy, którzy zdobyli w trakcie studiów jakiekolwiek doświadczenie zawodowe, choćby niezwiązane z kierunkiem, jaki studiowali, ani z posadą, o którą się ubiegają. Studenci dzienni w (szacunkowo) 80% nie znają życia, a potem wielkie zdziwienia, że roboty nie ma po ich wspaniałych studiach.

I tak zapłaciłem za wyższe wykształcenie, co w ogólnym rozrachunku wyszło mi na plus. Bo po opłaceniu czesnego, zostawało mi jeszcze całkiem sporo kasiory. Jakoś nie wyobrażam sobie podobnego scenariusza w przypadku studiowania w trybie stacjonarnym. Nie miałbym czasu pracować = nie miałbym hajsu.

Trochę ci się mylą fakty. Po to wymyślono tryb zaoczny, by ci, co muszą pracować, mogli to pogodzić ze studiami. Kto zaradny i chętny, zdobędzie wykształcenie.

No popatrz, a w moim mieście buduje się estakady, owszem, fajnie, tylko że wychodzą drożej, niż miały wyjść i nie są budowane w terminie. Pozostałe drogi dziurawe jak cholera. Dochodzi nawet do absurdów, że jedziesz w chuj dziurawą drogą, wyjeżdżasz z Krakowa i masz równiutki asfalt.
Nie ma wschodniej obwodnicy Krakowa, co sprawia, że miasto w ciągu dnia jest zakorkowane, przez co muszę się przepychać bocznymi uliczkami, które też, w mniejszym co prawda stopniu, się korkują.
Już nawet nie chce mi się pastwić nad tymi zachwytami dotyczącymi budowy dróg, ale to jest skandal, by takie miasto jak Kraków nie miało połączenia autostradowego z Warszawą. Przecież to kpina. Największe miasta Polskie, zwłaszcza, jeżeli leżą na ruchliwych trasach tranzytowych, powinny mieć połączenia między sobą już 10 lat temu. Marnujemy czas i pieniądze, więc nie chrzań mi o drogach.
Zresztą, droga na moim osiedlu była remontowana 10 lat temu, położono nowiutki, równiutki asfalt. Zgadnij, co się dzieje po 10 latach. Dziura obok dziury i nierówności.
Tak mamy debilnie skonstruowane prawo, że za to nie odpowiada nikt. A przecież ci, co odbierali tę drogę, powinni za to odpowiedzieć głową. Ci co ją budowali, powinni poprawić niedoróbki (czyli w praktyce - wyremontować od nowa) za darmo. Od razu jakość budowy dróg by się podniosła.
Bo żywotność drogi ustalona na okres 10 lat to kpina. U nas jednak tak się robi - urzędas dostaje w łapę, wpisuje się fikcyjne koszty, stan faktyczny jest taki, że wykonawca wyciąga od skarbu państwa ogromne kwoty, a droga jest położona za pół ceny. Potem ktoś inny daje w łapę i zarabia na łataniu.

Rozwalić i rozgonić to towarzystwo w pizdu, a nie bronić. Nie ma jak ich bronić.

Jest gorzej niż 10 lat temu? Czy jest gorzej niż 5 lat temu? Moim zdaniem wiele poprawia się na lepsze. Twoje spojrzenie na świat jest prawdopodobnie przez pryzmat bogatych krajów typu Szwecja, Norwegia, Niemcy. Te kraje miały czas, żeby sobie na dobrobyt zapracować. Możesz mi wierzyć, że nie było tak, że wybrali nowy rząd i w 2 lata mieli autostrady, lotniska i koleje a każdy kto myśli że da się to wszystko zrobić w te 2 lata jest po prostu niedouczony na temat tego jak działa gospodarka. Na bogactwo trzeba sobie zapracować, z nieba nie spadnie.
A to co piszesz o dawaniu "w łapę" to czysty populizm. Teraz jest, żle bo oni biorą łąpówki(nie podajesz przykładów na to, że zawsze się tak dzieje), ale jak my dojdziemy do władzy to to się skończy.
Zgłoś
maniiiek 2012-11-11, 22:41
Cytat:

Dlaczego płacę za szkołę państwową

A ciebie to kurwa za czyje pieniądze wykształcili? Państwo z podatków wykształcenie dało a teraz wielce oburzony bo on na cudze dzieci dawać nie będzie... Ty nie płacisz w podatkach na szkołę dla cudzych dzieci tylko oddajesz śmieszny procent tego co państwo włożyło w ciebie żebyś literki od cyferek rozróżniał.

Jedyną przyczyną zła na świecie jest skurwysyństwo.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów